Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог

Според него на протеста му липсва ясна идеология
Обновена: 30 юли 2020 09:41 | 30 юли 2020 09:30, Елка Василева
363
Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БГНЕС

Оставка на правителството в този момент не е нужна, а е нужен диалог в обществото и сред политическите партии, за да се вземат мерки и България да излезе от тежката ситуация. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

"Съгласен съм, че на по-голямата част от протестиращите не им хареса моделът на управление последните 30 г., но друга част от протестиращите имат чисто политически мотиви. Третата част определено са финансирани от икономически фактори, а и това е доказано", каза Каракачанов.

Според него на протеста му липсва ясна идеология.

Още по темата

"На едни места се издигат лозунги против капитализма и богатите, други протестират с европейското знаме. Няма лидери на този протест, хората говорят за промяна на Конституцията - едни искат промяна на съдебната система, други засилване на правомощията на президентската институция. Трети искат узаконяване на гей браковете. Няма ясна идея какво трябва да се случи“, коментира вицепремиерът.

„Една част са склонни на диалог, а други - не са. В този момент една оставка на правителството, в тази икономическа криза – едно служебно правителство, една анархия в рамките на 4-5 месеца, до нови избори, през това време няма да има парламент, които да актуализира бюджетите, а един Бог знае колко ще продължи мандатът на това правителство. По-доброто за държавата е да се търси диалог. Винаги съм смятал, че диалогът в обществото е по-добър", аргументира се Каракачанов.

Според него немалка част от протестиращите са млади и интелигентни хора, живеещи и работещи на запад, но заради кризата са се върнали у нас.

"Имат визия какво да се случи, но не е начинът да се хвърлят камъни, а е нужен диалог", настоя за пореден път той.

"Смятам, че генералният проблем на България през последните 20 години е не е дали да бъдем в НАТО, или не. Дали ще бъдем в ЕС, или не. Дали минималната пенсия ще бъде 300 или 350 лева. Основният проблем, и тук говоря за младите хора, е демографската катастрофа, защото демографската криза ни превръща в страна, която се маргинилизира. Имаме 2,5 млн. които работят, толкова, които са пенсионери, 300 хил. безработни. Без ясна демографска стратегия – как нацията ще оцелее, нещата няма да се получат", настоя лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
11
 
! Отговори
ВМРО Враца преди 3 години
Като давахме по 20 лв на кафевите тука по селата да гласуват за ВМРО тоя ни обещаваше купища пари и власт. Стана министър и забрави за обещаното. Облажиха само той, Джамбазката, Сашо Сиди , Искрен Веселинката и Карлос контрерата. За нас нито лев. Ами няма да се оправим. За вас агнетата, за нас кокалите
33
11
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Ако вместо Бойко ми предлагат това, дето виждам на Орлите - не ми харесва. Продължават ли така ще постигнат друго невъзможно нещо - ще ме накарат при ибори да гласувам за Бойко, нещо което никога не съм правил.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бул нужен диалог, ама Тиквун само монолог от джипката може!
31
13
 
2
 
! Отговори
Men преди 3 години
Ако излязат 50000 души на протест няма да има нужда от блокади и правителството ще падне. Обаче реално протестиращите за 2500 души и за това вече са изнервен, че не са подкрепени и почват с партизански номера и театрални етюди да блокират площади. Ако изкарат 2 седмици с блокади ще има саморазправа с тях, защото вече има подписка подписана от 11000 за изхвърлянето им от кръстовищата.
30
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ясно е какво искат хората. 30 години след промените сме на път да изчезнем като нация. Демографска криза, ***, най-бедните в Европа, васали на богатите държави. И нямало какво повече да се иска? За тези 30 години, последните 10 бяга ГЕРБ на власт и освен две магистрали и предприятия за ишлеме, друго няма.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LexБългарският не ти ли е майчин език? Да ти помогна: ПАТРИОТ - човек, който обича родината си до жертвоготовност;ОПОРТЮНИСТ - преял с власт, корумпиран, ненаситно алчен, безгръбначен, неуважаващ себе си мръс-никСам виждаш, в случая имаме номер 2.
28
1
 
17
 
! Отговори
Minuvach преди 3 години
***, от 5 години си в коалиция с Герб, сега ли се сети за диалог и за моделът на управление? Чий дирише тия 5 години бе ***???Правилно ви нарича Енев "ОПИТОМЕНИТЕ" патриоти. И ти си същия мафиот като ББ, защото знаеш и знаеше от самото начало, че Герб означава МАФИЯ, и точно заради това влезнахте в коалиция с тях. ТИ СИ СЪУЧАСТНИК на мафията като минимум.Да си събирате чукалата ти, Симеонов, Борисов и Гешев, че ше загробите държавата!
27
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РуменРадев е cмешник и фашист!
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен радев е ***!
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачантичката и Далавери не пускат кокала. Все едно сме очаквали обратното.
24
2
 
23
 
! Отговори
Гашо преди 3 години
Баче Краси на ден опъва по половин агне на чеверме, и две бутилки скъпо вино. Знаете ли как му е през патриотичния....Когато бега протестите на Росенец краси беше на печено малко сръбско прасенце и викаше на масата ВМРО...революция....Той е патриот. Пак да му гласувате
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкемби, ще заслабеш! Оставка!
22
1
 
7
 
! Отговори
проблем преди 3 години
След като сте констатирали проблеми, вие като управляващи вече 3 години нищо не направихте! За това хората ви искат оставката. 3 години управлявахте в безвремие и сега се сетихте за проблемите! Не мислите държавнически. А що са касае за НАТО и ЕС, крайно време е да питате народа искали да е в НАТО и ЕС! Това трябваше да се пита още 2006-2007г. И сега за еврозоната не ни питахте, това означава, че не се интересувате от мнението на народа, просто народа за вас не съществува!
21
2
 
4
 
! Отговори
Ужасите Перник преди 3 години
Г-н Каракачанов вярно ли заедно със службите правите изпитания върху хора ПЕРНИК със психотронно оръжие,и хората масово си режат вените и се бесят!?
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диалог не е нужен, нужна е оставка.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти пръв трябва да си подадеш оставката, лъжец!
18
2
 
23
 
! Отговори
жсдфдсф преди 3 години
Какъв диалог, бе, Красьо?! С кого? Кога?!Всичко вече е изтървано, приятелю...
17
22
 
8
 
! Отговори
Lex преди 3 години
Тоя поне е истински патриот и не си е менил кожата 100 пъти. За това го уважавам. За разлика от предишната откачалка Волен.
16
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 3 години
агент-иван,с вас не може да се прави диалог,вие се правите на велики,начело с индивида от банкя,искаме оставката ви,а после почваме паспортните ти афери,имотите и всичко откраднато, ще ви се конфискува.
15
1
 
20
 
! Отговори
а така! преди 3 години
Пускайте още изказвания със снимки, за да ни държите във форма! Всяко поглеждане към фейса на някой от ТИЯ гарантира ентусиазъм за поне 3 дни напред. Не в палатки, а по земята ще спим, само да ги деинсталираме!