Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!

Идеята за свикване на ВНС била още от 2017, обясни вицепремиерът
15 авг 2020 09:00, Петя Славова
168
 Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!
Снимка: БГНЕС

Още през 2017 г. поехме ангажимент за свикване на Велико Народно събрание, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Още по темата

"Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", коментира още тя пред Нова тв и допълни - "Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ, не бягаме от избори и служебен кабинет".

Вицепремиерът допълни, че още в предишното Народно събрание е имало дискусии по темата: "Тогава имаше сериозен дебат какво е възможно с обикновено Народно събрание и какво не. Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", каза още тя.

Вицепремиерът отбеляза, че премиерът Бойко Борисов й се е обадил преди да направи обръщението вчера. "Обсъждали сме го месец и половина дали е добре да се направи. Съдебната система трябва да отговаря на очакванията на хората.", подчерта тя, но допълни, че процедурата по свикване на Велико народно събрание и преди това обсъждане не е проста.

"Винаги сме показвали, че имаме смелост да го направим. Не бягаме от тази отговорност, не бягаме от избори и служебен кабинет. Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ", категорично заяви Екатерина Захариева.

Според нея настоящата Конституция безспорно има своите достойнства. "Аз съм юрист, работила съм години по нея. Тя свърши своята работа. В същото време обаче, големите реформи, които обществото очаква, не могат да се случат с обикновено Народно събрание", обясни още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
20
 
! Отговори
Мисирка преди 3 години
Те парламента бойкотираха за ВНС ми говорят.Разкарайте си крадливите *** по бързо
45
9
 
14
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Правителството на ГЕРБ е производна на крадливата приватизация и мутренските години!Това е истината!А патриотарите ,Магарешки и атакисти са неговите патерици!ДПС са мозъчния тръст, който нарежда пъзела в икономиката и политиката!Оставка и избори, селяни прости!Агент Рон Грейди!ЦРУ!!!
44
7
 
6
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
След като са за промяната както твьрди госпожата сьс добрия - англииски които развесели потребителите в целия свят - с исключително много преглеждания в - ютуб , да се вслушат в гласа на хората да подадьт - отставки а на избори ако са толкова обичани ще се вьрнат в парламента отново - избрани от мнозинството дали своя вот за тях
43
5
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Ако го няма Алтънчо Евраков - Бочката, кой сутрин от медиите ще ни псуе цветисто, ще ни липсват пищаците, еврата, кюлчетата, Пунта Марите, Главанаците, ***, *** - тутурутки.
42
7
 
14
 
! Отговори
Димитър Делев преди 3 години
Няма как да вярваме на госпожата защото самата тя се подготвя да избяга от правителството в посока Брюксел. Искането на хората е просто - да се махнат Бойко и разбойниците във властта. За да се проведат честни избори. На това правителството никой няма доверие . И на този парламент. Какво не е ясно.
41
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка, съд и затвор!Политическата отговорност, и децата разбраха, си е чиста проба безотговорност! И още - пълни шкафчета с пачки, децата ни - гурбетчии, обезлюдена и слугинска България...Невежите, които не успяха да прочетат действащата Конституция, ще пишат нова?! Протести - до дупка! Избори - до дупка! Тези лакомници трябва да се научат на отговорност. Може и по трудния начин, ако продължават да шикалкавят!
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф рестартирай се или изчезвай!
39
4
 
10
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Сравнение с тази птица на снимката, ъъкъщата бяла птица, Нинова е Айнщайн.С Герберасти не споря, друго си е милиони евра, златни кюлчета, пиЩови, чалгаджийки в МС и *** - тутурутки.За пристигналите хиляди тонове на Мутрата внос на боклyк - няма да говоря.Докато не изпотровите децата ни и внуците, и не превърнете БГ в бунищете няма да се кротнете Герберастите.
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най големия политик на Балканите е Боко!Запомнете го божковчета,маджовци,ристьовци...Това е!
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Димки и пушилки за печелене на време, избутване на мандата и още кражби за милиарди!
36
7
 
10
 
! Отговори
Увеличи парното 46% преди 3 години
Мутрата само, заради увеличението на парното 46% трябва да си ходи.2019 под натиск ЕК и жалба от Латвия, Русия намаля газ 46%, 2020 май намалява с още 12%. Общо 58% намаление газ, парното поевтинява само с 12%.ГЕРБ вдигнаха само за една година парното с 46%=Токът подскъпна с над 12% за 2017-2020 януари.Студената вода 51%.
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отнася се за мутрата, защото той дори не присъства в Народното събрание и нарича предсесателката проста кърджалийска п...ка.Върхът на закона и Конституцията!Какво му пречеше да управлява по закона през последните 10 години?Ако беше управлявал така, нямаше да си отива всеки път , изритан от хората.Главен прокурор да се избира с конкурс сам със себе си. Не е овладяно само президенството, а толкова му се иска да е президент, цар, папа, Бог...Толкова пари в нощното шкафче? Откъде са?
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-малко депутати - по-лесни далавери. По-евтини лобистки закони...
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Захариева , знаеш ли кога този парламент ще свика ВНС , а знаеш ли, кога хората ще приемат предложена от ГЕРБ Конституция ? Ако не знаеш , да ти кажа : ТОЧНО НИКОГА. Вие от ГЕРБ, ако наистина сте за промяна на модела , тогава, веднага предизвикайте избори и новия парламент да свика ВНС , нали не бягате от избори и служебен кабинет.
32
3
 
5
 
! Отговори
ШОК и УЖАС преди 3 години
ЩЕ НАСТАНЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЗА ОПОЗИЦИЯТА (без ДПС); (независимо за какво събрание ще са и какво правителство ще управлява изборите)
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли хора ,който гласуват по линия работно место....?
30
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате доверие, за да правите промени. Вървете си!
29
9
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Нашата Банкянска Мут#ра на малкия пръст не може да стъпи на Лукашенко.При белитеруси няма престъпност. Минск блести от чистота.Липсва корупция. Няма безработица.Данъците им ток, вода, парно, смет - сто лева на месец.В Минск се смяха гасях лампите. Лукашенко поне направи нещо за народа си, а Мутрата освен да пълни шкафчета с милиони евра, златни кюлчета и да пс#ува ка то ка#руцар друго не може. Две вселени са Лукашенко и Мутрата.
28
11
 
15
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Сега млада протестърка прави изявление, че не можело човек дето не знае езици да ни представя в чужбина. Трябвало млади хора, дошли от чужбина да влязат във властта. Като НЕЯ например, добави тя скромно. Миячът на чинии в чужбина, стоящ до нея, пък се писа много духовен. Кокъла, кокъла! Станете , да седнем, пък като изс.рем едни неща, ще изфораме пак в чужбина,а вие се оправяйте. Вече я играхме тая с юпитата на Царя!
27
5
 
9
 
! Отговори
кукловода преди 3 години
В. Божков : "Изкефи ме как се управлява тълпа по мрежите, правя Щаб на протеста" ... "Гешев го напра'име фигурант като Президента" .....