Дариткова: Служебно правителство не може да рестартира държавата

ГЕРБ с широка обществена и експертна дискусия за новата Конституция
26 авг 2020 09:19, Анисия Иванова
264
Дариткова: Служебно правителство не може да рестартира държавата
Снимка: БГНЕС

Рестарт на държавата може да се получи, но не чрез служебно правителство, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Промяната ще е чрез спазване на законовия ред, Конституцията и използването на правовите възможности, които имаме в рамките на парламентаризма, допълни Дариткова.

Тя беше категорична, че ГЕРБ не се притесняват от служебно правителство, защото при последното такова на Румен Радев те са спечелили, а и социологическите проучвания показва, че са първа политическа сила. Дариткова посочи, че ако се съберат 120 подписа на депутати, за да започне парламентарен дебат върху проекта за нова Конституция, те ще организират широка обществена и експертна дискусия за предлаганите промени.

Още по темата

Президентът отправя обидни послания към Народното събрание, той дискредитира институцията, каза още тя пред bTV. По думите ѝ това не е в интерес на правовата държава, защото парламентът е законно избран и той представлява българските граждани.

„Защо всички твърдят, че Народното събрание е дискредитирано? Ние имаме парламентарно мнозинство, което все още е легитимно. Спазвайки законите и Конституцията на страната – ние предлагаме разговор за нов обществен договор. Всички други твърдения са спекулация на хора, които имат интерес да се случат оставки, които няма да помогнат на обществото, защото очакванията са коренно различни“, коментира Дариткова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ уточни, че партията ще се съобрази с част от исканите конституционни промени от коалиционните им партньори – „Обединени патриоти“. Относно приложенията на ВМРО за увеличаване на президентските правомощия, връщането на наборната служба, задължителното гласуване и образователния ценз – Дариткова посочи, че не са поемали ангажимент за записването им в първоначалния проект, защото имат нужда от широко обществено обсъждане.

„Когато започнат дискусиите, ние предлагаме да се търси отговор сред обществото и експертите – възможно ли е записването на подобни текстове. Разговорите с ВМРО продължават“, добави тя.

Вчера партията на Красимир Каракачанов заяви, че няма да сложи подписите си под първоначалния проект, ако предложенията им не бъдат записани в него. Дариткова коментира, че при разговора си с тях не е останала с впечатление, че те са категорични в това свое решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със стари урви нова конституция не се прави.
115
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Служебното правителство на Радев беше пълен цирк.А пък за Герджиков да не си припомняме - единствения,, Председател на НС, който беше изхвърлен преди това за несправяне.Нали същото правителство беше избрано да проведе "честни избори", щото ГЕРБ не можело да проведе такива.Всички помним, че ПАК ГЕРБ ги спечели.
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Служебното правителство не може да рестартира държавата. Но може да позволи, да бъдат проведени неманипулирани и нефалшифицирани от герб избори. След тях правителството, което ще бъде избрано, ще може да рестартира държавата. Ако герб проведе изборите, държавата няма да може да бъде рестартирана.
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовЩе ги крепиш ли в затвора. Или си поредния еднокнижков докарам от село да го *** на Тиквето?
112
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Sit and thinkКато ги видях герберите как крещяха неистово - "Бойко остани, недей" като ги беше насъбрал....направо си помислих че съм в Северна Корея :))) Добре че сме в ЕС, иначе челяка нямаше да се различава от повечето диктатори :)
111
4
 
18
 
! Отговори
8998 преди 3 години
Но може да ви вкара в затвора Даритке! което би било едно добро начало за изчистване на държавата от паразитното просъствие на ОПГ Герберастски айдуци!
110
16
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Пълна подкрепа за ГЕРБ и легитимното правителство на България
109
5
 
9
 
! Отговори
32232342 преди 3 години
Герб са със силно изразена злоба и желание за власт. И що? За да крадът. Тотално деградирали , и недостойни за десен гласоподавател. Няма да сменям комунисти с небивало нагли селяни , които крадът. И аз им искам оставката на тези безхаберници , водени от Бай ***!!!!!!
108
1
 
12
 
! Отговори
Нет преди 3 години
Рестартиране не означава да свтанем тоталитарна държава,а именно това се случва. Българи, защо сте толкова продажни и глупави? Тъжно ми става!
107
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов едва ли си е мислил , че другите няма да искат да внасят предложения , които той не харесва .Отделно Бойковият вариант е страшно некадърно написанТа се пита - мислил ли е наистина да пише нова Конституция . Или знаейки ,че няма как всички овце да бъдат цели и всички вълци да бъдат сити , желанието му е да протака до редовните избори догодина Ако иска 120 , а после 160 гласа , много интересни предложения ще трябва да включи. А дори не е станало ясно, каква е цената на ДПС
106
0
 
6
 
! Отговори
Брей-брей преди 3 години
А вие ли?!!! Къде са възрожденците, строителите на нова България след Освобождението?
105
2
 
13
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 93Разбира се! Седящият Бик ще напише Конституцията на Червенокожите!
104
4
 
14
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Предлагам да постъпим демократично както във Франция когато са въвеждали демокрацията - рязали са глави на поразия и всеки си е влизал в замъците и си е зимал каквото му хареса, и ние така трябва, това е демокрацията, Франция е създала демокрацията, трябва да бесим управляващите и всеки да влиза в имотите им и да си взима каквото му е кеф - джип, пачки, кюлчета злато, каквото намери.
103
16
 
6
 
! Отговори
СЛАВА НА ГЕРБ преди 3 години
ИСКАМЕ НОВА КОНСТИТУЦИЯ , А НЕ КОМУНИСТИЧЕСКА И РУСКА ПРОСТИТУЦИЯ!СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО!!!!
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТочно, то все едно да рестартираш виндоус 98, може да си го рестратираш колкото си искаш.
101
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дариткова: Служебно правителство не може да рестартира държавата-----------Я ИЗЧЕЗВАЙ С....200
100
2
 
16
 
! Отговори
Sit and think преди 3 години
И какво излиза сега: Ако не са тези, заедно с вожда си, няма кой?. Дайте да ги затворим в резерват за да не се загубят. Борисов сънувал, че ако не са те нямало кой да дойде, можещ и способен да ги замести. Тях богопомазаните. Как ли сме оцелявали досега?
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежък ли ви е живота? А вие не заслужавате да ви е тежък живота, а. Вие заслужавате да живеете леко и приятно, нали? А знаете ли, че ще става все по-тежък колкото и да сменяте политици, рестарт, рисет, ребуут - все по тежък ще става живота. Хайде всички с бюлетинките в кабинките, да си изберете един нов парламент и ново правителство да направи рестарт и животът да стане лек и приятен, хайде всички, бързичко, бързичко.
98
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей рестарти, реформи и тям подобни, ги слуша е от 20 години. То хубаво когато цикли да се рестартира, но като е със същата операционна система няма голяма файда, след време пак забива.
97
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА ДА ИМА РЕСТАРТИРАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ МИНЕ ПРЕЗ НАРОДЕН СЪД ЗА ВСИЧКИ КРАДЦИ И ПРОДАЖНИЦИ НАЧЕЛО С БОКО ТИКВАТА И ОСТАНАЛИТЕ УПРАВЛЯВАЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ И ДОКАРАЛИ НА БЪЛГАРИЯ НЕВИЖДАНА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.