Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа

Цената на политическото му оцеляване плащал целият народ
360
Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа
Снимка: БГНЕС

Червената шефка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите заради новия заем, който беше взет на 15 септември.

Според нея целта била премиерът Бойко Борисов да харчи парите за собственото си политическо оцеляване, но цената за това се плащала от всички. Нинова настоя, че Борисов дължи няколко отговора.

"Първо - защо се появи нужда от нов дълг. Нали преди няколко месеца Борисов твърдеше, че не се налага да взимаме заем, защото в резерва има 9 милиарда лева", отсече тя.

По думите й в момента 20% е държавният дълг спрямо БВП.

"Защо трябваше да се имитира дълг на международния пазар, след като специалисти казват, че е по-лесно такава сума да се пласира на вътрешния пазар. При свитото търсене и намаляващия износ емитирането на вътрешен заем би решило наши, вътрешни икономически проблеми", настоя Нинова.

Според нея твърденията на правителството, че заемът е взет при изгодни условия, не са адекватни.

"Ще стимулира ли този заем икономиката или ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по правилата? Срещу тези пари няма никакъв план за постигане на растеж, някой ще каже, че има развити държави с по-висок дълг спрямо БВП, но там се инвестират финанси в повишаването на стандарта на живота а у нас се пилеят през прозореца на джипа", обвини Нинова.

"За 10 години управление Борисов е взел 30 милиарда лева заеми срещу това обаче пада качеството на живота, увеличават се неравенствата, околната среда става все по-незадравословна и всичко това - заем срещу влошен стандарт на живот, който се плаща от целия народ", скочи тя.

"Всички плащаме за неговото политическо оцеляване. Борисов не си взе поука и продължава по същия начин. Всеки ден оставане на това правителство е вредно, вече става все по-очевидно, че е решението на много въпроси се корени в оставката му. Борисов ни пропиля 10 години, пропилява настоящето, да не позволяваме да пропилее и бъдещето“, обобщи червената шефка.

В отговор министърът на финансите Кирил Ананиев призова Нинова, когато говори за толкова сериозен въпрос да се подготви или да даде думата на някой, който разбира от тази тема.

Според него заемът е изключително изгоден за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече от 10 години народа плаща тази цена.ВЪН МУТРИ ОТ ВЛАСТТА!ВИЕ СТЕ ПОЗОР!БОРИСОВ И ГЕШЕВ -ОСТАВКА И ЗАТВОР!
213
1
 
31
 
! Отговори
Скрий се! преди 3 години
Тази Нинова няма капка морал! Станала милионер за една нощ, приватизирайки две мощни фирми, мъжът й заработва стотици хиляди лева, но ...гледа бедните баби и лъже най-безочливо!
212
30
 
6
 
! Отговори
До всички преди 3 години
герберунгелски тролчета:Вече сте в историята,въпреки истерията.
211
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа не не, другарката Нинова изобщо не краде, тя е многу честна жина.
210
2
 
14
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
До Корна да разкаже,върл враг на сдс,и на народа,и на държавата,и на демокрацията
209
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом голяма част от народа гледа по телевизора как будните протестират,Борисов е си разиграва конв докато може.А що се отнася до тези,които клеймят комунистите,по-голям комунист от Бойко няма.За сведение Нинова никога не е била член на БКП.
208
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мама К.урни има и 5 чифта златни очила. Не от Руския пазар естествено. Само марка Картие признава и само лимитирани серии. Единият от чифтовете, изработен от злато, струва 2698 долара, или 4823 лева. Еххх, бабо- защо са ти толкова големи очите?За да виждам по-добре доларите-внучето ми.Странно какъв е този апетит за долари-като е лидер на социалистите? Социална партия ли е БеСеПе или олигархична? Защо не харесва рублите? Каква е тази доларгейт мания?Г-жа Лукашенко с пола седнала да критикува.
207
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая година хотел на Халкидики, догодина като премиер, цял ръкав на Халкидики, честито Нинова.
206
3
 
