Депутати доволни от работата си през изминалата година

Управляващото мнозинство изпълнява своята програма, смятат от ГЕРБ
31 юли 2020 10:32,
20
Депутати доволни от работата си през изминалата година
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тежка парламентарна сесия, белязана от два вота на недоверие, обявяване на извънредна епидемична обстановка, няколко гласувани оставки и рокади в кабинета "Борисов 3". Но как депутатите видяха своите работни месеци?
Още по темата

"Интересни времена бяха, кризата с COVID-19 беше ново нещо както за света, така и за България. В първите месеци, когато започна кризата, България се справи много добре. Но, за съжаление, между избора от това дали България да има тежка икономическа криза и да се разпуснат мерките, наложени от правителството и Щаба - доведе до това да се покачва броят на заразените, което е проблем. Но през изминалия сезон работата на парламента беше ползотворна. Не липсваха скандали и оставки, но това е политическият живот", обобщи депутатът от ВМРО Александър Сабанов в ефира на "България сутрин".

Според Спас Гърневски от ГЕРБ, коронакризата и извънредното положение, което беше въведено, са изпитание, но не са най-важното.

"Управляващото мнозинство изпълнява своята програма, с която е дошло на власт и до края на мандата ще си изпълни програмата. Имаме 3 пъти по-висок БВП спрямо 2014 г., когато БСП управляваха с Орешарски. Имаме 3 пъти по-високи доходи, както социални разходи и стабилен фискален резерв. Беше намален външният дълг, стабилен икономически ръст...", коментира Гърневски.

По думите му това са безспорни успехи за авторитета на правителството и лично на премиера Бойко Борисов.

"Нашата равносметка е, че колегите явно живеят в паралелна реалност и не виждат какво се случва навън, не виждат оценката на обществото за това, което те са сътворили за последните 3 години и половина. Няма как да дадем положителна оценка за това, което те са работили и оставят като наследство, при положение, че цялата държава е на крака и иска оставката на правителството", подчерта депутатът от левицата Иван Иванов.

Той смята, че последният политически сезон е бил пропит от скандали и корупцията е белегът, който остава най-вече.

"Именно заради това беше и този вот на недоверие, който беше отхвърлен, защото те имат мнозинство, което крепи тази корупция. Нито е ясно тези пари, които ЕС отпуска, по какъв начин се харчат, нито е ясна тяхната гаранция. Никой не дава обяснения защо финансовият министър беше изгонен от поста му", добави Иванов.

Според Сабанов най-лесното, което може да се направи, е да се хвърлят оставки сега и да се хвърли държавата в хаос.

Преговорите на Орлов мост зациклиха, центърът остава блокиран

"Ясно е, че държавният глава има желанието да направи служебен кабинет, с който да управлява. Но от тук нататък какво се случва? Бюджет на държавата не може да се приеме, ако се хвърлят оставките сега. Кой ще поеме отговорност за кризата, която идва? БСП ли, които три пъти фалират държавата? Не видях протестиращите да се радват на Корнелия Нинова. Те искат промяна в Конституцията", настоя народният представител от ВМРО.

Гърневски пък категорично заяви, че в момента ще е национално предателство да има извънредни избори в условията на разрастваща пандемия.

"Икономическите резултати от тази пандемия се задълбочават. Трябва национално отговорно поведение от всички - от президента до управляващите", подчерта той.

Иванов коментира думите на депутата от ГЕРБ и заяви: "Преди да критикува - трябва да погледне в собствения си двор, защото там нещата не са никак розови. Най-добрият изход от тази ситуация е да подадат оставка. Дори не съм убеден, че и тя би ги спасила. Те са с етикет "корупция".

Депутатът от БСП обвини Гърневски, че е възхвалявал БКП, на което получи отговор: "Г-н Иванов си позволи да лъже по телевизията. Предупредих от парламентарната трибуна - който твърди, че имам стихове за възхвала на БКП, да ги донесе. До една седмица, ако не представите на Bulgaria ON AIR мое стихотворение за БКП, в началото на сезона ще се видим в Районния съд."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
9
 
! Отговори
Наглост преди 3 години
Кой закон приеха,с който да помогнат на бедния български народ??!!?Какво направиха за този изстрадал народ,та се гордеят...нищо,един *** закон за вечните длъжници не посмяха да приемат,да не настъпят чси и банките и евреите ,та да не вземем да се оправим...нещастници,да изгниете в Ада
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мога да свиря като Ингви Малстийн!
15
0
 
8
 
! Отговори
Гледачка преди 3 години
Умряла *** да ги хвали,сами се хвалят.за това което са свършили и 10процента не трябва да вземат.ние сме си виновни.
14
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Марш от парламента !!! ОСТАВКА !!! ВЕДНАГА !!!! МУТРИ - ВЪН !!
13
1
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Тези са като в американски филм.Американския войник,целия надупчен,но се пъчи и казва с ярост-ще ги избия всички до един.Става прави крачка и рухва.Обречени стееее-не го ли разбрахте,мазни ***.
12
1
 
19
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Ние далеч не сме доволни от работата им. Малко самооценка, много его.
11
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
Особенно доволен е, пролетарския поет-комунист спас гърневски.
10
0
 
10
 
! Отговори
О Боже преди 3 години
Кои депутати са доволни Германските,Австрийските ,швейцарските ,Датските или Норвежките ?? Кои са доволни ???
9
1
 
19
 
! Отговори
Истина преди 3 години
А народа на България доволен ли е ?? Защото те работниците явно са доволни от откраднатото , но народа определено не е доволен никак .
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутатите са доволни и да ги оправят с 200, но няма да го кажат на глас.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са доволни, но ние не сме доволни от тях.
6
1
 
13
 
! Отговори
гост преди 3 години
Спас цукалото на Боко и некви калъфи. Ай стига вицове.
5
1
 
20
 
! Отговори
0 преди 3 години
Аз депутати не виждам, виждам само едни нагли дебели мазни куфари , облечени в костюми за хиляди левове. Левове откраднати от Българския народ. Думата депутат не се свързва с престиж и желание за по добър живот на народа ти , а с брутални схеми за разграбване на държавата. Дано катафалката има голям багажник, че да си ги занесат с тях. Като гледам на какви години са повечето, жалка картинка, родата после лесно ще харчи немъчени пари
4
1
 
19
 
! Отговори
да бе преди 3 години
Те сами не могат да си дават оценка, оценка се дава от прекият ръководител - НАРОДА!Погледнете доверието в НС и после пак ще си говорим за работата им.А тя реално е лобистки закони за определени кръгове и стригане на стадото.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ода за Георги Димитров, публикувана в списание "Димитровско знаме"Бившият кмет на Пловдив не отрече за написаното, дори заяви че се гордее със стиховете си.________________Я пак сега писал ли е възхвали или да?
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмедже стайл! Как да не са доволни крадците, когато сме Балъци. Идеалка е!
1
2
 
14
 
! Отговори
некой преди 3 години
много е хубаво да се хвалите самич като няма кой. Вземете Тръмп, Джонсън, Болсонаро и джуджето Путин и си купете еднопосочен билет от Байконур за Луната, а защо не и за по-далече