Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот

Политици се радвали, че сами разваляме репутацията си
148
Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редовни избори според мен ще се случат, те са по-полезни за страната. Не мисля, че някой ще спечели от бързи избори. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариевапред Нова тв.

В коментар на приетата от ЕП резолюция за България Захариева изразява съжаление, че голяма част от политиците в страната ни се радват, когато сами си разваляме репутацията.

Още по темата

"Тревожи ме не самата резолюция, очевидно е, че част от аргументите на инициаторите са политически", категорична е Захариева. В допълнение тя казва: "Нали опонентиттие ни не си представят, че след изборите, които предстоят, западните медии ще започнат да пишат само позитивни коментари за България. Когато български евродепутати инициират подобни дебати и чертаят само черни краски за страната ни това ще е във вреда на всички български граждани".

По думите й има какво още да се свърши в България по засегнатите теми в доклада на ЕК за България. „Ние знаем къде са проблемите ни. Неслучайно оценката на правителството е, че докладът на Комисията е обективен. В него се посочват недостатъците и това, което трябва да свърши държавата”, посочи Захариева. И допълни: „Тогава, когато обаче мотивирано от български депутати основно се опитва да се представи държавата само в черна краска, каквато е резолюцията, последиците ще са за българските граждани”.

В предаването вицепремиерът коментира и критиките на САЩ срещу изграждането на „Балкански поток", както и срещу реализацията на проекта „Белене”.

„САЩ не за първи път изразяват позиция срещу проекти в Европа, които са свързани с доставка на руски газ. Това, което е важно за България е, че този проект се извършва по европейските правила. Това е проект, който ще донесе диверсификация на пътя на доставката. Българското правителство работи и е постигнало резултати в тази сфера на диверсификацията и на източника”, заяви Екатерина Захариева.

Според нея колкото повече възможности имаме, толкова по-евтин ще бъде газът. „Това е стремежът на българското правителство – да даде възможност да се избира източникът, от който ще купуваме, както и да имаме максимални гаранции, че няма да бъдем заобиколени като държава”, каза още тя.

„Знам за мнението на САЩ, но в крайна сметка ние сме суверенна държава, член на ЕС и спазваме техните правила”, категорична бе Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така де същите *** като 2013 дето повтарят оставка оставка долу мафията, та Бойко даде оставка и дойдоха БСП и ДПС.Гледали сме го тоя филм вече, не мерси.
20
5
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Има кой,не ги мисли. Сдадат ли властта хора,които да им ритнат бурето бол! Врагове много,а и трябва назидание
19
1
 
10
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Много си ясен, само дето си пропуснал да кажеш кой ще ги вкарва в затвора и кой ще управлява щото за нас нормалните хора това е важно да го знаем.
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-полезно за България е веднага да махнете диктатора мафиот Боко Тиквата от власт и да направите демократична правова държава, както ви посъветваха от европарламента. Така нито ще загубите еврофондовете, нито ще ви наложат допълнителни санкции.
17
4
 
9
 
! Отговори
Do 16 преди 3 години
Разбирам, че въпроса е към метежнеците ще ти кажа, тях не ги интересува кога са избороте, те повтарят това което са им набили в тъпите тикви техните спонсори...Те дори няма да гласуват...Печелят руските деверсанти тези които мразят България и нейния европейски път, решетниците на радеф.Губим ние, които искаме да живеем нормално които работим и плащаме данъциНадявам се разбираш каква е ситуацията
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** има навсякъде, само че май няма кой да обясни кой какво печели от предсрочни избори.
15
6
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
ПеТал ще ти обясня. При предсрочни избори,предсрочно ще търкат наровете при бай Ставри. Колкото по рано се отстрани тумора,толкова шанса България да оцелее е по голям. Оставка,съд и затвор за крадците включително и тази сврака на снимката. Това наказание да бъде з обица на всички следващи,ЯСНО??!!!!
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук има два блуждаещи трола, по объркване са тук! Ха ха ха ха ха
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа печели от предсрочни избори че може да нареди правителство на фигуранта. БСП и ДПС ще се нагълтат колкото могат като през 2013 та. Така че има печеливши.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зададох въпрос шмиргели! Кой какво ТОЧНО печели от предсрочни избори?
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редовните избори са много вредни за черепа, БСП и ДПС.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой опонент може ли да отговори кой какво ТОЧНО почели при предсрочни избори?Не само да слагате минуси скоростно.
9
7
 
10
 
! Отговори
България преди 3 години
Избори редовни март,Сащ и русия да не ни се бъркатЕвропа е нашето настояще и бъдеще.Ако някой в България се опитва нещо друго да установи ще си има огромен проблем с НАС.Хайде чао...
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще СПЕЧЕЛЯТ хората, би ли споделил? - точно какво?
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще споделят хората, би ли споделил? - точно какво?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да знаете, че лично Захариева като министър на правосъдието е подписала от името на България Истанбулската конвенция на 21.04.2016 г.! До ратификация от Парламента не се стигна, защото Конституционният съд излезе с решение през 2018 г., че конвенцията не съответства на Конституцията на Репубика България. Има достатъчно инфо в нета, четете!
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От предсрочни избори печелят фигуранта и ***. Реално за такъв кратък период от време никаква реформа не може да се проведе. Единствено може да се промени водният курс на икономическо развитие или по-просто казано да я забатачим. Защото сега световните агенции дават изключително позитивна оценка на икономическото ни състояние.
4
4
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 3 години
Нмого ясно че ако подадете вод веднага няма да гушите повече ! НО ХОРАТА ЩЕ СПЕЧЕЛЯТАКО ПОДАДЕТЕ ОСТАВКА ВЕДНАГА ! МУТРИ ВЪН ! ОСТАВКА!ЦЯЛОТО ВЪШЕ РЪКОВОДСТВО НА МВР Е ЗА ЗАТВОРА!
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв невероятен позор е да служиш не на народа си, а на ОПГ МутраСИК?ОСТАВКА!
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата гербава опорка искат да представят провала си с разваляне имиджа на България.