20
 
! Отговори
Комунистите съсипаха преди 3 години
За 30 години от 1990 г. от България избягаха за да търсят по-добър живот 2 милиона души, повечето - млади, здрави, образовани, знаещи и можещи... За тези години БСП управлява България 19 години плюс още 45 години преди това. За цялата ни 13 вековна история не е имало друг толкова тежък период. Ето как ни управляваха партиите произлезли от БКП - БСП, АБВ, Атака и т.н. Ще им позволим ли отново да ограбят България ?
205
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До emigrant - да не забравяме, че само преди дни на 15.09. Руменчо Грипена Десиславов открито заяви, че е едва ли не разхищение да се увличават заплатите на учителите и да се ремонтират училищата, това не било най- важното... ами да, синчето на Деса учи в САЩ, българчетата са нужни неуки, а учителите ДГД... срам! ОСТАВКА на червените кхмери!!!!
204
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тролчета гербави гладкомозъчни , всуе се хАбите - бабуина е ПЪТНИК !А вие сте малки пътничета ! Ако щете се нaaкайте от малоyмни постове , нищо няма да промените !Освен грешните кинти , дето ви плащат за пост , но те ще ви излезнат през носа ( или през някъде другаде )!
203
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен-215 убеден съм ,че е лъжкиня и жена ,която умело усвоява парите от чл.внос на БСП за ЛИЧНИ НУЖДИ !
202
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТУЛУПА ТЕГЛИ ЗАЕМИ ЗА ДА СИ КУПУВА ИЗБОРИТЕ,А НАРОДА ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ВРЪЩА ПАРИТЕ.ОСТАВКА БРЕ ***
201
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До карачанаков - dw няма да коментирам какъв сайт и изобщо инфо агенция е...
200
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момченцето на мама К.урни не е стояло на хляб и сол докато учи в Америка. Мама е плащала всичко и така цената на дипломата става над 400 000$Мама и сватба ще му направи......ама не като на Йотова за 100 000лв. Даже роклята на снахата няма да е за 50 000лв като на Йотовата снаха. Ще му направи сватба с принцеса и 5 рокли. Мама мисли за петилетки. Всичко на мама е по 5. Даже пет принцеси може да му купи, но не иска. Мама ще му остров. Този хотел в Халкидики е една кръчма.На мама златото ми....
199
1
 
22
 
! Отговори
Помним 1997 преди 3 години
Още сто години червени свеинчоци нямА са видите власт
198
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналистката Татяна Кристи опроверга твърденията, че синът на Корнелия Нинова е учил в САЩ на стипендия. Тя разкри във Фейсбук пост комуникацията си с директор в американския университет Бъркли, според която университетът НЕ ДАВА пари на чужденци. Джанет Гилмор Директорът по Стратегически комуникации, ми потвърди с имейл, това, което вече знаех. Водачката ви е плащала на синчето си по $30 000 такси за обучение плюс още толкова за издръжка (поне толкова). Т.е. 4 по $30 000=$240 000
197
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарят Б.М. Борисов е осъден за лъжа от Елена Йончева!##########Осъден друг път .Има съдебно решение от ,такива чер ве ни ме ке ре та като Лозанчо. Присъда НЯМА ДРУГАРЮ.
196
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
К.урнелия не взема назаем.На 28г едно селянче от с. Крушовица се уреди с куфарче с пари и забрави да върне.Така стана кредитен милионер от подарените активи. Разпродаде всичко, което можеше да се продаде.Преватизира държавата. Има да връща ресто на Б-я.Крадеца вика дръжте крадеца!Г-жа Лъжа лъже профилактично.Дори излъга, че онези 400 000щ.д., с които прати образованието на сина си в Америка - били от стипенедия. Който лъже трябва да помни какво лъже. Бъркли няма стипендии за чуждестр. студенти.
195
2
 
18
 
! Отговори
Курнелия любопитна преди 3 години
Малката *** пита майка си: - Мамо, мамо защо съседката се казва Цвети ?- Защото майка и много обича цветята и е искала Цвети да прилича на цвете.- Мамо, мамо, а защо съседчето се казва Явор ?- Защото майка му обича дърветата и е искала да прилича на явор. - Мамо, мамо, а защо аз се казвам *** ?- Я бягай да си играеш и стига ме разпитва