След протестите: Ще има ли промени в следващия парламент?

Хората искат промяна, но не знаят каква да бъде, смята Нидал Алгафари
13 авг 2020 15:22, Анисия Иванова
118

Министър-председателят Бойко Борисов обяви преди дни, че е взел тежки решения. В сряда на заседание на МС стана ясно, че над 16 млн. лева ще бъдат отпуснат по бюджетите на общините за училищата. Правилно насочени и изчислени действия или аварийно потушаване на летни огнища са това?

"Борисов е помъдрял от периода, в който беше главен секретар на МВР. Той усеща, че младите са ново поколение, което не го разбира и се обръща към онези, които биха го подкрепили. Тези, които са свикнали да има по някой лев отгоре", оцени ситуацията в България политическият пиар Нидал Алгафари.

Още по темата
Според него консервативната част от населението е свикналa да ѝ се даде нещо и да замълчи.

"Диалог е невъзможен. На всяко действие на правителството ще има отговор от протестите в следващите месеци", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Цветозар Томов. По думите му управляващите няма да издържат още 7 месеца до редовните избори.

"Хората искат промяна, но не знаят каква да бъде. Беше по-логично, ако те бяха малко по-мъдри и разумни и се бяха организирали в политически проект с идеята след 7 месеца да участват на изборите. В следващото НС може би първа политическа сила ще е отново ГЕРБ, втора ДПС, трета БСП, Слави стои малко настрани", смята Алгафари.

Цветозар Томов от своя страна добави, че уникалното в ситуацията е това, че за първи път от 2001 г. по-голямата част от хората са склонни да гласуват за извънпарламентарни партии.

"За първи път от 2001 г. най-големите и стабилните партии не могат да вземат 50 на сто от гласовете на едни избори. Това е една скоро появила се тенденция, която с времето се засилва. Протестът ще постигне главната си цел, той наистина е граждански. Искрено се надявам, че тази нетърпимост ще се прояви и към следващи български правителства", подчерта Томов.

Нидал Алгафари посочи, че на демонстрациите имат достатъчна представителност на хора с всякакви доходи, което не ги прави нито "леви", нито "десни". "Ще има пикове и намаляване на протестите. Нямат ли политически проект, в който да се съберат, всичко друго значи, че те сами се лъжат", допълни политическият пиар.

"Има ясно признаци, че става нещо ново. Почти навсякъде се излиза и то с едни и същи искания. Въпросът е политиците да бъдат принудени да чуват исканията на улицата", категоричен бе Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов да умира ЗАЕДНО с АРАБСКИТЕ маски.. И не разбрах ЗАЩО досега в ресторанти, дискотеки и кафенета, можеше без маски, а като влезеш в Магазин, искат да носят маски ???? Араби и китайци, ли са най- много в магазините ??? Арабите и китайците да бягат към Турция да НЕ ни откраднат Бизнеса.
78
4
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Аз искам промяна, защото имам една касетка пълна с евраци и доларгяс, както и крупна сума в биткойни и всякакви сътресения надали ще ме докоснат. Искам да стане като по Жан Виденово и всички дето са против ГЕРБ да станат милионери :)))
77
5
 
20
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Догодина Март след изборите идва кабинет"Борисов4":):):):)Хващам бас с абсолютно всеки който пожелае:):):)Бойко да пуска пак във фейса снимка със внуците за да може Христо Бойкикев пак да се помисли за една вечер за "господин бъдещ премиер":):):):)
76
14
 
3
 
! Отговори
ББ, преди 3 години
що не си гледаш чекмеджетата и усмивките на децата - твоите, не от всяко дърво става ***, или ще викаш, че комунистите репресирали дядо ти па той бил пребит на мегдана от съграждани задето им задирял булките, което явно се предава по наследство
75
0
 
1
 
! Отговори
На пазар преди 3 години
Ти ли знаеш къде ги сърби хората. Чешай не се мотай.
74
4
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Абе и в Ливан преди година също имаше протести и свалиха правителството и година по-късно им гръмна пристанището...и нас ни чака нещо подобно ако вмирисаните по кръстовищата успеят
73
12
 
5
 
! Отговори
- преди 3 години
Хората МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ каква да е промяната! И първото условие е ОССАВКИТЕ!!!После както следва по конституция до постигането на голямата цел - политиците да работят и служат на народа и държавата а не на себе си, с прилагането на правила, минимизиране на корупцията и справедливост в общ план! Това е промяната и ГЕРБ не са носителите й! Алгафаров да върне парите които е взел да плещи глупости!
72
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нидал Алгафари, поредният юнак на заплата в ДС, ПР-чето на БКП, седнал и той да я умува тая политика.
71
0
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Цветозар Томов изкара дълги години в ЦИК, където получаваше всеки месец заплата а изборите са веднъж на четири години. Забрави, че е назначен там от Герб, което за сетен път доказва недалновидната кадрова политика на Баце.
70
2
 
