Манфред Вебер: Правителството на България е напреднало по много теми

Председателят на групата на ЕНП застана зад Бойко Борисов
5 окт 2020 19:41, Нели Христова
204
Манфред Вебер:  Правителството на България е напреднало по много теми
Снимка: БГНЕС

"Проведохме добър разговор с Бойко Борисов за България". Това написа в Twitter председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

"Оценката на Еврокомисията за върховенството на закона в България беше справедлива, показвайки, че има нужда от подобрения. Въпреки това правителството е напреднало по много теми, което го доближава до еврото и Шенген", написа още той.

Вебер изрази уважение към протестиращите в страната, но е на мнение, че изборите през март трябва да решат съдбата на страната.

Подкрепата от страна на ЕНП обаче не попречи на представители на различни протестни групи да организират демонстрации пред сградата на Европейския парламент, в чиято парламентарна зала тази вечер ще се състоят дебатите по резолюцията за върховенството на закона и основните права в България.

Протестираща представители на "Да, България", начело с партийния лидер Христо Иванов, изразиха недоволството си в Брюксел още в обедните часове. Пред сградата на парламента там бе е и евродепутатът Радан Кънев, който съобщи в официалния си профил в социалната мрежа, че ръководството на групата на ЕНП не му е дало право на изказване в днешния дебат.

"Намирам това за дълбоко погрешно, от гледна точка на дългосрочния интерес на ЕНП и вечните ценности, които партията защитава. На днешното заседание на групата на ЕНП, непосредствено преди дебата, ще направя последен опит да убедя ръководството на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските граждани и европейските данъкоплатци", написа Кънев, който уточни, че ще се възползва от правото си на писмено изказване в подкрепа на протестите с искане за оставка на правителството.

Очаква се пред сградата на Европарламента де се присъединят и други организатори на протестите в България - "Отровното трио". Има информация, че по-късно ще се съберат и подкрепящи протестите български граждани от Белгия и Нидерландия.

Дебатът в Европарламента днес ще започне около 20 часа българско време, като ще могат да се изказват само предварително определените от своите парламентарни групи депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
4
 
10
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Толкова сме близо до Шенген, че изтребителите ф-16 ще пристигнат преди да сме влезли.
88
5
 
4
 
! Отговори
До 104 преди 3 години
Тествахме го без да го искаме и го преценихме! Този власт Не бива да помирише вече! Но ще падне скоро! Оставка дърти комунисте!############Прав сте другарю.Скоро ще е .Само след пет месеца.Самия той каза,че вече не иска да се занимава с такива де би ли ,като вас.
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате стратегия да свалите Борисов.-----Стратегия има. Той сам ще се свали защото е много умен. Но и короната ще помогне. Стой па гледай.
86
2
 
4
 
! Отговори
Фейк нюз преди 3 години
Кога е какво точно е написал някой знае ли? *** си пишем статии.
85
5
 
7
 
! Отговори
Хасан преди 3 години
Аз, детето, жената и той, ще гласуваме за Бате.
84
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78 Диана.А теб дърто " моме" Не док л а те но.Как Не те достамя и да си помислил даже.Че може и да е истина случващото се с любимеца ти? Та то 10 г Ни и Те клати тази особа.Пресмива се на всички.Доказа И колко е нагъл Не подавайки Оставката си щото е жаден за власт! Тествахме го без да го искаме и го преценихме! Този власт Не бива да помирише вече! Но ще падне скоро! Оставка дърти комунисте!
83
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-лесно ще падне управляващата хунта след страховитата зима. Това каза Вебер. Поживем увидем.
82
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите са март месец. Какво още не сте разбрали, другари ко му ня ги.
81
1
 
3
 
! Отговори
Курон преди 3 години
Още е рано за хвалби, нека мине зимата.
80
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вебер, председател на коминтерна хвали другия продажник съпартиец. Къде е новината?
79
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виден евромафиот! Евала!
78
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате стратегия да свалите Борисов. Тези работи не стават хаотично. Борисов не гради стратегии за да се харесва на народа, защото разбра, че няма кой да го смени.Протестиращите са в шах и скоро ще са матирани, ако не се сетят за правилната стратегия.Анализирайте другари! :]]Какво обича най- много българина? За кое биха се впрегнали всички българи? Къде са грешките на Борисов? Не са чекмеджетата.Орбан щеше да се сети ...
77
7
 
5
 
! Отговори
Корона Спасител преди 3 години
Първо ми се иска коронакризата да се задълбочи цяла зима и пролет, пък да видим тогава каква песен ще запее ЕНП.
76
11
 
10
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Ето с кого Борисов дели милиардите от комисионните. Гнусен фашист! И тоя пие кръвта на българите както дядо му Хитлер!
75
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешниците, около десетина на брой отишли в Брюксел да ядат ла.на.А бе кой ще ви позволи да върнете ко му ня ги те на власт.Чавка ли ви е изпила мозъка?Де го фърчилото?Защо не вдига вече юмруче?Кака К.ри вдигна гълъбите и каза ,че ще взема властта март месец през парадния вход. На триото ще му ,трябва явно повече време да вдене, че изборите са в края на март.
74
6
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До БАЦО С КАСКАИграл съм десно крило във Витоша Бистрица преди години:):):)
73
6
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Като не му дават на Радан от ЕНП да говори, да се прехвърли в ПЕС. Елена Йончева ще му ходатайства, и без това са си лика-прилика и са на един акъл.
72
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо де, то и Априлското въстание е потушено от тиранина, но накрая ще дойде свободата. Един ден.. надявам се..може би...все пак..нали?
71
8
 
8
 
! Отговори
Краси преди 3 години
По-*** и по-крадлив премиер РБ не е имала от освобождението!На всичко отгоре-комунист от милиционерското училище,син на комунист-полковник!
70
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 66 А на тебе не ти ли светна Бойкофиле,че българина му е все едно кой ще седне само да не е Борчето бивше ВЕЧЕ? Никой няма отговора кой ще седне! Както и Ти дали утре Ще си на работа още го нямаш! Нещата Не винаги се " планират"! Най вече в политиката! Не пришпорвайте нещата! България ще я има и се развива и след ГЕРБ и д-р Борисов! Както прежалихме Живков,Костов и други.Така ще прежалим и Борисов! ОСТАВКА МУТРИ!