Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта

Този парламент е изчерпан, настоява лидерът на БСП
14 авг 2020 17:30, Красимир Ангелов
222
Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Според нея темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество, включително от Бойко Борисов в критични за него и партията му моменти.

Още по темата
"Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване", смята Нинова.

"Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз", написа още лидерът на БСП.

Според нея България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ.

"Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", пише още Корнелия Нинова.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов направи официално изявление, в което поиска да бъде свикано Велико народно събрание, което да промени  Конституцията.

"За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати. Затова над 10 години хората ни гласуваха доверието си. Не веднъж съм получавал укори заради прекомерната си гражданска чувствителност. В името на демокрацията два пъти съм се оттеглял, когато съм усещал опитите за разделение на обществото. И въпреки това хората ме връщаха", посочи Борисов.

"Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение", заяви още министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е парламентаризма което предлага Боко,другото е пуч!
110
1
 
3
 
! Отговори
Радев спасителя преди 3 години
КАКВОТО ВИ Е НИЗПОСЛАЛ ТОВА ЩЕ НЕСРЕТНИЦИ СЛЕДВАЙТЕ НАКЪДЕ ЩЕ ВИ НАПЪТИ ,ЗА ДА СТЕ НАПЪТЕНИ КЪМ БЛАГАТА ПРЕМЪДЪР Е ТОЙ И ПОБЛАГОДАРЕТЕ !!!
109
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протежето на Корнела Радеф сега в 19ч ще каже :Мутри вън!И долу хунтата!Това е държавника Радеф
108
4
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Аз не виждам кой е по-подходящ за рестарт на системата от министър председателя!Да избираме ново НС, само за да свика ВНС.Опитват се да ни правят на сурикати!
107
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чао, Нинова, чао, чао!
106
3
 
23
 
! Отговори
истина преди 3 години
е че на Нинова и остава по малко от месец. Тя не е лице на промяната, а е лице на миналото и злото. Предложението на Борисов за ВНС я свари в лошо психи чно .състояние. Провали се преврата за превземане властта с палатки и контейнери.На фърчилото фигурант Радев не му се отвори парашута.
105
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов дорасна до държавник, за разлика от Нинова, която не спечели нито едни избори. Нейната най голяма победа е да клати държавата, атакувайки Борисов, и след което отново да губи избори.Единствения шанс да не се сбием по барикадите, е дружно да положим нови конституционни правила, с които да продължим напред. Не вярвам да се случи, щото нито БСП нито ДПС ще си развалят рахата. Те не искат промяна, а задкулисие.Но не може да се продължава така. Три пъти си подава оставката и три пъти печели
104
2
 
15
 
! Отговори
Божков: преди 3 години
Малей, що парици пръснах по Бибиткян... На вятъра...
103
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 3 години
Ми вярно е ама и Корнелия също не И Киро Добрев също е промянатаЩо не се явите на едни мажоритарни избори да ви кажат хората кого искат и кого не
102
4
 
17
 
! Отговори
Фигурант преди 3 години
Радев се провали изцяло !
101
3
 
17
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Импексовата крадла най я страх от избори и разследване за бандитската приватизация.Миналия месец,поредната лъжа.Университета в Бъркли отговори на официално запитване че синът й е бил на частна издръжка 60 000 долара годишно.Тя лъжеше че бил на стипендия.
100
2
 
12
 
! Отговори
Корни източи касата! преди 3 години
Тази лелка още ли е в БСП или вече я изгониха, за източване на Партийната каса ?
99
3
 
16
 
! Отговори
БСП са гадове преди 3 години
А бе, п. тко мазна червена, той не е казал, че е олицетворение на рестарта, а че предлага такъв. Спечелете вие изборите и правете ваш рестарт. Ще можете ли?
98
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малеее колко ми е антипатична тази. По-полезно за нея е да сади картофи.
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фейсбук опозиция.:)))))
96
1
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Да не забравяме вътрешна опозиция в БСП, която може да подкрепи свикването на ВНС, като това би дало нов импулс за смяна на Нинова. Макар, че управляващите имат точно нужните гласове, но Воля заяви, че не подкрепя.
95
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов се провали изцяло
94
3
 
21
 
! Отговори
До протеста преди 3 години
Ето сега получавате 3 в 1! Рестарт на държавсъа, оставка нова конституция...Айде сега събирате катуните и да ви няма!
93
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 3 години
А кой, ***, Корно, ти ли?
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омаловажава се протеста от първия ден, както стана с мирната революция, като обелки от бук излизат все нови и нови лъжци и неграмотници и постоянно върви една вечна подмяна на всичко.