22
 
! Отговори
Бсп за смях... преди 3 години
Най-добре е да целят *** с домати и яйца, защото тя е дебела мишена и няма как да я пропуснат...
69
11
 
5
 
! Отговори
Бойко Мутрата преди 3 години
При това трябва да се подчертае, че опитите да се прави изкуствено дишане на ПИМБ са с по-стара дата. С рефинансирането в размер на 5 550 000 000 лв. от ДСК тя е втората поред след Бизнесбанк в класацията на банките, преживяващи чрез парите на българските спестители. При това огромната част от тях са излети в трезора на мутрите през първите шест месеца на 1996 г.)
68
5
 
19
 
! Отговори
ребус преди 3 години
Абе не е сложно бе човек.Но после идват изборите и ГЕРБ побеждава вторите с 12 %.
67
1
 
8
 
! Отговори
Бай Пеньо преди 3 години
До Бойко Мафиота Дай линк и ние да прочетем нещо де Мафиот.
66
10
 
4
 
! Отговори
Бойко Мутрата преди 3 години
Непосредствено след овладяването на банката в управителните й органи пряко участвува Младен Михалев Маджо и Венцеслав Стефанов, които после формално се оттеглят. Наличието на подопечна банка е насъщно за мутрите, за да прекарат през нея натрупаните чрез рекет пари и да участвуват в приватизационните сделки тъй като при приватизация с кредит необходимостта от доказване произхода на капитала отпада. ПИМБ бе извадена от списъка за поставяне на банки под особен надзор, въпреки че финансовото й състояние бе по-тежко от това на някои банки, спрямо които беше приложена тази мярка
65
11
 
4
 
! Отговори
Бойко Мутрата преди 3 години
Живко Делчев Делчев, съдружник в Ипон-1″ ООД и Цебра ООД. Има съвместна фирма с гравитиращия към СИК Рахмат Сукра бивш борец, участващ чрез фирмата си Бухал в ПИМБ банка публично известна като банката на мутрите. (Доклад на МВР от 1996 г.: Като най-фрапиращ пример може да се посочи фактическото обсебване на ПИМБ от силовата криминално проявена групировка, действаща под прикритието на ЗПАД СИК и Интергруп АД. Всъщност освен Интергруп и СИК в ПИМБ участвуват и фирмите Бухал на Рахмат Сукра, Омега на Румен Николов Пашата и др.
64
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената промяна ще е че БСП няма да влязат в парламента.
63
10
 
2
 
! Отговори
Бойко Мутрата преди 3 години
Васил Калугеров, съдружник в Ипон Агенция за сигурност и охрана ООД, бивш началник на охранителна полиция в СДВР. След напускането на МВР работи в Ипон. До 1999 год. е съдружник в Россия.Ком-ООД. Заедно с бившия директор на СДВР Ангел Трифонов Трифонов е съдружник във Флай инс-ООД, София. Освободен в началото на 2000 г. и мястото му като съсобственик е заето от БИУМ-99″-ЕООД фирма на Б. Борисов, регистрирана през м.май 1999 год
62
11
 
4
 
! Отговори
Бойко Мутрата преди 3 години
Владимир Цонков Петев, род. 1959 год. във Варна, съдружник в Ипон-Агенция за сигурност и охрана ООД. Бивш служител в СГУ ДС. Един от най-близките приятели на Бойко Борисов. Служили са заедно в ШЗО-Плевен и съвместно са тренирали карате.
61
9
 
2
 
! Отговори
Бойко Сикаджията преди 3 години
2. Бизнес-партньори:Павел Алексиев, съдружник в Ипон-1″ ООД. Фигурира в редица други фирми, по-интересните от които са в структурите на гравитиращия около КТ Подкрепа Елтекс холдинг. Някои от фирмите на Алексиев са в списъка на т. н. кредитни милионери, а други са свързани с Отворено общество и Георги Прохаски. Алексиев е бил собственик на Солекс с. Петърч един от най-крупните длъжници на фалиралата БЗК.
60
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ли е сложно да се разбере нещо простичко! Исканията са прости Борисов да стане и си тръгне веднага!Никой няма кой да го търпи вече! Този модел вече остаря! Партията му се изчерпа! Време е за промяна и нови политически играчи! Стажа н Живков като политик.Е абсурд да го стигне! Да си ходи с мир вече! Протестите няма да престанат! Те ще са постоянни и хората в тях ще се увеличават! ОСТАВКА ВЕДНАГА!