В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отдели средства и за 42 високопрохидими линейки
339
В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отпуска средства за купуването на нови линейки, за ремонт на студентските общежития и стипендии, както и за помощ на родителите с деца до 14 години.

Решенията са взети на днешното заседание на правителството, което се проведе дистанционно, а премиерът Бойко Борисов обяви  пакета от социални мерки в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"Подкрепяме семействата с деца до 14 години като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск“, написа премиерът.

"За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец", уточнява Борисов.

С нови 42 високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване ще бъде подсилена системата на Спешната помощ. С 2,4 милиона лева осигуряваме свръхмодерна мултифункционална апаратура за травматологията на "Пирогов", която ще облекчи работата на лекарите и ще им даде възможност за по-бърза и още по-качествена диагностика, съобщи още министър-председателят.

Подкрепа от 2 милиона лева получава и "Майчин дом" за роботизираната система "Да Винчи" за безкръвни хирургични интервенции.

Отпускаме и 8,66 милиона лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура, пише Борисов.

Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. "Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии", посочва още Борисов.

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден, подчерта премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия обещания на премиера, звучат като "таксата спокойствие" за Божков
175
6
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
До 200 Ако ГРОБ предприеме тази глупост да се заиграва с президента! Жълтите павета в София ще почернеят от народ! Президента ще бъде подкрепен яко! Не се съмнявай в това! А това ще ускори Оставката на МУТРАТА!-:) Само гледай!!!!
174
5
 
7
 
! Отговори
1456 преди 3 години
Е, пак дискриминация Боко а другите деца над 14г, като детските едни взимат други не.Тулумува работа,,,,,
173
15
 
11
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
До селян,дурина 191,Бойко раздавал вашите пари??!!Кои сте вие и за кои пари става дума?!Ако приказваш за парите на черепа,мустака,прокопиев,маджо и вся асталная с,волач,да ами вашите пари по закон са НАШИ,щото вие антизаконно ,без да плащате данъци и осигуровки сте се нагушили като лански к,ърлежи!!А нашите пари се раздават на тоз на който му се полагат или има нужда и ги раздава Борисов,защото е ПРЕМИЕР и по закон трябва да го прави!А вашите ги раздава черепа по 50 лева на митинг на глава!
172
6
 
11
 
! Отговори
нема и намерение преди 3 години
да абдикирва - шъ дава измислен отчет колко пари е раздал от "личната си касичка" / хазната без да уточни за кои фирми / неговите хора , колко некачествени магисралки и прочие безсмислени дейности...
171
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Искаме УМНИ и КАДЪРНИ управляващи !"Няма. Младите са още по зле - един пирон не могат да забият. Още 200 години ще е все така.
170
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига си ни " подкупвал" с държавните наши пари бе човек! Искаме да си ходиш вече! ОСТАВКА МУТРИ!
169
6
 
18
 
! Отговори
затова преди 3 години
ОСТАВКА, никой от управляващите не се справя с длъжностната си характеристика, затова следва прекратяване на трудовите отношения
168
6
 
16
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Много ми е интересно дали и в другите държави така се процедира със средства на данъкоплатците !Или тамвсичко това се случеа през закона наречен ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ !?
167
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да хваща влака за Банкя
166
1
 
9
 
! Отговори
Родител преди 3 години
И къде ги дават ?
165
6
 
10
 
! Отговори
Хххххх преди 3 години
Нали утре вдругиден ще абдикира Винетуто както обеща!Сега гледа да ошушка бюджета до последната стотинка че да га натрие на комунистите!
164
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме УМНИ и КАДЪРНИ управляващи !
163
7
 
8
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Толупа, как гръмко натъртва колко пари щял да раздаде... И чака, славословия и поклони затова, че е подхвърлил на хората някакви останали трохи от баницата , която ГЕрП лакомо излапа.
162
3
 
4
 
! Отговори
кадрите преди 3 години
Ръководните кадри са предупредени, че са на тези длъжности до март. Какво ще рече това, може само да гадаем!
161
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***,лъжец и крадец ОСТАВКА.
160
0
 
5
 
! Отговори
До 151 преди 3 години
И аз подкрепям - освен родителите да работят и децата да ходят на училище или детска градина.Иначе знаете къде ще отидат парите - при 14 годишни деца с малки деца.
159
6
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До АнонименМоя умствен багаж е значително повече от твоя. Ти все пак си от 80-те % лyмпени. Аз не съм виновен, че на вас света ви е крив по принцип.
158
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петицията за импийчмънт на шапкаря върви може да е намерите я Google :)
157
6
 
9
 
! Отговори
Протестерите преди 3 години
Се видя че по скоро проституират... С Божков, Маджо... Бе кой даде пари..!