Борисов: Работодателите могат да кандидатстват за детски кътове във фирмите

Политиката е работа за хората, написа премиерът
Обновена: 26 сеп 2020 11:52 | 26 сеп 2020 11:48, Елка Василева
177
Борисов: Работодателите могат да кандидатстват за детски кътове във фирмите
Снимка: архив, БГНЕС

„Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище“.

Това написа във Facebook профила си премиерът Бойко Борисов.

Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище, допълва премиерът.

Още по темата

Той уточнява, че фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв., като за това са отделени 15 млн. лв.

„Другия месец през Министерството на икономиката пускаме 2 нови програми:

- С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.

- Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия.

Политиката е работа за хората“, пише Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GGEI TYPAK TI STATISKI CHETESCH LI BG BEDNA POSLEDNA I UMIRASCHTO OTKYDE PISCHESCH NESCHTASTKI NA VSQKO RODENO BYLGARCHE SE PADAT 5 NEBYLGARCHETA DOBRE E A?????
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора коя е тази Христина Бобокова за която пишете дайте информация който зане нещо че от п..ро..да..ж..ни медии аман
121
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се ослушваш още бре д-р Борисов? ОСТАВКА!
120
1
 
1
 
! Отговори
ROBI преди 3 години
DA NAPRAVQT I OBSCHTEJITIQ ZA RODITELITE I DAVAI BACH DO OKTAT 24 OT 24 7 OT 7
119
8
 
5
 
! Отговори
GG преди 3 години
Пореднара Кремълска пропаганда за раждаемостта в България. Държави като Италия, Гърция, Австрия, Словения, Германия, че даже Япония и Южна Кореа, са след нас. Важното е постоянно да се излива помия по България...
118
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кои ще прави децата - шефовете на фирмите ли
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бреййй, явно Боко пак се е развихрил по медиите, не се сдържа вече в жипката :) Може и да е за ремонт, след толкова обиколки из страната :)))
116
1
 
8
 
! Отговори
до 135 преди 3 години
И още нещо...Деница Сачева има идея да се пуснат детски добавки за всички деца.Но това пак няма да е мотивация за хората да имат по 3 или 5 д.Работя до Столипиново.Знам прекрасно как живеят хората от махалата.Само някои, които поживяха известно време на запад се върнаха с различна мотивация за живот.Другите,където от махалата не са излизали си раждат и по 5 деца.Но имат време за това.Те не работят.Те не учат.Една българска ако роди първото си дете на 30г.се връща да гради кариера и рядко има 2д.
115
1
 
8
 
! Отговори
до 135 преди 3 години
Вие ро.мите изобщо защо ги сравнявате с образованите българи? Написах ясно-за българите е приоритет образование и кариера.Учат до 30 и до 35г дори.Докато един р.ом на 35 е баба или дядо.За тях няма кариерно развитие и не ги интересува стандарта на живот.При тях религията не им позволява да правят а.борти.Те се женят на 12-14г.Работя до Столипиново и знам до болка техните приоритети.Познавам и народопсихологията им.Те ако имат 3 момичета-правят проби докато не се роди момче.Познавам им кътниците.
114
3
 
2
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
На всички ви е пределно ясно тази идея как ще се побългари!Пак смучене на кинти и схеми!Сега ще приберем в един двор безпризорни деца,ще им се дава по 5 лв за театър и така ще има за жипка,силикон и острови
113
3
 
2
 
! Отговори
до Сата Нато преди 3 години
Здрасти..Усещаме тънката разлика.Ама тя не е изобщо тънка.Едно е детски кът..друго е занималня.Фирмите разгласяват, че ще отварят занимални.Родителите ще хващат на капана и са съгласни.Да..ама нали е почасово?Кой ще вземе детето от училище или от ДГ и ще го транспортира до къта?Все пак трябва родител да излезе от работа.Ако е занималня-както се надяват наивните..нали влиза Закона за ПУ от 4г.?Тогава как ще отиват "дружно на рабата с децата си"?Кътовете ще са само за вечер вероятно и за ваканция.
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вуйчо има 1 дете и аз нямам братя и сестри.------Затова разсъждаваш така.
111
1
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
И ТОВА С ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА------Тоест, от моите данъци.И вместо децата да са в детска ГРАДИНА, ще са в детски КЪТ. Не знам дали усещате тънката разлика.
110
2
 
6
 
! Отговори
до 125 преди 3 години
Детските няма да мотивират хората за по-голяма раждаемост. Това не е валидно за момента.Детските са примерно 35лв.Те не решават въпроса с раждаемостта.Хората имат други приоритети.Образованието и кариерата на хората е водещо.Не им е приоритет да имат повече деца.Това не е само в България.Прадядо ми са били 5 деца в сем..Прабаба 7.Те имат 2 деца.Вуйчо има 1 дете и аз нямам братя и сестри.Образованието и кариерата на хората, както и стандарта на живот са от значение за раждаемостта.Не някакви 35лв
109
3
 
4
 
! Отговори
Въй лек преди 3 години
Гледам, че бицканите от бацко са се активизирали.....червеиииии
108
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛИЦЕМЕРА от БАНКЯНЯМА ДА ГИ ПРАВИ ЗА ТЕБ, А ЗА ДЕЦАТА НА РАБОТЕЩИТЕ ВЪВ ФИРМИТЕ, ТАМ ЩЕ РАБОТИ ПЕРСОНАЛ, КОЙТО ЩЕ ГЛЕДА ДЕЦАТА И ТОВА С ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА.
107
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Системата се провали и изчерпа още в края на 90те, но тогава присъединяването и разграбването на страните от източна Европа и даде глътка въздух. Надеждата беше, че и Русия ще бъде разграбена както източна Европа, и това щеше да даде още дълги години благоденствие на запада. Но уви...! Сега ще носят маски, ще им прилагат мерки и ще правят детски кътове на работните места (впрочем в Русия има детски градини навсякъде).
106
3
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
На това се казва хвърляне на пари в печката. Бай Тошо номер 2, но тоя ще пропадне доста по-сериозно.
105
5
 
3
 
! Отговори
НАПРАВИ СПРАВКА преди 3 години
104- ХАЙДЕ СПРИ СЕ С ЕВТИНИТЕ ПРОПАГАНДНИ ТРИКОВЕ- УИКИПЕДИЯ- МИН РАБОТНА ЗАПЛАТА В ЕВРОПА ЗА 2020Г БЕЛАРУС- 127 ЕВРО, ПАК ТАМ МИН ЗАПЛАТА РУСИЯ 118ЕВРО, СВЕТОВНА БАНКА- СРЕДНАТА КЛАСА СЕ ФОРМИРА ОТ ПОЛУЧАВАЩИТЕ ЕДНА МИНИМАЛНА И ПОЛОВИНА ЗАПЛАТА- СРЕДНА КЛАСА В РУСИЯ- 177 ЕВРО- ВАЛУТЕН КАЛКУЛАТОР БНБ- 346 ЛВ, ПРАГ НА БЕДНОСТ В БЪЛГАРИЯ 363 ЛВ- СРЕДНАТА КЛАСА В РУСИЯ Е С ПО НИСЪК ДОХОД ОТ НИВОТО НА БЕДНОСТ В БГ.
104
4
 
6
 
! Отговори
Питали Радио Ереван преди 3 години
Как е *** в в женски род? Мисирка. Искаме и ние да изразим нашето мнение. Радев оставка!