Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с хората с увреждания

Социалният министър заяви, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството
17 сеп 2020 10:12, Нели Христова
205
Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с  хората с увреждания
Снимка: БГНЕС

"Не може да се иска върховенство на закона, а той да се нарушава непрекъснато. Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна". Това заяви социалният министър Деница Сачева пред bTV. В случая от вчера с барикадиралите се в сградата на Народното събрание ставало въпрос именно за подобна политическа злоупотреба, защото майките на деца с увреждания са били с представители на Изправи се.бг.

“Виждам порочно да се злоупотребавя с тази кауза. Момчето, което беше вчера - Христо, е на 24 г. и би трябвало с психолог да го питаме за неговото мнение, защото той все пак е пълнолетно лице. Има ред за влизане в сградата на Народното събрание за всички и Мая Манолова не може да иска специален за нея", заяви социалният министър. Целта била провокация и да се влезе в медиите на всяка цена. Очевидно щяло да бъдем свидетели на много провокации в следващите месеци.

"Няма как да искаш демокрация и да заглушаваш гласа на демокрацията, като блокираш хора в телевизионни студиа, каза Сачева. Тя е категорична, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството. Обсъждали се теми като бюджет и подкрепа на хората.

"Не приемам определението за спасителен пояс за проекта на Конституция", каза Сачева. Концесията за плаж на фирмата на Марешки е била определена още в началото на годината и нямало връзка със събраните подписи.

"Не си правим тънки сметки, ако опозицията не желае да подкрепи актуализация на бюджета за повече пари за хората, това което ние трябва да свършим ще го направим и ще предложим правилните решения”, коментира социалният министър. Решението кой ще бъде следващият премиер щяло да се вземе на следващите парламентарни избори през март.

"Чувам, че г-н Христо Иванов често споменава моето име, но не мога да отвърна същото за него, защото той не е в моите мисли. Оставката му като министър навремето беше политическо дезертьорство и отказ за поемане на отговорност”, коментира Сачева. Разговорите й за личности не били приоритет.

Ако фактите се променят трябва ли да стоите на мнението си от преди 10 години, попита Сачева. Тя е категорична, че няма нещо от което да се срамува в изречени думи през 2013 г. и сега. И припомни, че не е била приета в “Демократична България”, а от миналата година е член на ГЕРБ.

"По мярката 60/40 бюджетът на фонда е увеличен с 1 млрд. и той ще запази почти 350 000 работни места. Разговорите за пенсиите предстоят, имаме готовност да се продължи с допълнителните 50 лв., има възможност и за преизчисляване на пенсиите”, каза Сачева.

Според нея е по-добре да се избере варианта с преизчисляване на пенсиите. Няма пари, които да се пилеят в този момент, използват се всички налични ресурси и механизми, за да имаме по-голям буфер, категорична е Сачева. Ще бъде предложено и увеличение на минималната работна заплата от догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчерашната случка е поредния гнусен театър от гнусни хора. Трябва да се потърси наказателна отговорност на майката на това дете. Време е институциите да си свършат работата, а не да се крят от 100 платени и една жена с тъмно минало. Ако беше в друга държава щеше вече да е в затвора заради Костинбродската афера.
96
13
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
А ти и твоите колеги сте "злоупотреба" с нормалния разум.Най-вече вашият КАПО ДИ ТУТИ КАПИ.
95
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе тя Европа уволни и БКП няколко пъти, ама те все напират към властта
94
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа вече ги уволни.Пак трябва някой Горбачов да прави преход в България. Горбачов да сваля новия Тодор Живков и свитата му от калинки и ***.
93
22
 
5
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
министър Деница Сачева ?.........МАЗОХИЗАМ Е ТВА !САЧКАТА Е КРАВАТА ЗА МЛЕКО НА БАЦО !
92
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махай се!
91
9
 
2
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
До Калеко АлекоАВЕ ЦАЧЕФ *** !
90
5
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Дано платформата на сетра Галева, да е достатъчно добре скована, за да може да издържи тези от Системата Ги убива, медицинските сестри и другите пасажери ... да не се разпадне, като "Костинбродската афера" и да завлече корабокрушенците на дъното ...!!!
89
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главния виновник МАЯ МАНОЛОВА
88
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези "Майки"трябва да се търси наказателна отговорностсрамота е да използваш сакато дете за политически цели
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По лицата им ще ги познаете""Имате очи за да виждате"
86
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има съд за гавра с инвалиди и нееевропейско отношение. Европа ще се ужаси от диктатурата на режима на ГЕРБ.Европа вече ги уволни. Народът е безсилен пред тези диктатори и отново Европа или Русия трябва да ги махне от власт.
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цачева е умна и кадърна, какво да кажем за Калфин вдигана годините за пенсия на 65с този вирус много хора не могат да достигна и 60 годиниа комунистите са недоволни от Цачева
84
7
 
17
 
! Отговори
ели преди 3 години
ЖАЛКО ЧЕ ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПОЛИТИКАМАЙКИТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА С УВРЕДЕНИ МОЗЪЦИ
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е като кастинг за парламента. Мая се превъзбуди щото видя, че който прави маймунджилъци рейтинга му се изстрелва нагоре. Тя, милата, много иска да не е безработна и да се включи в келепира. Христо повлече крак и се разходи по плажа на Доган и това стана стил на правене политика... Но както казва Христо- протестите нямат лидер.
82
13
 
4
 
! Отговори
Доктор Хапчев преди 3 години
До: номер 79Това е щото не си пиеш редовно хапчетата! Ако ги пиеш, ще ти мине и ще се откажеш да гласуваш!Защото за тази анархия и хаос по улиците си има причина, и тя се нарича ГЕРБ!!!Ако ГЕРБ бяха нормална и способна партия, щяха ли да допуснат това да се случва, от което вече масово хората се оплакват?Последното беше риторичен въпрос...
81
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Галевата с вчерашната акция стигна дъното. Да завлечеш едно болно дете всред тия крясъци и истерии, и с това да влошиш психическото му състояние е мерзост, която една нормална майка не може да си представи.Тоя нечовешки цирк вчерашния за пореден път показва, че хората на Манолова не се спират дори пред мъката на тези нещастни деца само да се доберат до власт.
80
12
 
4
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Изключително нагъл индивид загубил човешкия си облик. Тази си беше заучила отговорите и рецитираше като чавдарче на манифестация.
79
1
 
19
 
! Отговори
Бесепар преди 3 години
луда простотия, наглост, безочие, анархия и хаос - Това са мотивите на бесепедерунгелите
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, харесва ми да влезна и поплюя тука, *** кат видя, че 50/60% си вярват на безумията които пишат, ми става адски тъжно.И Боко и некав професор от БКП казаха, че материала е калпав - истина си е.Много кух народ