Радев сред протестиращи във Варна: Дневният ред е ясен – оставка!

Според него целта на Борисов е отклоняване на дневния ред
Обновена: 17 авг 2020 22:17 | 17 авг 2020 19:40, Красимир Ангелов
577
Радев сред протестиращи във Варна: Дневният ред е ясен – оставка!
Снимка: БГНЕС

Дневният ред е категорично ясен – оставка, незабавна и безусловна, честни избори с машинно гласуване и тогава следващият парлачент, избран с вашата воля, да дебатира новата Конституция. Това обяви президентът Румен Радев, който пристига при протестиращите във Варна.

Според него това трябва да стане с участието на всички граждани. “Не се прелагат задкулисно промени в Конституцията. И след обществено обсъждане, внасяне на тези промени в парламента”, начерта пътят държавният глава, цитиран от bTV.

Още по темата
Според него целта на премиера Борисов е отклоняване на дневния ред на обществото.

"Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират оставка. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване", заяви Румен Радев.

"Изобщо не става да става дума да се коментират тези предложения, внесени от министър-председател, който уби парламентаризма, и аз призовавам всички, които милеят за бъдещето на България да не попадат в капана на Борисов, да не се увличат изобщо в обсъждане на това недоносче, наречено предложение за нова Конституция. Моята промяна в никакъв случай няма да я внеса в този парламент", посочи още държавният глава.

Както е известно по-рано днес министър-председателят подчерта, че твърденията, че с искането му за свикване на Велико народно събрание цели да отложи във времето подаването на оставката на правителството, е лъжа.

"Първа лъжа: Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето да няма 2-3 месеца избори, вкопчили са се във властта. Затова ние внасяме днес тази Конституция и изобличаваме втора лъжа - че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Лъжа е, че ние не искаме машинно гласуване", допълни още Борисов.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


577
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
5
 
1
 
! Отговори
Така е преди 3 години
Мазало да си ходят.
259
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак траурно новогодишно СЛОВО!
258
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах как платените шпицкоманди на боец нахлуват в министерството на правосъдието, как хвърлят яйца по сградата...Не, не ме убеждавайте, че това са борци за справедливост! Това са най-долни гамени!!! И това Радев го одобрява!
257
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън МУТРАТА РАДЕВ провалил се президент напада мейки и дечица.
256
3
 
15
 
! Отговори
И кога преди 3 години
До Анонимен 303И кога Радев ще предложи такава Конституция, ако назначи служебен кабинет, ще е без парламент който да гласува за свикване на ВНС! Ако чака да минат изборите за НС новите ще искат първо да се накрадат и няма да свикат избори за ВНС и нова Конституция! Сегашната писана на коляно през 1990-1991 година защитава властимащите, и е толкова неясно написана че всеки си я чете, както дявола чете евангелието!
255
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До патриот измисленАз гледах друго нещо Гербавите плъхове бяха освиркани.
254
11
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Как се викаше на тия къде придържат власта нещо сол .... ли беше,уж нямаше да се коалираме с Герб пък тя каква стана!!!
253
6
 
22
 
! Отговори
патриот преди 3 години
Гледах го на ,,протеста" във Варна по БНТ - притеснен , трудно говори , паднал му е гарда не вдига юмруци . Разбрал е че затъва в кашата която забъркаха .
252
14
 
6
 
! Отговори
Трол шизофреник преди 3 години
Оставка,Герб,победа, Гешев е позор!
251
1
 
23
 
! Отговори
гнус преди 3 години
Треперят му оаканите *** и треска го тресе , че падне ли му имунитета, заедно с уличените му в престъпления и държавна измяна aверчeта , ще търка нарoветe в пандeлатa.
250
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поведението на Радев е срамно позорно за президент и генерал!
249
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев,грозен си ,продажник си,нагъл си,слуга си на мутрите,алчен си !Всичко си объркал в този живот.Най-добре върви да се изповядаш.
248
3
 
22
 
! Отговори
Чудя се само преди 3 години
Този нагъл ли е, в час ли е или няма реална преценка??? Като гледа колко хора са пред него, в голямата си част платени, как очаква да се случат брътвежите му??? Ако не е в комбина с Б.Б. никак не му се вързва мисълта и подкрепата, а ако потрошим милини за нови озбори и пак е същия резултат, кой ще ги плати бе математика, фъркат, ти ли??? Или е много гот да трошиш чужди пари, да си чешеш егото и комплексите??? Ако не си зависим от нещо и не те държат за топките делата и думите ти са безумни!!!
247
7
 
5
 
! Отговори
до г-н Радев преди 3 години
Предложете ваши промени по Конституцията, нека народа реши кой да подкрепи, сегашната явно не работи, поради това че е неясна и постоянно трябва КС да я тълкува! Да се въведе мандатност за всички изборни длъжности (депутати, кметове, общински съветници), да се въведе мандатност и за министри и министър председател! Сегащното е озурпиране на властта вече 30 години едни и същи!!! Не знам защо има ограничение Президента да е над 40 годишен?!
246
21
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 3 години
Хахаха Гербевата хунта отново получи силен шамар този път във Варна. Хунтата беше освиркана не така стояха нещата при появата на президента Радев, той беше аплодиран и радушно приет.Гербави *** и да драскате глупости народа е с Радедев и ненавижда примитива Борисов.Вече много ясно се вижда как мафията е печелила изборите с измами и фалшификации.За 40 дни протести Гербавите привърженици се събраха 2 пъти да "подкрепят" некадърника Борисов и то насили и с много ровско присъствие. ОСТАВКА.
245
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигурант,предател на държавата,импийчмънт
244
6
 
25
 
! Отговори
Партиен член преди 3 години
Радев,виж си съмишлениците как хулиганстват в София! Събрал си *** и празнодум ци и се готвиш да сваляш властта ?! Отивай си !
243
8
 
8
 
! Отговори
Трол Герб победа преди 3 години
Айде десет минава,после сме на гей парти!
242
2
 
6
 
! Отговори
До 281 преди 3 години
Ами почни да мислиш.Може и сам да се сетиш защо.
241
7
 
8
 
! Отговори
Гербераст преди 3 години
Червени сте,ще дойдат пак същите,говорит Москва,нещо ново няма да измислите,за какво ви се плаща!