Блокадите на ключови кръстовища били рекет, а не протест

Банов призна, че не знае дали кабинетът ще изкара мандата си
401
Блокадите на ключови кръстовища били рекет, а не протест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Не мога да правя прогнози дали кабинетът ще изкара до края на мандата или не. Протестът е нещо същностно, което е свързано с демокрацията. Няма демокрация без възможност да изразиш своето мнение. То е ценно за демокрацията”, заяви министърът на културата Боил Банов пред Нова тв.

Още по темата

Според него, когато излизат хора, за да протестират, управляващите, ако са достойни за местата си, трябва да разберат всяка група протестиращи и какво ги е накарало да протестират.

„Това е важно и ключово. Мисля, че аз и всичките ми колеги го разбираме и активно работим в тази посока. Коренно различен е въпросът с това някакви хора да блокират кръстовища. Това не е протест, това е рекет. Няма държава, която да се поддава и не, защото е голям проблем дали Борисов ще си тръгне, а защото ако държавното управление се поддаде на рекет, това означа, че всяко следващо ще може да се поддаде. Това означава, че всеки, който не е доволен от управлението на държавата, може да блокира кръстовища, това не е редно”, заяви Банов.

Според него някои искания на протестиращите са основателни. Проблемът им бил, че исканията не са формулирани, а многопланови.

Относно средствата, които ще се отпускат на свободните артисти, Банов обясни, че по време на извънредното положение са дадени 7 млн. лв. В България свободните артисти са около 3000 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
0
 
1
 
! Отговори
Н. К. преди 3 години
True story: не съм привърженик нито на едните, нито на другите, но тъй като работя близо до Министерския съвет, реших за първи път да отида да видя най-новата атракция в столицата. Някъде привечер застанах срещу Министерстово и след 5-10 минути двама младежи идват при мен и ми казват: "Извинявай, къде е Министерски съвет?" Аз им го показвам с пръст. "А, мерси." Казах си "Видях достатъчно" и си тръгнах. Друго нищо не мога да допринеса по темата.
321
2
 
5
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Имам обяснение на поведението на тая пасмина по улиците на София?!Какво се е случило ,ама толкова неотложно,че на пожар трябва ф,атмакът да си назначи крадлювците да ни закопаят отново!!Ами там,на улицата са крадците,далаверковците,синовете им,внуците им,активни борци,фили,русоблизи,всички на които пътят към почтенна и демократична Европа е смърт за далаверите им основани на шуробаджанащина,разграбване на банки,държавни фондове,кражба на ДДС.Всичко това е история благодарение на ГЕРБ!Затуй хапят
320
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестъри - Рекетьори.Като змии са, изпълзяха веднага щом засвири свирката (се размаха юмруците)
319
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как издръжат на мръсния въздух и жегата се чудя? А сега разбрах, то вече палатките били повече от протестиращите - значи трябвя да пише 20 палатки протестират. А може и да си наредят надуваеми кукли - тогава ще е 20 палатки и 20 надуваеми кукли.
318
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протести трябва да се правят там където не пречат на останалите иначе това не е протест а нещо коренно различно. Не е много приятно да работиш и да не можеш да се прибереш заради хора искащи да ти отнемат времето под една или друга форма!
317
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало протестърите , ако не освободите кръстовищата ще ви го забия на изборите .
316
1
 
23
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Чист рекет си е ! И аз не искам бога слънце, но има си правила и трябва да се спазват ! Нали уж за това се борим ?! Или нещо бъркам ? Да си протестират на някой площад ... да пеят песни всеки ден.... не виждам каква борба за справедливост има в това да пречиш на всички твои съграждани които ходят на работа и внасят данъци и искат да си се приберат вкъщи.... а ти пиеш някаква пиринка и се правиш на умен в палатката ?!??!
315
8
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
Само питам,управлението на слънцето какво е ?
314
4
 
17
 
! Отговори
hippihater преди 3 години
Вън гнусните костовистки хипита!
313
2
 
3
 
! Отговори
Радеф преди 3 години
Трябва да се прави бизнес.
312
7
 
29
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Куку !!! Тези протести да не са от организирани от българската протестантска секта? Че там е пълно с ц***ни и храненици, дето за пари и майка си продават... ама усърдно хвалят Бога и са "праведни". Щото нищо градивно не чувам да се говори. Само "ууу и долу". А после какво? Кого ще подкрепяме на предсрочните избори ??? Къде са тези млади, можещи, перспективни, неопетнени, с управленски умения и опит? В училище? На улицата ???"Ще протедтираме до победа" Над кого бе, пиленца
311
8
 
4
 
! Отговори
Borisov преди 3 години
Господ идва прави се на заспал. Кой Господ идва че там на небето пълно с Господи аллах Буда Христос в няколко версии католическа православна и най-различни секти затова господ идва бягайте
310
2
 
5
 
! Отговори
Borisov преди 3 години
Защо да не могат да се правят прогнози правят ми толкова много хора като се почне врачки социолози астролози психолози политически наблюдатели като не знаеш нещо си го измислиш ако не знаеш как питай кана Рачева и цялото bTV
309
8
 
5
 
! Отговори
акуд преди 3 години
абсолютно арогантно е министър да ми вменява , че строеж е подпорна стена, това иска повече от стачки или не годуване. а за да минимизираме корупцията е необходимо електрона администрация за да се избегнат прекия контакт който носи кеш, кока кола, бонбони , шоколади, *** и мн. др......
308
1
 
8
 
! Отговори
д-р Мунчев преди 3 години
абе къде сте колеги от РЗИ-София? Я по 300 лв. глоба на всеки палатков протестър всеки ден да видите как бързо ще освободят кръстовищата. Нали сме в извънредна епидемична обстановка...глобяване по закон.
307
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е протест замислен в Кремъл, Решетников, агента на КГБ го приведе в действие чрез руската изтривалка Гумен Радев, най-жалкия президент който България е имала.Льотчика превърна президентството в руска шпионска централа, а съветниците му са чисти руски шпиони изловени да изнасят секретна информация. Активно се подпомага от най-големите крадци и мошеници Божков, Баневи, Арабаджиеви, Стою Миневци и т.н.Защо не искат оставката на Гумен Радев-националния предател? Защо бе *** продажни?
306
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До терор 344ОК, но да продължим с логиката. Блокираш кръстовища за стотина хиляди ползващи ги - терорист си.Блокираш с кражби и измами развитието на 5 милиона, обричаш ги на недостойно съществуване и пъдиш в чужбина децата им - какъв си? Масов убиeц си. Какво е предвидено в НК за масово убийство?
305
6
 
14
 
! Отговори
терор преди 3 години
Блокадите на обществени места са терор над населението. Следователно, който окупира, е терорист.
304
1
 
3
 
! Отговори
au преди 3 години
До Анонимен Да беше се научил да пишеш... няма дума "професьоналист"
303
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички досегашни са от ком-котилото без иключение, начело с Доганя - намбер уан.Да се протестира само с/у един от тях е частично. Това, че в момента е на власт придава тежест. А с/у останалите - кога?Все пак видях логична нотка в протеста - с/у СИСТЕМАТА.