Радев за диалога с кабинета: Постановка, която да е индулгенция за корупцията

Не трябвало да има компромис при защитата на националния интерес
380
Радев за диалога с кабинета: Постановка, която да е индулгенция за корупцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет, коментира президентът Румен Радев по повод изгонените от страната руски дипломати.

Още по темата

Той е в Трета изтребителна авиобаза "Граф Игнатиево", където се провежда летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020".

Радев подчерта, че в случая не може да има никакъв компромис и допълни: "Аз се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и ефективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива".

„Много са въпросите, на които да търсим отговор, трябва да има и ясна информация в какво се състои този шпионски скандал, както трябва да имаме и ясен отговор на публикациите в "Шпигел", където има, и то сериозни, обвинения, че държавното управление на България се е поставило в услуга на управлението на чужда страна, коментира още държавния глава, цитиран от БТА.

Според него това трябва да бъде изчистено.

„Изобщо трябва да подходим с много ясни критерии и към всичко, което уронва нашата национална сигурност“, допълни президентът.

Запитан дали вижда пространство за диалог с Министерски съвет, Румен Радев отговори: "Аз бях ясен по този въпрос и много пъти съм го казвал - не виждам смисъл да ме тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчетата, за записи, за порочно управление, за корупция".

По думите му, за да има диалог, то той трябва да бъде поставен на здрава основа.

„Това ще рече с разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са случвали и продължават да се случват в държавата, уточни той. Защото, ако не го направим, каквото и управление да дойде оттук- нататък, то ще бъде със самочувствието и ще продължава с този порочен модел, че ще има индулгенция за всички. Затова трябва да сложим край на индулгенциите“, бе категоричен държавният глава.

В авиобаза Граф Игнатиево днес се проведе медиен ден на тренировката "Тракийска пепелянка 2020", чийто домакин е военното формирование. Пред официалните гости, сред които бяха още Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа, участниците изпълниха елементи от съвместната подготовка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
49
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елементарни Герберски ***! Случайно днес Херо Мустафа да беше зад гърба на Радев при искането за оставка на крадеца?
251
12
 
45
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 3 години
Като го слушам този президент, си мисля че Митю Пищова щеше да е по добрия избор!
250
10
 
42
 
! Отговори
разжалван преди 3 години
Със своите действия оз генерал Радев урони авторитта на българския офицер.Организацията на запасните офицери трябва да се събере и да отнеме пагоните на оз генерал РР за уронване на авторитета на пагона.
249
8
 
34
 
! Отговори
жаль преди 3 години
Ама пачките били фалшиви, Бойко не бил там и цяла България разбра че РР стои зад компромата.
248
7
 
43
 
! Отговори
генерал решетников преди 3 години
*** Радев, строй в две редици! - Слушам, другарю генерал! - Докладвай какво е положението в поверената ви от мен държава! - Амиии, организирал съм незаконни протести и активни мероприятия, другарю генерал. - Да чуя! - Организирал съм протести срещу законното правителство, и то с пари платени от Божков, Иво Прокопиев и Цветан Василев, включително и въоръжени провокации. Второ, изпратих агент от ФСБ-жена, която режисира снимки в спалнята на врага Бойко Борисов с чекмеджета пълни с евра,
247
44
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберски *** не ви ли писна? Случайно днес в база"Граф Игнатиево"да видяхте кой седи зад гърба на Президент Радев при поредният призив за оставка на крадеца?
246
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фигуранте, хич не се ушлянквай- подай си оставката! Следва справедлив съд и бегом към дисципа! Никакъв диалог няма да има!
245
7
 
34
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
А, този още ли е в България, кога ще си тръгне за любимата родна страна?Или трябва да го натирят?
244
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решетников:Румен Радев може да има решаваща роля за излизането от НАТО и ЕС.Не отдавна ми се отдаде възможност да разговарям с лидера на Социалистическата партия на България. Тогава тя ми каза, че ще ще издигнат кандидатурата на генерал Радев. Попитах я какви лозунги ще издигнат, сред тях ще има ли такъв, че България трябва да стане неутрална, самостоятелна страна? Тя ми каза още е рано. Разговорът между разузнавача и лидерът на БеСеПе се е състоял през 2016 г. преди президентските избори.
243
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скандалът с Румен Радев, Корнелия Нинова и руският пенсиониран генерал от специалните служби Леонид Решетников се разрастна през 2016. След като Корнелия Нинова нарече Решетников корумпиран и изгонен от Кремъл, ген.Решетников отново потвърди, че двамата са обсъждали кандидатурата на Радев.Леонид Решетников обяви по руска телевизия как е разговарял с Нинова и тя му е разказала за кандидатурата. Дори Лютви Местан в НС каза: Нинова, вие дължите отговор на въпроса за разговорите с Решетников.
242
32
 
9
 
! Отговори
Тия драскачи които преди 3 години
пишат против тебе са платени
241
22
 
7
 
! Отговори
Внимавай преди 3 години
Ще се опитат да те вкарат в политиката.Ти партия нямаш.Но ще ти препишат измислена .Искат да те разбият психически.
240
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще рече с разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са случвали и продължават да се случват в държавата, уточни той.точно това направи прокуратурата! Извади на показ твоите корупционни схеми и връзки с мутрите и излови "съветниците" ти, шпионирали за Русия.От руското посослтво те "посъветваха" да скалъпиш аферата с чекмеджето и да организираш преврат.Сега умираш от страх, че не се знае докога ще те поддържат руснаците и мафиотите и кога ще те намажат с новичок.
239
4
 
33
 
! Отговори
До Решетников преди 3 години
Леонид Решетников, Вие сте обявен за персона нон грата покрай шпионския скандал. Имате 10г. забрана за посещение на България.На к-ому на.лъмите търсите в български сайт?
238
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този наистина е много глупав. Понеже изгониха двама руски шпиони тоя кре.тен ни клепа с намеци за навеждане на правителството пред друга чужда държава. Това може ли да бъде поведение на президент? Абсолютен ***.
237
10
 
43
 
! Отговори
радеви мъки преди 3 години
фигуранта затъва все повече ! от послушко , се издигна до рекламно лице на комунистическа партия ! фигуранта няма представа как се ръководи държава !
236
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев избегна с връзки военен съд за зловеща катастрофа с боен самолет за 180 млн. лв. Става дума за катастрофа на боен самолет за 180 млн. лв. командване на Р. Рудев, за която той така и не понася никаква отговорност.Инцидентът става на 26 април 2012 г. - катастрофира военен самолет МиГ-29. Машината е за близо 180 млн. лв. и се разбива зловещо, като по чудо няма жертви.Ръководещият учението и полетите в конкретния ден - Румен Радев, който сякаш потъва вдън земя.Военна прокуратура го скри.
235
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е едно недоразумение, руски слуга и долнопробен интригант.
234
2
 
23
 
! Отговори
решетников преди 3 години
До 255. Ами много хора знаят нещо друго, обаче.
233
7
 
51
 
! Отговори
хахо преди 3 години
радсв се заяде с борисов след като му пропаднаха комисионните обещани от грипен . вси4ко е толкова просто и елементарно .