Плевнелиев: Президентът не може да иска оставката на премиера и на НС

Единственият изход от кризата са редовни избори, убеден е той
5 сеп 2020 21:57, Анисия Иванова
365

"Има един единствен изход, който е честен към обикновения гражданин, той е редовни избори, а не извънредни. Ако тръгнем към извънредни, каквото е желанието на немалко от действащите български политици, то тогава политическите партии със сигурност ще се замерват с компромати. Единствено редовни избори, които са след няколко месеца, ще накарат всички в тази държава, да се държат нормално", заяви Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017) за "Опорни хора".

Според него протестите у нас са начин на някои политици да правят избори.

"Днешните протести са многопластови. Там има много сценаристи и сценарии. На сегашния протест има политици, които имат огромна изгода от извънредни избори, защото само тогава те ще спечелят. На редовни избори няма да имат шанс. Има политици, които са заложили всичко на една карта. В тази категория е президентът Румен Радев, но не само той. Има и олигарси, които за първи път бяха ударени от прокуратурата и водят война", допълни Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че няма предпоставки за успех на протестите.

"Проблемът е, че тези протести са символ на двойни стандарти. От една страна хората протестират и казват "Искаме върховенство на правото, аз съм съгласен, подкрепям ги, но защо тогава организаторите на протеста не правят нищо поне протестът да върви законно. Защо не искаме оставката на президента Радев, който всеки ден пред очите на нацията взривява Конституцията и не спазва законите. Той нарушава законите ежедневно", категоричен е Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че държавният глава не може да иска оставката на премиера и на Народното събрание, и на главния прокурор. Плевнелиев припомни, че това е забранено на президента по Конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
7
 
9
 
! Отговори
Bg. преди 3 години
Най заспалият президент досега, неща да го чувам и виждам.
242
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама нали ГЕРБ били най-готови от всички за избори според тях пък бягат като дявол от тамян щом чуят за тях...техните лъжи и манипулации край нямат...впрочем краят на мафията се задава...
241
6
 
12
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 3 години
Тоя Плевнелиев първо на първо не е спечелил президентските избори .Тогава от ГЕРБ фалшифицираха изборните резултати !!!
240
4
 
8
 
! Отговори
совата преди 3 години
Не може , когато е бил послушен и надупен.
239
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиии ся кажи ко шии времето, пък другото после.
238
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за информация това нещо беше президент на България.... просто за какво говорим?
237
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този служко-послушко що пи си мисли че е политик?
236
6
 
30
 
! Отговори
Затова преди 3 години
До ха ха Баща му на Чехлю беше началник на отдел в окръжния комитет на БКП в Благоевград. Синчето продаваше на безциница труда но помаците по паркинЗите на Германия. Защо вилата на Ирландската пастирка е точно на брега на морето в Черноморец и никой не протестира? И на неговия сарай идва ред и затова скумричи по телевизора за защитава ГРОБ.
235
7
 
31
 
! Отговори
Я па тоя преди 3 години
Некадърник.
234
8
 
32
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Защо не си гледаш имотите. ПОДЛЕЗУРЕЦ ДОЛЕН!
233
8
 
28
 
! Отговори
Роси Кирилова преди 3 години
Роска ,ех къде се буташ между мъжете и шамарите ,може да пострадаш .Ела при мене почнала съм нов гоблен ,ще полеем цветята ,а щях да забравя купих си нова съдомиялна машина да я провериш как е.Голямата политика е за големи момчета ,ние момичетата си гледами нашите си работи.Моля те не си давай бузите на големите мъже ,не го прави.
232
10
 
31
 
! Отговори
Харон преди 3 години
Роси Плевнелиев да си гледа кухнята и домочадието и да не се занимава с мъжки дела!
231
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, Плювналиев Смешков, натовска марионетко, да ти поясним някои азбучни истини от правото, като например тази, че всеки може да иска оставта на правителство, което работи във вреда на народа си, като нашето настоящо такова.Не само че може, но ако е потилик, държавник и гражданин на място е и длъжен да го направи!
230
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте ни показвали магарето на Боко!
229
5
 
40
 
! Отговори
ойг преди 3 години
Ако имаше нормален прокурор - щеше да се позанимае с офшорните истории на този капацитет. Разчита се на слабата памет на драгите зрители.
228
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно това безгръбначно (може би червей или ***) - Прецедента, изглежда си е повярвало, че е живата съвест на света и периодично Сорос го изтъпанва, за да ни свежда "мисли".Моля те, хлъзгав лигав дребен и непотребен Прецеденте, скрий се обратно в дупката си, където те подхранват от "Козяк" и повече не се показвай.
227
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
радеф е комунист и иска да се изака на демокрацията ви.
226
6
 
30
 
! Отговори
Тоя пак изпълзя преди 3 години
Не се накраде и настрои. Да бега във вилата на Гърция или пак да строи още един комплекс. Срам нямат. Ама цяла Държава крадат. Как да спрат. Всичко е техно. Закон за тях няма.
225
4
 
13
 
! Отговори
пак ви казвам преди 3 години
Боби-член на бкп,Плевни-член на бкп,Ради-член на бкп.Всички приказки са излишни С любов: Цецка Цачева,рабфак и Лили-партизанска внучка.
224
5
 
14
 
! Отговори
мъж ленце преди 3 години
До Анонимен 267Един мъж няма да допусне друг да го перка по тиквата.Има снимки.