Какъв ефект ще имат предложенията на Борисов?

Политолозите Антоний Гълъбов и Първан Симеонов по темата
16 авг 2020 22:30, Ния Христова
164
Какъв ефект ще имат предложенията на Борисов?
Снимка: БГНЕС
"Не съм привърженик на отварянето на конституционния дебат сега, но от гледна точка на политическия шахмат, предложението на премиера за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията, беше хитър ход", каза политологът Първан Симеонов пред NOVA.
 
"От една страна, с това се печели време – ще се обсъжда, ще се мисли и може да стане и пролет. От друга – темата се сменя. Вече не говорим дали отец Дионисий е отслужил нещо на барикадата, а си говорим за нова Конституция", коментира още той и допълни: "Борисов сякаш се опитва да сключи пакт зад гърба на народа. Ясно е, че протестът няма да хареса това. Те го заявиха, но Борисов сърфира на вълната срещу себе си".
 
"Премиерът Бойко Борисов повиши нивото. Предложенията му не са в отговор на протеста на хората, а анонс, който има много по-дългосрочен хоризонт. Разбира се, това обаче също носи риск", каза от своя страна политологът доц. Антоний Гълъбов.
 
"Всички говорят за съдебната власт, но истината е, че големите проблеми идват от липсата на баланс между съдебна и изпълнителна власт", смята още той.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
баце преди 3 години
Ефекта няма да е добър за ББ и ГЕРБ.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 124 калеко алекоНарочно пиша името с малки букви.Учи български, а като не знаеш чуждиците не ги ползвай!... като блогират възлови кръствища...Не разбрах как четеш, когато кръствищата са блог(к)ирани?Аман от неуки с правописни дефицити!
102
2
 
5
 
! Отговори
Shark преди 3 години
НИКАКЪВ! ПЕЧЕЛЯТ ВРЕМЕ И ИСКАТ ДА НИ ЗАГУБЯТ ОЩЕ 1 ДО 3 ГОДИНИ! ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!!!
101
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
Слави Трифонов проведе референдум по този въпрос и го спечели. Това което предлага сега Борисов трябваше да се случи преди години.
100
2
 
3
 
! Отговори
да преди 3 години
България ще се оправи когато парламента се управлява само от японци Българина отива за четири години само да краде Ако не си тръгне поне с 40 МИЛИОНА значи нищо не е направил
99
0
 
1
 
! Отговори
Лилети преди 3 години
Както казах и по-рано - Ефекта УАУ - на всички им настръхнаха косите ... много яко :)
98
0
 
6
 
! Отговори
пери преди 3 години
До До ПериНе може един достоен човек с качества да се примирява с простотията, корупцията и липсата на морал. За това става дума. И какво значи качествен живот, когато средата е гнила? Много изкривени представи за нормален живот, че и качествен. Он такъв "качествен" живот избягаха доста хора от България и то не от липса на пари.
97
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затварянето на кръстовището ще преодолея,но организаторите на протеста не. Защо протестите започнаха, щом влязохме в чакалнята на Еврозоната. Герб няма да позволи други да се окичат с лаврите, които те постигнаха. Толкова е близко до ума.
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предложение:Член 1 от новата Конституция на Република България:"В Република България всеки може да бъде прозст, колкото си иска"
95
0
 
4
 
! Отговори
! преди 3 години
До няма да помогнеСпокойно! С това никой не се е разминал! Не забравяй, че и ти вървиш нататък!Разсъжденията ти са, като на плеймейтките. Те си мислят, че цял живот ще са на 20 и ще са вървежни. Да, но не!
94
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо част от "протестиращите" настояват за оставка на главния прокурор? Защото повдигна обвинения срещу черепа ли? Или срещу пламен хитлера? Каква полза има един най-обикновен протестиращ, ако Гешев не е главен прокурор?
93
9
 
11
 
! Отговори
народен юмрук преди 3 години
Както е видно предложенията на тиквата имат обратен ефект...и въобще за такива балъци ли ни взимат тези от ГРОБ...Обзети от чувството си за безнаказаност и непогрешимост съвсем са изперкали и наистина не са добре с главата.Къде са тези балъци за да вържат на фантасмагориите на Боко мафията,който за пореден път се изложи и си направи публично харакири с фаталната за него 13 минутната реч.Този човек продължава да живее с миналото и не може да осъзнае колко е излишен и непоносим...оставка до дупка
92
4
 
8
 
! Отговори
До Пери преди 3 години
Трябва да си изключително малодушен, за да си мислиш, че всички са безработни, бедни, нещастни и лесно се поддават на манипулация. Има много хора, които са доволни от живота си, защото имат качества, живеят добър и достоен живот и не им е необходимо никак приятно гореописаните да се разпореждат с живота им!
91
8
 
11
 
! Отговори
Анкета преди 3 години
Без значение от политическите ви възгледи, бих искал да посъветвам някои медии да направят обществено допитване за кръстовищата!ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ЗАТВАРЯНЕТО НА КРЪСТОВИЩА И ПЪТНИ АРТЕРИИ КАТО ФОРМА НА ПРОТЕСТ?+ДА, -НЕ
90
8
 
16
 
! Отговори
Едно е ясно преди 3 години
Кумонетата никога не могат да бият Бойко в избори и за това драпат сега да вземат властта през задния вход... Фигурант, Бибиткян, веселия роджър, сръбския ***, слависти... Всичко е впрегнато в пуча... Само, че народа не е толкова глупав да им се върже!
89
1
 
14
 
! Отговори
до Няма да помогне преди 3 години
И на Р. Кънев, и на Карадайъ, и на Р. Радев ще им станат меки и малки. Същото важи и за тях.
88
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефекта ще е още няколко месеца облаги и дърпай каквото можеш като за последно. Всички около него и те.
87
6
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
За кой народ говорят тези пишман-политолози, тези с палатките и катуните които изпъват нервите на българските граждани, като блогират възлови кръствища реално представляват 1-2 % от него ... На така наречения Народ вече му писна от палаткаджии, отровни триа, Черепи, фигуранти, Морски тюлени с гумени лодки, чалгаджии и провалили се политици, появили се от нафталина ... !!!
86
1
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 3 години
До Анонимен 125Да, ама лошото е, че ние явно нямаме думата. Дпс се разсейват, ама е почти ясно какво ще измислят, воля клекнаха, а уж бяха много ербап онзи ден, "патриотите" са ясни, няма да пуснат кокала, остават бсп, но няма как да са достатъчни. А народът не е единен и за съжаление има вероятност да му го нахлузят за пореден път.
85
8
 
9
 
! Отговори
пери преди 3 години
До анонимен 113 Мда, вместо да се обединим и да изметем управляващите веднъж завинаги, робите искали да няма блокади, че да ходели спокойно на работа!!! Как да стане?Явно има доста доволни от управлението на ББ. Като му е пълна гушката на българина, нищо друго не го интересува. Принципите и моралът - в канала.