Плевнелиев: Радев отказва да играе ролята на държавен глава

Той обясни, че е дълбоко потресен от случилото се преди седмица
13 сеп 2020 10:38, Петя Славова
430
Плевнелиев: Радев отказва да играе ролята на държавен глава
Снимка: БГНЕС

"Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи само преди седмица, когато президентът отиде в Народното събрание, изправи се пред полупразната зала и каза: Искам оставката ви", т.е. държавният глава брутално наруши Конституцията и законите на държавата пред очите на целия народ", каза пред БНТ президентът Росен Плевнелиев.

"Днес не сме чули нищо от БСП, още повече от техния президент Румен Радев, който постоянно повтаря първо оставки, пък после ще видим какво ще правим", каза Плевнелиев.

Още по темата

"От гледна точка на интереса на обикновения гражданин, на обикновения избирател, днес трябва да си дадем сметка къде се намираме всъщност. Има сблъсък на два лагера. Едните яростно искат оставките на другите, същевременно обаче няма никакво доверие, самият президент на Републиката отказва да играе мост между едните и другите. Отказва да играе ролята на държавен глава, такава каквато е присъща на един демократично избран президент, не на демократична парламентарна република", продължи Плевнелиев.

По думите му се намираме се в една критична ситуация. "Не е важна съдбата на правителството или на парламента. Важно е обаче как ние като нация имаме план да минем през тази криза, така че да надградим, а не да нарушим нашата демокрация и да дадем отново ускорение на европейското развитие. За мен като обикновен човек това е важно", категоричен бе Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
17
 
4
 
! Отговори
като в приказките преди 3 години
Плевнелиев беше достоен човек и гражданин. Със своето мъдро управление той спечели сърцата на народа. Заслужено грабна принцесата която му роди красиво дете.И заживели щастливо . . .
256
14
 
7
 
! Отговори
Искам да наеба Радев преди 3 години
Къде да се запиша за ред?Имало опашка вече
255
5
 
18
 
! Отговори
ГОСПОЖО преди 3 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ , НЯМАТЕ ЛИ ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО ДА ПРАВИТЕ
254
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала Плевнелия, пак цепиш як трафик!
253
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фигуранта играе ролята на лйономета на бсп.
252
8
 
25
 
! Отговори
Харви Уайнстайн преди 3 години
На фона на Плевнелиев охлюювите изглеждат сухи и корави като Клинт Истууд.
251
5
 
27
 
! Отговори
От Разсадника преди 3 години
Какво образование има Плевнелиев? Той е завършил лагер-школа на ДКМС, след това ПУЦ-а на Сорррос и накрая рабфака на Демократическата партия с декан Килъри Клингон.
250
5
 
33
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 3 години
"Плевнелиев: Радев отказва да играе ролята на държавен глава"Правилно, защо да играе роли когато си е такъв. Но ти, Чехлььо заслужаваш Оскар за тази комедийна роля която игра четири години. По-голяма пародия, имитация и карикатура на президент светът не познава. На моменти беше толкова добър че няколко форумни луумпена още вярват че е било наистина.
249
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Росенке, изчезни. Време ти е да се погрижиш и да накърмиш детето, вместо да квакаш като мисирка по ТВ студиата. Мъжът ти Десислав Банов синоптика е бесен и ще те спука от бой като се прибереш. И ще ти скрие страапона за цял месец. За наказание.
248
20
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Умен е плевнята. Да се кандидатира след Радев и ще го изберем отново.
247
5
 
31
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 3 години
Разликата между Плевнелиев и една синоптичка е че когато синоптичката говори има шанс да познае времето, тоест да каже нещо вярно. При Плевнелиев няма такава вероятност.
246
6
 
30
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Две неща дразнят и докарват българския народ до състояние на ненавист. Росен Плевнелиев и ковидлъжата.
245
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Росен Плевнелиев е най-ненавижданото същество в галактиката.
244
3
 
24
 
! Отговори
АЕЦ КОЗЛОДУЙ преди 3 години
Генераторът на всенародната омраза Росен Плевнелиев бе отново запуснат в неделя сутрин за разсънване на населението и мигом произведе 47 гигаватчаса негативна енергия.
243
3
 
23
 
! Отговори
Валхала преди 3 години
Плевнелиев се е вживял в ролята на морален съдник. Проповедник на сорросоизма и подкупността. Плевнелиев е лаком за пари и облаги. И води България към външна зависимост и крах.
242
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев се е вживял в ролята на метежник. Проповедник на насилието. Радев е лаком за еднолична власт. И води България към диктатура и крах.
241
3
 
2
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
До Христо ХристовДругарю цоциалист, сбъркал си темата. Ходи да коментираш и да пускаш лиги за избора на гората собственичка на "Мираджио термал спа резорт" в Халкидики за председател на БСП!
240
1
 
13
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Колеги, тук правят грандиозни манипулации. Публикуват ти мнението и като излезеш от сайта, го трият, ако е анти ГЕРБ. БЕЗОБРАЗИЕ! Така ли ще се борим със свободата на словото, господа? Това в доказателство, че у нас има диктатура и някои, по-страхливи сайтчета лазят по корем... Жалко!
239
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовСервитьорчетата с червените каскети много "разбирате", но само за троленето. Иначе в живота сте пълна нула, нищо, че едно време на Слънчака си изкарвал добре.
238
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не забравяйте...че тоя е милионер ,има много различно,мислене от Радев