Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори

Президентът Радев нарушава Конституцията, убеден е предшественикът му
12 окт 2020 09:14, Красимир Ангелов
376
Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Не е добре за България, ако има извънредни избори, защото това още повече ще засили рейтинга и позициите на популистите в България, а популистите днес са на една крачка да вземат властта. Това заяви в интервю за Нова телевизия президентът на Република България (2012–2017г.) Росен Плевнелиев.

По думите му ГЕРБ трябва да мислят за държавата и „да продължат да си носят кръста в този труден момент“.

"Доброто решение за България са редовни избори, сблъсък на идеи и решения, а не на компромати. Също – отказ от популизъм. Като популисти посочвам президента Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов. Корнелия Нинова от вчера дава заявка да работи не като популистки лидер, защото тогава тя беше такава, а по-скоро да води коректна кампания с решения. Това е добре за България и коректно към избирателите", допълни Плевнелиев.

Още по темата
"Президентът Радев нарушава Конституцията. Денонощно се хули държавата от 4 години. Днес той нарушава Конституцията. Аз не съм го направил преди време. Държавният глава може да свали доверието си от всеки, но няма право да иска оставки, да иска оставка на парламент, на главен прокурор или на министър-председател", категоричен бе бившият държавен глава.

По думите му това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. "Ако може държавният глава във всеки едни момент, когато правителството не му угажда, да му поиска оставката, ние вървим към диктатура", посочи още Плевнелиев.

Той подчерта, че в момента втората вълна на COVID-19 е факт и цифрите са обезпокоителни и заради това правителствата във всички страни знаят, че трябва да постигнат баланс – да се застъпват максимално за рисковите групи, но и да затварят тотално икономиката, защото това ще бъде тежко за всички.

"Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Вероятно, по статистика на ЕС, ще се окаже, че тази година България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни. През 2008-2009 г. беше много трудно. Сега обаче е по-различно. Вземат се мерки, надявам се да е по-лесно", допълни Плевнелиев.  

По думите му през годините България е направила не малко. "Имаме всички поводи за гордост, че имаме толкова бърз интернет. Създадохме 165 000 добре платени работни места в сферата на информационните технологии. Но все пак сме в конкурентна среда. Гърция не спи, инвестира милиарди", коментира още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
3
 
5
 
! Отговори
Голямо изобилие преди 3 години
На коментари от червени *** и елементарни хора с ограничено мислене ! Надпреварвали са се да пишат !
231
3
 
2
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
До човека който напредва с логиката.Казал съм, че има богати жрици на любовта и това означава, че няма богати и морални хора?Аз не използвам думата "всички" с лекота.Трябва и ти да избягваш произволните обобщения.
230
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитът да се произведе първи *** на Балканите бе успешно реализиран без каквато и да е хирургическа, химио и психо терапия.
229
6
 
7
 
! Отговори
Пази Боже, сляпо да преди 3 години
Някой пръдна ли? Или си отвори устата!!!
228
6
 
22
 
! Отговори
мак преди 3 години
Не ни навирайте повече този 1-клетъчен организъм, всеки ден се изказва, все едно и също, може би е най-невзрачен бг политик. Вижда популизъм в Радев и Манолова, а не вижда в баце, който за последните седмици само пари раздава, джитка с джипка, щото не смее да се покаже на хората, пък и преди герб бе лошо, сега е цветущо, таратанци. В кой свят живее? Друг път дайте онази негова снимка с баце и сталинка, как се смеят с пълно гърло, а той - с ръчички доземи.
227
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като популисти посочвам президента Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов.Ал.Йорданов ги нарича "пpocтаци".
226
6
 
11
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Този от къде изпълзя отново
225
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик Ржевски"Момче, мисля че никъде не съм казал, че всички богати са пропаднали."Значи споменаването ти за леки жени и скъпи коли не е такава аналогия? Интересно във вашия техникум за какво е аналогия това?
224
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 235"Беше най-кьопавия ни президент, а на оня цайсатия се смеехме ..."На основание на какво мислиш, че е бил "най-кьопавия" ни президент? На базата на това, че не се е държал като сел*нин ли?
223
7
 
11
 
! Отговори
Кой е той? преди 3 години
Каквото и да се напише за този *** и кретеноид ще е малко за да се покаже същността му на национален предател - Росен Плевнелиев, чиято първа жена я беше срам от него...
222
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 232Морално падение няма, защото човек не се разжда морално същество, но виж - престъпниците са много и навсякъде. Особено приятни са ми тея, дето първият им милион-два са я от фалирала вече банка,я от починали роднини или от баничарница, дето трябва да е правила по 30000 лева оборот на село....Обаче, добре! Да речем, че Плевнлийката, не е като тях. Беше най-кьопавия ни президент, а на оня цайсатия се смеехме ...
221
2
 
0
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Момче, мисля че никъде не съм казал, че всички богати са пропаднали. Но ти явно не си учил логика в твоя техникум.
220
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последните 6 месеца, Плевнелив стана 2 пъти по активен, отколкото за 5-те си години като президен. Да си гледа там приятелката и да не се обяснява.
219
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик РжевскиРеално погледнато, освен глупости и празни приказки нямаш какво да коментираш по същество за Плевнелиев, заради това са и лиричните отклонения за какво ли не, включително и логическата глупост, че всички богати явно са изкарали парите си с престъпност/морално падение. Явно това познаваш само, за което искрено те съжалявам.
218
3
 
5
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Te и жриците на любовта са много богати, карат лъскави коли, но не искам майка ми да е такава. Така че освен пари има и достойнство и т.н.Също така не виждам как моето материално състояние и мерките на жена ми играят рола в темата тук.
217
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик РжевскиКефите. "Роската" е успешен бизнесмен, успешен политик, и реализирал се по всякакъв начин, обаче интернет експертите се вживяват в ролята на анализатори.
216
7
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Роската беше написал писмо до мистър Тръмп да го укорява за неговите грешки и да му даде малко препоръки. Много ми е любопитно дали Тръмп знае кой е този, дали му е прочел препоръките и какво му е отговорил?Много е трогателен този Роско...
215
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 226"Как за нищо не могат да го барнат любимото ти изкопаемо ?!Един да го барне отзад и ще омекне още повече !"Държиш да доказваш колко съм прав, няма лошо. :))))Иначе опита ти за "и вие сте същите" беше доста непохватен.Топли ме това, че селските бекове направо омекват когато някой им каже в лицето, че за нищо не стават, и че "мъжкото" в тях е само въздух под налягане: много обичам да спуквам балончето на такива.
214
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До - 223А за туй нЯщо гадев суперлативите на света няма да стигнат!!!!!!!!!!!!!!!!
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до УпсКак за нищо не могат да го барнат любимото ти изкопаемо ?!Един да го барне отзад и ще омекне още повече !Не стана ясно теб какво те топли това което му приписваш в хвалебствената си ода ?!Май и ти си от тез "селски бекове ",които описваш , гледайки се в огледалото ?!