Над 60 арестувани при снощните сблъсъци пред бившия Партиен дом

Над 100 ранени полицаи, имало е бомби, чукове, метални палки и пръти
Обновена: 3 сеп 2020 07:15 | 3 сеп 2020 05:54, Елка Василева
132

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Над 60 души са задържани при сблъсъците между протестиращи и полицията, съобщи на брифинг тази нощ зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов.

"Ранените полицаи днес са .. не мога да изброя колко много! Има хора с порезни рани, обгазени, с наранени очи, с изгаряния по лицето. Само сутринта имаме над 100 пострадали колеги. Ние не се оплакваме от това нещо. Това е нашата работа и нашият дълг. Сутринта бяха задържани около 35-36 човека, от вечерното мероприятие все още продължаваме със задържането на лица, които са в нетрезво състояние под въздействие на всякакви вещества, оказват съпротива на различни места. Със сигурност са над 60", каза Златанов.

Още по темата

„Тактиката в целия ден беше насочена изцяло към щадене на живота и здравето на протестиращи с риск за живота и здравето на полицаите”, подчерта още ст. комисар Антон Златанов, цитиран от БНР.

По думите му е имало бомби, чукове, метални палки и пръти. Вадени са били от част от палатките на палатковия лагер.

„Имаме информация за забранени предмети в палатките”, допълни Златанов.

Пиротехническо устройство се е взривило в полицейски автомобил. Самоделното устройство е хвърлено в колата, след като протестиращ е счупил едно от стъклата.

Златанов каза още, че не е нормално да се призовава към бунтове и атаки срещу полицаи и то от средите на политици и общественици.

Зам.-директорът на СДВР каза, че полицията категорично не приема опитите за противопоставяне на българския народ на полицията. "За нас отговорни са всички, които призоваваха за ескалация и не са способни да проведат мирен протест. Хората, които не са дошли срещу заплащане или по заповед, трябва да се разграничават от провокаторите".

Опорочи се мирният протест, каза още Златанов.

Има една граница, която беше премината от граждани, които проявиха грозна агресия. Когато се призовава за ескалация, хората, които идват да протестират мирно, трябва да се разграничават от агресивните, призова Златанов.

"Призоваваме към разум, но подобни действия няма да се толерират", заяви в заключение Златанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
2
 
! Отговори
Илия преди 3 години
Златанов, и датския репортер ли е платен или употребил нещо? Или полицаите са били неадекватни?
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Датски репортер е записал как е заплашван от български полицай на протестите снощи. Заминавай щот щи набия шамарите, заплашва полицаят."Може ли да си представите, че това се случва в Европейска страна""Българската полиция се закани да ме шамари, разби ми няколко пъти камерата и се опита да ме сплаши, за да не заснема екстремния им насилствен арест на мирни протестиращи", пише журналистът.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бизнес Някой униформи май бяха облечени за пръв път.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е протест срещу Герб и техните неприемливи стандарти на покупко продажби и прочие.
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До строител Заделяш ли за после когато свършат строежите и построите магистралите.
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, не се оплаквате. Опищяхте ефир още вчера, че пръскате хората пък вие пострадали... Айде нема нужда. Всичкото о*гофрени се записало да носи униформа.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
снощи беше наи кроткият протест в европа. Хвърлиха някоя и друга пиратка и това е Не виждате ли какво става в европа или да кажем гърция. Палене на магазини обръщане на милиционерски коли бои по милиционерските каски това е протест и хваща МНОГО БЪРЗО ДИКИШ а ние мирен протест да не помислихте че снощи стана нещо много велико чакам кога ще кажат днес е 86тият ден на протеста и остават още 24 протеста до 100 и оставаме завинаги в книгата на гинес
89
5
 
2
 
! Отговори
строител преди 3 години
До ЧебурашкаОбъркал си се,смок!В София отдавна вече общите работници взимат 200лв. минимум на ден.100 лв.беше надницата по времето на комунизма,когато средната заплата беше 1800.Ти живееш в миналото и провокираш,вместо да отразиш реалния живот сега,високия стандарт и факта,че никога досега българина не е живял толкова добре, колкото при управлението на ГЕРБ.
88
2
 
9
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 3 години
Снимките на арестуваните протестиращи напомнят снимки от нацистки концлагери, където пленниците са натръшкани като чували с картофи, преди да бъдат пратени в газовите камери, а есесовците заемат стойки, изразяващи превъзходство и презрение към всичко човешко!
87
1
 
1
 
! Отговори
Бизнес преди 3 години
До АнонименОбличш си унифоормата и отиваш да воюваш!
86
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Криминално проявени и дрогирани *** докарани от провинцията да създават безредици
85
3
 
1
 
! Отговори
ДДД преди 3 години
До 108Такива мутри като теб отдавна щяха да са в Сибир!
84
3
 
8
 
! Отговори
ДДД преди 3 години
За случилото се има само един виновник с инициали БМБ и прякор Тиквата!С неговия безмерен инат и простащина води народа си към на-тежкия сценарий!Кой ще му търси отговорност за подстрекаване на безредици!
83
7
 
10
 
! Отговори
9 преди 3 години
Полицаите вкараха провокатори и биха мирните протестиращи ! Долу полицията ! Бие народа , който ги храни -фашистка ! Като са знаели , че има провокатори защо не са ги задържали предварително ? Няма логика в твърдението им , че провокаторите са от страна на мирните !Протестите продължават до изриване на мафията от властта !
82
7
 
12
 
! Отговори
Радев-подстрекател преди 3 години
Импийчмънт на Грипен Радев , съд и затвор за насаждане на омраза и подтикване към сблъсъци!
81
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешка, ком.Златанов- милиционерите ви ИЗОБЩО не пазеха гражданите, още в началото на деня вкараха в действе някакъв много по- гаден спрей, от който някои получиха гърчове. ТЕЗИ ваши милиционери ПАЗЯТ само зте на 2-*** и докато те не си идат, не хвърляйте вината върху протестиращите, ОБВИНЯВАЙТЕ пряко тези, които пазят! И нека ТЕ да плащат на над 60 000 тунеядеца от СВОЯ ДЖОБ!
80
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че няма никакви ранени полицаи.Снаряжението им е такова, че даже и паве не може да му направи нищо. А за обгазяването са си виновни сами. За първи път виждам полицията да пръска със спрейове. Изглежда някой много умен ръководител им ги е купил срещу скромен процент.
79
11
 
11
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
До ЧебурашкаАко имаше хунта /за съжаление няма/, фигуранта отдавна щеше да е обесен като московски шпионин и ***-руски предател!
78
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва въоръжено въстание. Мафията нали ви казва , протестирайте си не ни пречите. Това не са интелигентни хора като при Орешарски.Наглите мутри без кръв няма да си тръгнат.
77
11
 
19
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Радев веднага осъди полицейското "насилие" в началото на протестите . Дори посети един от "пребитите" в Пирогов. Интересно дали днес ще отиде при ранените полицаи и да се по интересува дали са добре? Или жертвите на неговите шпицкоманди не са достойни за вниманието му?