Дариткова: Вярвам, че днес ще съберем 120 подписа

ГЕРБ търси съгласие за нов обществен договор
2 сеп 2020 08:58, Елка Василева
31
Дариткова: Вярвам, че днес ще съберем 120 подписа
Снимка: архив, БГНЕС

Вярвам, че до края на деня ще можем да депозираме проект за решение за свикване на Велико народно събрание с подписи повече от 120 и проект на Конституция. Това каза пред БНР Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ преди началото на новата парламентарна сесия. Тези два проекта трябва да бъдат внесени едновременно, уточни тя.

"Трябва да изчакаме края на днешния ден. Вярвам, че ще постигнем съгласие", посочи Дариткова. В рамките на деня предстоят разговори с „Воля“ и независими депутати.

Още по темата

„Този разговор за нас не е технически. Ние виждаме напрежението в обществото и търсим съгласие и умиротворение, търсим съгласие за нов обществен договор“, декларира Дариткова.  

Относно премахването на преамбюла тя посочи, че идеята е била да бъде написан от следващото ВНС, тъй като процедурата не предопределя съдържанието на бъдещата Конституция.

Преамбюлът на големия български поет Валери Петров касае действащата Конституция. Ако се стигне до приемане на нова Конституция, преамбюлът й може да бъде написан от друг, съвременен поет, обясни Даниела Дариткова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дариткова, и твоето ще дойде ... идва.
4
7
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
И за чий са ви, дори и да ги съберете 120, след като по никакъв начин няма да съберете 160? - Само и единствено опит за печелене на време!!!
3
3
 
22
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Егати безочието - хората не могат да ги понасят всички партии се дистанцираха от тях , тя говори за -120 подписа да променя конституцията без народен референдум колко депутата ще си купи с парите на хората
2
5
 
17
 
! Отговори
Жо преди 3 години
ГЕРБерите с триста зора и рушвети ще съберат 120 гласа.И, какво от това?Тези събрани със зор и пазарлъци 120 гласа ще им стигнат САМО за да внесат за разглеждане "проект за разглеждане на решение за свикване на Велико народно събрание".НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА!За свикване на Велико народно събрание са необходими 160 гласа от депутатите.Тях Бойко няма как да събере, дори да изпразни чекмеджето с пачките евро.Тоава, за какво е тази дъндания?Просто Боко "тупка топката" за да замаже далаверите си
1
17
 
6
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Браво на г-жа Дариткова, важно е да имаме стабилитет. Нека да надаритка всички в даритката, да видят кон боб яде ли. Нека да пускаме вече жандармерията да измете гмежта от площада и директно в Белене, да се постегне лагера и тая гмеж да не я видим повече. Стабилитет трябва за да си работим, а не реформи които да клатят стабилитета.