Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!

Кметът на София призова организаторите на протеста да спазят закона
Обновена: 8 авг 2020 20:50 | 8 авг 2020 14:02, Елка Василева
649
Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!
Снимка: архив, БГНЕС

Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация. Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

„Убедена съм, че обществените процеси, които днешните протести отключиха, не могат и не трябва да бъдат спирани. Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона - да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите.

Убедена съм, че от това протестът няма да загуби, напротив, ще спечели, защото ще покаже, че този, който иска законност, спазва закона.

Призивът за върховенство на правото, който е основен за протеста, не значи нищо, ако не важи за тези, които го изричат.

София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона.

Още по темата

Съзнавам, че думите ми едва ли ще бъдат приети, както от организаторите на протеста, така и от тези, които са срещу тях. Но и в еуфория, в гняв и в емоции, ние продължаваме да живеем заедно.

Софиянци са свободни, критични и достойни хора. И затова най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост.  Да, затварянето му е символ, но той не се демонстрира с прегради от контейнери и пейки, а в преминаването през него.

Затова, моля, организаторите и протестиращите граждани да свалят барикадите. Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят.

Така че, моят “старомоден” призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се бори“, написа Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


649
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
420
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Графинята да си припомни кражбите около прословутия ремонт в центъра и после да ми обяснява за граждански права и т.н
419
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко стратегически накара неговия човек Станишев да издигнат Мая срещу корумпирания Фандък, за да може пак да бъде избрана. Сега нарочно Мая пак е навсякъде да компрометира протеста и е готвена за нова патерица на мутрата заедно със Слави
418
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Башибозукът на ГЕРБ готви арести и политически процеси.Ясна стана схемата. След сутрешното помирително кудкудякане на Фандъкова последва следобедната заплаха от шефа на СДВР, че рано утре сутрин ще бъдем размазани на Орлов мост и че цялата отговорност ще бъде наша. Т.е. готвят арести и показни политически процеси. И вече показаха как ще свидетелстват: с огромни лъжи, чисто гьобелсовски.Мутрите на Тулупа обявиха война на Гражданите.
417
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я самоковската мишка след месец в дупката, пак е изпълзяла.Оставка, Юрданке. Ти не си кмет на София, а само на гетата, които те избраха.
416
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Георги Марков ? -- и какво прави той в Лондон?
415
9
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
В последните 75 години няма по-престъпно и недемократично управление от управлението на мутрите.
414
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха,тошовото било по-демократично-ей, лъжци мръсни,хората помнят-и народния съд, и избитите без съд и присъда 30 000,обезглавяването на интелигенцията и лишаването от кадърни и можещи хора,лагерите в Белене,Ловеч и Скравена, изчезването на неудобни, крепостничеството под формата на жителството, да не можеш да излезеш от страната,дори да се приближил до петричко без открит лист,убийството на Георги Марков и какво ли още.не!
413
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора се придържат към тази грешка и остават глухи за,, най-мъдрото,, напътствие дошло до нас през десетилетията, прочутото царско,, ще ви оправя за 800 дни... вервайте ми...,,до 461
412
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм на 52 години, чак такова престъпно управление не помня!Оставка!
411
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега тази схема я знаем ние още от времето на силовото застраховане.Идваше един хилав цайко с куфарче и викаше:''Купете си застраховка да ви охраняваме.Слагаме една лепенка на обекта и никой няма да смее да ви пипне''Днес в тази роля е кмета,а мутрите са полицията.Демек вие си викайте никой няма да ви слуша,ама комфорта на мутрите не нарушавайте,че ще има бой!
410
4
 
23
 
! Отговори
защо ли преди 3 години
едни могат да пълнят чекмеджета безнаказано пък за други законът важал - невиждам разлика, даже краденето на европейски пари ми се вижда по-тежко престъпление от блокирането на кръстовище - така както герб оставал въпреки, че законите са погазени от управляващите, защо и протестиращите да не останат на кръстовището
409
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква оставка на никого.Съд и затвор . Сега .
408
8
 
25
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Вярно е ,промяната е неизбежна - ще те сменят, госпожо ! Не ставаш за кмет !
407
5
 
15
 
! Отговори
Хейтър Петър преди 3 години
Отровното трио да организира създаването регистър на безобразията които се творят със съответните документи .И да го публикува в интернет за публичен достъп.Да помним за какво ни бият .
406
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основният виновник за проблемите с тези протести е по вина на РАДЕВ, не на Божков, отровно трио, Мая и др. Радев с вдигнат юмрук крещеше "Мутри вън", той призовава протестиращите да продължат по този начин! Това поведение може да си го позволят лидерите на опозиционните партии, а не Радев, който МЪЛЧА цели 4 години, а сега е на път да окървави президентската институция !!!
405
8
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Време е учителката да освободи поста на някой решителен и разбиращ човек ! Не става за кмет ! Време е и някой да каже на шопите , че и те са хора , защото досега 200 лигльовци им крещят нагло, че са прости свинари ! Ами, шопи , бра'чед ! "Оти да се косим като че ми мине "
404
15
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Е, много беззъб призив. Нали си кмет бе, моме, след като не са разрешени блокадите, и не са искали разрешение, значи са незаконни. Какво им се умилкваш на тези платени пикльовци, дето не знаят за какво са там. Нито имат програма, нито знаят какво да правят ако имат власт. Ако алтернативата е това Отровно трио, жална й майка България. А, като го гледах оня гладуващия, да му се отще всичко на човек. Настроихте голяма част от хората срещу себе си, и тези дето сме срещу мутрите и мафията в Родината.
403
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандък, ти защо подкрепяше 9 месечната пълна блокада на центъра на софия срещу Орешарски? А как така сега зовеш да няма блокади ?Ама народа е *** - нищо не помни
402
5
 
16
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 3 години
За какво говори тая, че не се сещам. Защо не ми обясни като на по-***, как се строи нужник за 100 000 лева. Това да не е репродукция на Хеопсовата пирамида.
401
11
 
7
 
! Отговори
Анархист преди 3 години
Оставка на Радев и на всички политици .Даже на чистачките в парламента . И на всички .