Радев сред протестиращи във Варна: Дневният ред е ясен – оставка!

Според него целта на Борисов е отклоняване на дневния ред
Обновена: 17 авг 2020 22:17 | 17 авг 2020 19:40, Красимир Ангелов
577
Радев сред протестиращи във Варна: Дневният ред е ясен – оставка!
Снимка: БГНЕС

Дневният ред е категорично ясен – оставка, незабавна и безусловна, честни избори с машинно гласуване и тогава следващият парлачент, избран с вашата воля, да дебатира новата Конституция. Това обяви президентът Румен Радев, който пристига при протестиращите във Варна.

Според него това трябва да стане с участието на всички граждани. “Не се прелагат задкулисно промени в Конституцията. И след обществено обсъждане, внасяне на тези промени в парламента”, начерта пътят държавният глава, цитиран от bTV.

Още по темата
Според него целта на премиера Борисов е отклоняване на дневния ред на обществото.

"Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират оставка. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване", заяви Румен Радев.

"Изобщо не става да става дума да се коментират тези предложения, внесени от министър-председател, който уби парламентаризма, и аз призовавам всички, които милеят за бъдещето на България да не попадат в капана на Борисов, да не се увличат изобщо в обсъждане на това недоносче, наречено предложение за нова Конституция. Моята промяна в никакъв случай няма да я внеса в този парламент", посочи още държавният глава.

Както е известно по-рано днес министър-председателят подчерта, че твърденията, че с искането му за свикване на Велико народно събрание цели да отложи във времето подаването на оставката на правителството, е лъжа.

"Първа лъжа: Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето да няма 2-3 месеца избори, вкопчили са се във властта. Затова ние внасяме днес тази Конституция и изобличаваме втора лъжа - че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Лъжа е, че ние не искаме машинно гласуване", допълни още Борисов.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


577
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
3
 
12
 
! Отговори
gandy64 преди 3 години
zeleniq 4orap govori pred mnozinstvoto protestira6ti {34 4oveka]nqma losho
239
6
 
31
 
! Отговори
:) преди 3 години
Абе президента не говореше ли глупости само на връх Нова година. Какво постоянно взе да се появява и да ми разваля и малкото останало хубаво!
238
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да позволим да ни управляват хора,които пикаят по дворовете на хората ?
237
19
 
8
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Корумпетата от ЕС са солидарни със протестите срещу Лукашенко но не са солидарни със протестите на българския народ срещу хунтата.Аз от лицемерните надрусани педофили друго не съм очаквал
236
3
 
20
 
! Отговори
Историк преди 3 години
На фигуранта му липсваше само един броневи върху, който да се покатери и да буни тълпите с вдигнат юмрук. Също като другарят Ленин на Финландската гара! Жалък превратаджия и национален предател!
235
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Левашка история..
234
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, дай СЕГА твоя ПРОЕКТ, НЯМА смисъл да чакаш новото НАРОДНО СЪБРАНИЕ, пак ГЕРБ ЩЕ СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ С МНОЗИНСТВО! УСМИХНИ СЕ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ЗА ТОЛКОВА МНОГО ВРЕМЕ! КИСЕЛИТЕ ДЖАНКИ за нищо не стават
233
3
 
24
 
! Отговори
Георги Симов преди 3 години
Прац си Радев - подавай си оставката : сега и незабавно! Не е редно такъв смутител и разеденител на нацията да бъде повече президент!!! Срам и позор си за България!!!
232
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФИГУРАНТ,ИМПИЙЧМЪНТ МИШКО СТРАХЛИВА . А ПОСЛЕ СЪД И ЗАТВОР ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА В ПОЛЗА НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА
231
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев не го интересува конституция мунституция. Единственото което го интересува е да овладее прокуратурата за да изчезнат доказателствата за предателство на родината дето ги пази прокуратурата.
230
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този въздухар ще ни докара или руски или китайски машини (предварително програмирани на червено).
229
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Борисов, сайтът, който понастоящем ви служи за дезинформация и психотерапия, НЕ е България, за щастие. Тук сте се събрали неколцина нещастници, сродни душици и се самонавивате.
228
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На троловете им е лесно не се нуждаят от мислене опорките са им написани от тях троленето,докато има пари в чекмеджето!
227
2
 
26
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Реда е ясен, кръгом и бегом марш към дупката от която изпълзя...гнида неземна... комплексиран шапкар..такива както този са ми познати до болка..в поделението избиват комплексите си, защото извън оградата са пълни анонимници..
226
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев - слуга на мутрите.
225
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските хакери вече им се точат на машините. Заложени са 80% за БСП. Като при Лукашенко.Те на американците избраха президент та на нас ли няма да изберат парламент!
224
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще участвате ли в Априлското въстание?Не защото не знам кой ще дойде след това!
223
4
 
22
 
! Отговори
До 258 преди 3 години
НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ НЯМА ДА СЕ ПИШЕ ОТ ГЕРБ, А ОТ ВНС СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!! 200 ДЕПУТАТИ ОТ ПАРТИИТЕ И 200 МАЖОРИТАРНИ. ТЕ ЩЕ РЕШАВАТ. ОТ ТОВА ПО- ГОЛЯМА ДЕМОКРАЦИЯ - НАКЪДЕ, БЕ РАДЕВ???????
222
3
 
14
 
! Отговори
Лелееее.. преди 3 години
Вече 8-човека от БСП, готови за новата Конституция, за дебатите!
221
3
 
25
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Радев, ти в пикаещите по фасадата на СУ протестиращи ли припозна промяната към светло бъдеще за България??? Щял си да внесеш мераците за нова конституция в следващия парламент. Че какъв мислиш, че ще е той??? БСП ще се самоизяде преди избори и каквото и да си пророкувате там.