Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!

Промяната - след честни предсрочни избори, поиска президентът
Обновена: 14 авг 2020 21:44 | 14 авг 2020 19:20, Петя Славова
1455
Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!
Снимка: БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов поиска свикване на Велико Народно събрание, президентът на България Румен Радев даде официално изявление, в което припомни, че над месец продължават протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Още по темата

"Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено, промените в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското недоволство, само потвърждават необходимостта от исканите оставки.

В изявлението си от днес министър-председателят предлага свикване на Велико Народно събрание и серия от конституционни промени. Самият акт показва пренебрежение към Конституцията". Това заяви държавният глава Румен Радев по повод днешното изявление на премиера Бойко Борисов, в което той заяви, че иска свикване на Велико Народно събрание.

"Правото на инициатива за свикване на Велико Народно събрание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, не и на министър-председателя. Може ли партията, която методично погазва разделението на властите, да инициира промени в Конституцията. Може ли партия, която вчера бойкотира парламентарния контрол, днес да иска промяна в конституцията", попита Радев.

Според държавния глава, разговор за конституцията и бъдещето на България е възможен след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
 
13
 
! Отговори
Фигурант преди 3 години
Вчера какво?Зададох си няколко въпроса на които сам си отговорих с НЕ и пак се скрих под на жена ми полата.
2
 
16
 
! Отговори
Оставка на Мутрите преди 3 години
Оставка на отровната Мутра- ФигурантОставка на мутресата - сестра ГалеваОставка на мутресата - г-жа ИмпексоваОставка на Отровното лъжливо Трио
17
 
3
 
! Отговори
до 1087 преди 3 години
Имам доверие на Радев, на Бойко - никакво доверие!
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До goshoАбе не ни занимавай с твоята пропаганда хората обиколиха сума държави през соца,а Балкантурст организираше и екскурзии по света,народа беше щастлив тогава,разбира се,че че ще пазят границата, след като са влизали западни диверисонни групи да убиват и правят саботажи в България и са убивали български граничари,да ги оставят да убиват граничарите и хората ли искаш?
2
 
7
 
! Отговори
до 1084 преди 3 години
А твоите конци дърпа една мафиотска мутра.
3
 
9
 
! Отговори
Нямам доверие преди 3 години
на пилота на Дрона - мазен и лъжлив
9
 
3
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 3 години
Напълно вярно. Доверието към ГЕРБ е мн. ниско.
2
 
2
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Анонимен byahme ogradeni s mreji i izvun sotc lagera ne puskaha vseki da izliza
3
 
15
 
! Отговори
Кой ти вярва преди 3 години
бе Фигурант смотан.Черепа и Решетников ти дърпат конците.
2
 
0
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Анонимен originalut na san stefanskiya dogovor,koyto ne ni davat sushto li e laja.tova che nasuskaha surbite protiv nas 1885 godina e luja nali .che biyaha protiv obedinenieto sushto e luja.KOMUNISTICHESKI DEMAGOZI
3
 
11
 
! Отговори
41165 преди 3 години
Някой вижда само черно-бяло! За твое сведение освен нацисти и комунсти има и хора, на които им пука! Веднага ми става ясно, че ти не си такъв! Отивай в Москва да си вземеш заплатата!
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До де фактоЧе ние сме подчинена и в момента нация,да не би нещо да зависи от нас,дори в собствената ни държава?В България толкова "подчинени" бяхме през управлението на СССР,че България беше на първите места в света по развитие и не видях веднъж да ни командват руснаци или да си слагат военни като НАТО-вците в България,един руски войник не е имало
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
610 лева минимална заплата.210 лева минимална песния.Депутата изкарал 100 000 лева, а изхарчил 150 000 лева, ама реално го знаем, че има за 1 500 000 лева. НЕ! няма проблем! Веваме им!
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко хвърляй оставката,стига се стиска,за да видим какво ще стане!
2
 
2
 
! Отговори
де факто преди 3 години
До АнонименА ти какъв си!? Искаш да помогнеш на друга нация да подчини твоята!
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
: "Изкефи ме как се управлява тълпа по мрежите, правя Щаб на протеста" ... "Гешев ще го напра'име фигурант като Президента" .....
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До goshoТова за златния резерв е абсолютна 100% лъжа,провери да видиш,не само ,че не са взели нищо от България руснаците,но и ни опрощават огромните дългове,които сме имали към тях!
1
 
0
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Анонименmi toy s deystviyata si pecheli tazi simpatiya
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството,че играта става много опасна,ако искат събиране на ВНС,така хем ГЕРБ ще си доизкарат мандата и ще проведат изборите,но по-опасното е,че те ще правят заедно с ДПС поправките в конституцията и тоталното робство ни е гарантирано завинаги,а ГЕРБ ще си дерибействат,а опозиция няма да има или ще е купена или създадена от тях самите опозиция!
1
 
1
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Анонименsamo che napravi razlika mejdu ruskite komunisti i obiknovennite ruski selyani naemnitci.na purvite armiyta sled 09 09 1944 dve godini ni osvobojdava ot durjavniyat ni arhiv i zlatniya ni rezerv