Президентът - опозиция на всичко от управляващото мнозинство

Поставял неизпълними условия и нямал желание за диалог
Обновена: 30 сеп 2020 13:40 | 28 сеп 2020 21:51, Екип на Bulgaria On Air
130

Президентът Румен Радев наложи вето на част от измененията в Изборния кодекс. Водят ли до служебна победа на управляващите?

"Президентът следва една много ясна позиция - да е опозиция на всичко от управляващото мнозинство. Той поставя неизпълними условия и няма желание да намира път за диалог. Вече не става въпрос толкова как Борисов и ГЕРБ ще реагират в дадена ситуация, проблемът идва за останалите коалиционни играчи", каза за "Денят ON AIR" политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му Радев се оформя като най-голям съперник за Нинова от политическа гледна точка.

"Има дисонанс в това какво се предлага и какво се цели. Радев закономерно налага вето на това предложение със съмнителна конституционна уредба. Радев използва поредния рунд, за да спечели точка. Факт е, че Радев не търси преговори", отбеляза в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Любомир Стефанов.

"Тези промени винаги се обръщат срещу партията, която ги е прокарала. Предложенията идват от гледна точка на администрирането на изборите", смята Стойчев.

Според Стефанов ЦИК е мястото, където у нас се случва политическата битка за несъвършенствата в Избирателния кодекс и Комисията се натоварва с политически очаквания.

"Нинова като казва, че подкрепя президента, го прави с половин уста. Най-голямата банка привърженици на Радев са хора, които гласуват за БСП. Като нищо тази потенциална нова партия на Радев ще стопи електората на БСП", прогнозира доц. Стойчо Стойчев.

"Голяма част от европейското лице на БСП я няма. Партията може и да е консолидирана, но ако се стигне до избори между БСП и Радев, това ще е Рубикон за електората на БСП. Радев е разпознаваем като човек, може да спечели втори президентски мандат, но в никакъв случай протестиращите не застават зад него", посочи Любомир Стефанов.

Той допълни, че партията на Слави Трифонов ще направи всичко това, което приписват на президента Радев.

"В следващия парламент ще има 3-4 партии, които ще са от един порядък и със сходни резултати като мандати. Парламентът ще е фрагментиран, партиите ще са с изравнени сили. Много трудно се съставя в такъв парламент коалиция, в българския вариант тези коалиции ще са безпринципни", подчерта Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: президентРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката отново подклажда огъня...:))))Спиш ли изобщо ***, бах ти човека :)
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това извънредно положение се размириса
74
10
 
2
 
! Отговори
Кой бе преди 3 години
*** е запазена марка за твоя началник, извънредно положение!
73
4
 
23
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, кажете си честно?!? Румен Рубладжийски не е ли един дърт грозен мисир, през ден е на микрофона и гулю, гулю, гулю, гулю, като му слушам речите ми идва да се почна с двеста.
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Политик" е мръcнa дума в България през 2020 година!
71
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Радевказва истината !затова е неудобенДреме ми на мене колко дни остават до изборите))))Умирам от кеф като гледам как бърка в здравето на токачките от ГЕРБ защото не ближе зaдника на ШефаТова че някой смята себе си за политик и умее да прави ходове като Методиев не го издига в моите очи!Защото не го прави по-голям мъж"Политик" е мръcна дума в България през 2020 година!
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега тро лчета :))) Когато се съберат двама Алфа мъжкари, стават конфликти :)))Знам че Бокича изглежда като бъ чва, но щом проявява такава селска хитрост и е сървайвър, го определям за такъв :)))Грешката му беше че закачи жената на Радев, знаете че един Алфа не би позволил това :))Ако искат да бъде добре за страната, трябва да се помирят, може и на закрити врати :)Радев също да се дистанцира от БСП, само се излага с тях :))
69
0
 
3
 
! Отговори
До 89 преди 3 години
Не всички плюят. Тук има и много оригинални мисли. Някои хора казват Истината. А други се засягат.
68
4
 
9
 
! Отговори
Даааа преди 3 години
Прав си. Радев е бяло.....петно в политиката. Методиев е стъпала НАД резидента. На Радев не му е ясно понятието " държавник". Ку ку бенд у по- политически просветен от него. Някой добре го насъсква срещу интересите на собствената му държава. А остават само 180 дни до изборите. А той - много докачлив и ужасно нетърпелив. С тези " качества" трябва да бяга от политиката като дявол от тамян. НЕ СТАВА.
67
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 83А с плюене в интернет нещо оправя ли се "сложния"!?
66
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Методиев е играчаРадев е бяла врана в политиката,и не му пука дали ще има втори мандат и нено за това го харесват хората!Защото е мъж а не фурнаджийска лопата като своя "съсед"
65
4
 
12
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
64
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е лесно да се плюе в интернет!Отидете на Дондуков при протестиращите и започнете да викате "Импийчмънт за Радев!"Как смятате дали ще имате някакъв успех!?))))Е на това аз му казвам мъжка постъпка!
63
5
 
10
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Никой нищо няма да направи против Радев, защото ББ е доооооооста по- умен, отколкото се представя с лафовете си. Групата зад него може да мисли. Радев сам се излага без никой нищо да му прави, затъва все повече в очите на хората. Резил. Мноооого политически неграмотен.
62
4
 
4
 
! Отговори
чекмеджета... преди 3 години
Чекмеджета.. пенсионерски... и премиерски!!!!!!
61
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искащите импийчмънт за президентанямали време да ходят да протестират пред Президентствотозащото се готвели за участие в гей парадаДруги приоритети, сори
60
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искащите импийчмънт за президентанямали време да ходят да протестират пред Президентствотозащото се готвели за участие в гей парадаДруги приоритети, сори
59
5
 
16
 
! Отговори
Даже преди 3 години
Секретарят на Радев, дето го напусна, Методиев, е на светлинни години НАД нивото на резидента. А той, милия резидент, дори не осъзнава колко нелепо изглежда и какви речи държи - от времето на ранния Червенков. У ж а с н а деградация на политическото пространство. Неимоверно падение. Наистина ме е срам от него и го съжалявам. Стои точно като парашутист в цялостната картинка.
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 75Къде са тия записи- май се само в твоето въображение!?Няма да коментирам твоя интелектСвършиха ти "аргументите " и започна с обидите)))
57
5
 
13
 
! Отговори
Неприятно излъчване преди 3 години
Пенсионираният генерал Грипен Муунчов Радев има много неприятно излъчване. Човек с такъв нисък интелект и такова излъчване не може да бъде добър човек и отблъсква хората