Българите можели да спасят зимния туризъм в коронакризата

Николова се надява на чужди туристи от региона
Обновена: 11 окт 2020 14:37 | 11 окт 2020 11:55, Камелия Цветанова
156
Българите можели да спасят зимния туризъм в коронакризата
Снимка: БГНЕС

Разчитаме българите да подпомогнат и предстоящия зимен сезон, както спасиха летния. Над 900 хил. българи са посетили родното Черноморие, а общият брой на пътувалите из страната е 2,7 млн., като чужденците са 1,1 млн. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред БНТ.

Тя посочи още, че е имало засилен интерес към Южното Черноморие, както и спа курортите, които и в момента са много подходящи за туризъм.

Още по темата

И допълни, че в условията на пандемията от COVID-19 туристите търсят по-малки места за настаняване, където може да се спазва дистанция и в тази връзка ще оцелее тази част от бизнеса, която прилага по-иновативни практики и проявява гъвкавост. По думите ѝ през предстоящите зимни месеци се очакват и чуждестранни посетители, най-вече от близките балкански страни, които ще дойдат със сухопътен транспорт.

Министър Николова уточни още, че контролът за спазването на мерките в местата за хранене и развлечение е безкомпромисен и регионалните здравни инспекции проверяват непрекъснато курортите, така че да се гарантира сигурността на всички гости. И най-малкото нарушение, няма да бъде толерирано, бе категорична тя.

Относно мерките, които правителството предприема за подпомагане на бизнеса, вицепремиерът обясни, че социалните мерки са на стойност над 2,2 млрд. лв. И допълни, че  първоначално бизнесът е имал резерви за прилагането на мярката 60 на 40, но сега вече я възприемат и подкрепят.

Вицепремиерът каза още, че 60 на 40 ще бъде удължена до края на годината, като има тенденции да бъде продължена и до 2021 година. Логиката е запазване на работниците и подкрепа на бизнеса, коментира министърът на туризма. Тя поясни, че винаги може да има недоволни, но правителство полага усилия да подкрепя обществото, защото без икономически мерки няма как да оцелеят нито хората, нито бизнесът.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цял свят затягат мерките! Ние мислим за спасяване на ски курортите?! Объркана държава.
14
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Наглост!!! Бедните българи спасиха летния сезон, сега трябва да спасяват и зимния! Да спасяват бизнеса на мастити бизнесмени и олигарси, които окрадоха държавата и бетонираха курортите! Безочие! "За бога братя", не им ходете в хотелите! За бедните работещи, някой помисли ли?!
13
6
 
4
 
! Отговори
Преял Гербав преди 3 години
Идете и вижте какви хотели ви е построил Бойко. И вземете па кАжете едно "благодаря", не само да ми одите да протестирате срещу "лошия Лойко".
12
12
 
8
 
! Отговори
Тъпи Бедняци преди 3 години
Този призив е за хора които имат ски оборудване или пари да си наемат такова.Хора, които могат да си позволят да ползват само чувал за спускане по снега, да не ми пишат за туризма.
11
3
 
19
 
! Отговори
хотелиер преди 3 години
Като не можем да отрежем главите на чужденците елате да отрежем вашите
10
1
 
23
 
! Отговори
Истината 2020 преди 3 години
Хората нямат какво да ядат, ГЕРБ-авите се притеснили за хотелите си... О СТА ВКА!
9
0
 
28
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Таз Маряна да ми яде буя!Мене някой спасява ли ме като бачкам на господа другарите за 750 лева,че откъде пари да ходя да спасявам мутромилионерите!Тез гербераски некадърници не мислят за държавата и народа а само за колегите си крадци!Оставка некадърници!
8
1
 
30
 
! Отговори
НЕ СПАСЯВАМ НИЩО преди 3 години
Съотношението цена-качество е трагично за ски у нас...Купуваш карти за да си дремеш по опашки и късаш нервите, отделно че и всеки иска да ти отреже главата и излъже без да мисли дали ще се върнеш отново, всяка възможна полянка става на платен паркинг... и така мога да изброявам още и още. И ако седмична ски ваканция за цялото семейство тук е 3000лв, благодаря но предпочитам за 1000 отгоре наистина да карам ски, в белите държави обаче...
7
2
 
25
 
! Отговори
Подпорна Стена преди 3 години
Само ни насочете коя подпорна стена има нужда от помощ, в тези трудни икономически времена.И отиваме да спасяваме ГЕРБ-ерските хотели. Само ни кажете.ПХАХАХАХАХАХА
6
6
 
2
 
! Отговори
деБил Гейтс преди 3 години
Давам един милиард долара на всеки който намери корона или какъвто и да е друг вирус на високопланинска ски писта.
5
15
 
2
 
! Отговори
E преди 3 години
Колкото и да е скъпо ,си остава най-евтината дестинация ,ако искат да оцелеят да вдигнат цените
4
0
 
5
 
! Отговори
Марианче приготви и преди 3 години
Чували за върналите се от курортите. Ще има нужда.
3
0
 
36
 
! Отговори
qmsi lainata преди 3 години
Всички ГЕРБАВИ и МУТРИ си построиха хотели по морета и по зимни курорти, сега ни призовават да сме им спасявали бизнеса...Знаеш ли кога? Точно никога.
2
1
 
12
 
! Отговори
успех преди 3 години
Спасявайте спасявайте
1
1
 
32
 
! Отговори
.!. преди 3 години
А в замяна какво получаваме ? Обяд за 4-членно семейство за 200 лв на пистата?