Знакови рокади: БСП със заявка за победа на парламентарните избори

Румен Гечев: Националният съвет няма да е "гумен печат"
28 сеп 2020 11:05, Анисия Иванова
200

Наситени с политически събития бяха двата почивни дни. Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев е аут от ръководството на българските, а Цветан Цветанов оглави нова пария. Кой ще управлява България след изборите през март месец 2021 година?

"Отговорността е лична, тя не може да се приписва на цели партии. Обществото е изключително чувствително към това, което казват политиците", каза в "България сутрин" депутатът от БСП Румен Гечев.

Още по темата
По думите му моделът трябва да се промени, а не само отделни личности.

"Когато в една партия има поредица от случаи на арогантно поведение, това ще окаже влияние. Функция на Националния съвет на БСП е да дава корекция на лидера, но основната му функция е да разработва стратегии. Националният съвет няма да е "гумен печат", той трудно може да бъде управляван от един човек", отбеляза Гечев.

Според него колегите му, които не са попаднали в Националния съвет, са наказани от избирателите, че не са предлагали месеци наред идеи за партията.

"Навсякъде упрекът беше, че опозицията в Националния съвет работи в свой личен интерес и не в интерес на БСП. Конгресът се произнесе кой казва правилно и кой се е объркал. Лидерът на БСП беше избран в пряк избор, имаше рекордно висока активност - 70%. Да твърдиш, че една партия е лидерска, когато лидерът се избира пряко, е странно", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR народният представител от БСП.

Румен Гечев прогнозира, че на следващите избори БСП ще спечели, тъй като вече били водеща политическа сила.

"Излизаме по единни, нашият резултат само ще се подобрява. ГЕРБ се намира в агония. Успяваме, защото започнахме много преди изборите да се срещаме с обществото и да предлагаме визия за България. Изборите ще бъдат спечелени, ако успеем да убедим гражданите, че предлагаме по-добър вариант за развитие", смята Гечев.

Toй категорично отхвърли хипотезата да влязат в коалиция с ГЕРБ, а ДПС бил "много малко вероятен партньор".

"Вече 10 г. ГЕРБ не прави бюджет, който е европейски. Това, което прави във фискалната политика, противоречи на тенденциите в Европа. От 1 млрд. лева, отпуснати по програмата "60/40", само 120 млн. са стигнали до българските фирми. Това е много малка помощ и е закъсняла", заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
3
 
36
 
! Отговори
Нагли комунисти ! преди 3 години
Гечев направи пенсиите 3 $ по време на своето управление ( икономически министър при Жан Виденов) и сега има наглостта да обяснява как моделът трябва да се промени Пак ли пенсиите да станат 3$ ?! Това ли е промяната ?!
142
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНАТ НАЙ-ГОЛЯМАТА ПАРТИЯ.
141
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бсп без Станишев е като ГЕРБ без Борисов
140
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социологическите проучвания не показват реални политически субекти. Във всички представени данни делът на десните е събран, така им задават въпроса. А всъщност те са били и си остават люспи. Какво му пречи на Цвъко, като няма да му била лидерска партията, да се включи в някоя от досегашните структури? Ами и той вижда, че хич ги няма - една кръчма хора. Трифонов не е излязъл досега с нито един, видяхме как закла деен човек, защото контактувала с настоящия премиер? Това са алтернативи???
139
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ПРОДЪЛЖАВА ДА ХАЛЮЦИНИРА
138
1
 
9
 
! Отговори
Jj преди 3 години
Огромна EU грешка парите от нашите данъци да се дават за разпределение на политици
137
0
 
17
 
! Отговори
Голям смях! преди 3 години
Беше много забавно вчера, когото мо-ше-никът Цвъки Апартамента учредяваше своята партия. Той е ясен, но като гледам надомъкналите се ренегати-гербаджии, направо се смях от сърце! Само дето не им течаха лигите! Вече чакат своя пай от разтерзана България! Хиени и лешояди! Център и вдясно от центъра! Ми то там ачкана!
136
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, като БСП се затрие ( това неминуемо ще стане, тези хора са напълно неадекватни), с какво ли ще плашат герберите телектората? С АБВ? Движение 21? "Възраждане"?
135
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тази приватизаторка никога. Човек, който е научен да печели в живота чрез хитрост и безскрупулност, може да излъже много хора, но цял народ не.
134
1
 
22
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Да бе да, кой ще гласува зя червените милионери...
133
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като започнат да си показват лицата, с които мислят да излязат на избори, тогава ще се види. Ето Цвъко извади Джема - зъболекарка, дългогодишна председателка на комисията по външна политика в НС, т. е. калинка, ама май по изключение е била добре с английския, та затова; Горан Бл., някогашен кукувец, сега "именит" телевизионер, чието предаване НИКОЙ (според официалните данни) не си го е пуснал,...., Хр. Иванов какво работи?- юрист, ама какво работи, че все ходи насам-натам?
132
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете на мутрите смятат че щели пак да спечелят изборите. Добре бе ама тогава защо е нужно *** пък то всеки втори *** даже повечето *** на мутрите....
131
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоМного плоско е това "с.Крушовица"? Само много семпли драскачи могат да го употребят като аргумент! Отде да знам ти от къде си? От Долно ***, Пседерци или Тънкосерци?Не можеш да надскочиш себе си - такъв тъъъпак си бил винаги!Аз съм селянин и работя през флашка. Много зор, докато се свържа. Но ще гоня такива мекерета като теб, дето ми паднат!
130
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Хубаво е да мечтаеш. На избори ГЕРБ всички пак ще отрезви." Хубаво е да мечтаеш. На изборите всички вкл. и герберите ще изтрезнеете.
129
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще отрезви, да. Както Цвъцко вече не им прави изборите...
128
1
 
8
 
! Отговори
свобода за всички преди 3 години
Защо медийте отразяват събитията само в една второстепена партия другите само побеждава на избори "нечестно".
127
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да мечтаеш. На избори ГЕРБ всички пак ще отрезви:)))))))))))))))))))
126
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това им остана на ГЕРБ - анти-БСП реториката. На умряло куче нож. Те БСП не могат вече за 1 май агитка да съберат, тия ни плашат че избори щели да печелят. Смех.
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 118Абе ти или си *** или малолетен!!!!!!! По-скоро съм за второто.
124
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уви ГЕРБ на следващите избори пак ще спечели:))))))))) колкото и да се точите. И най-калпавия спортист на състезание се точи за номер 1, ама накрая почва да разсъждава филовски, че птичките, пчеличките и въртенето за земята му.попречило да спечели.Но мечтите са хубаво нещо, другари:)))))))))))