Борисов призова: Да спазваме наложените мерки като един!

Нищо не налага допълнителни рестрикции, заяви премиерът
14 окт 2020 12:34, Александър Попов
287
Борисов призова: Да спазваме наложените мерки като един!
Снимка: БГНЕС
Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Това призова премиерът Бойко Борисов след заседанието на Министерския съвет.
 
По думите му дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и повишеното внимание са достатъчни, за да се предпазим от коронавируса.
 
"Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения. Но трябва да останем отговорни. Тази динамична среда, в която броят на заразените с COVID-19 се увеличава, изисква също институциите да продължат да бъдат максимално концентрирани, а контролът да е изключително силен. Особено сега, когато предстои и сезонът на грипната епидемия", заяви премиерът.
Още по темата
За да бъде осигурено лечението на всеки български гражданин, застигнат от новия коронавирус, на заседанието на Министерския съвет бяха отпуснати 2,1 милиона лева за купуването на лекарството "Ремдесивир". 
 
"Гарантираме подсигуряването на национално ниво с всички необходими лекарствени продукти за лечението на пациенти с COVID-19. На заседанието на кабинета днес предоставихме също 14 милиона лева за закупуване на преносими компютри за нуждите на държавните и общинските училища във времето на пандемията от COVID-19. С тези средства ще бъдат придобити 16 000 устройства – 12 000 за учениците и 4000 за учителите. Така ще помогнем да се осигурят лаптопи и да се обезпечи учебният процес във всичките му форми.
 
Образованието е наша основна грижа и приоритет. Правим всичко възможно то да е достъпно и качествено за всички български деца във всяка една обстановка. По европейски програми ще осигурим още 80 000 компютри, допълни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кумунета 188Таз няма ли малко достойнство поне, май кратуната и е празна :) На мен щеше да ми е неудобно ако ме нарече шефа така, щях да се обидя много, таз все едно нищо не е станало, много куха лейка :)
164
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, с нетърпение чекаме да те качим на шейната наречена "затягане на мерките" и да те засилим към ЦСЗ. Простотии не спазваме, затова затягай за да приключваме с теб.
163
4
 
3
 
! Отговори
Ами като преди 3 години
Не са съобразявате с нас ние ще ви пратиме Десислава Атанасова и Дариткова. Те са остриета и ако не сте с маски ще се обринете по газовете
162
5
 
9
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Борисов е призовал министрите от третото си правителство да спазват мерките и теглилките против короните вируси. Той си ги сменя като носни кърпички, но все още не е научил имената на всичките, които е назначил. Между впрочем, те са одобрени и гласувани и от т. нареченото Народно събрание. Депутатите разбраха ли кои ще плащат облигационните заеми на ПП Герб ?
161
3
 
9
 
! Отговори
Кумунета преди 3 години
Нема да искате остафката на Бойко штото ще ви прати Караянчева без *** и отговорноста си е ваша после
160
1
 
2
 
! Отговори
Еиййй ама преди 3 години
ама амаа ама беее
159
2
 
1
 
! Отговори
активен геераст преди 3 години
АмикатоКумунетаЕиййй амаАми като
158
6
 
4
 
! Отговори
Оставка ! преди 3 години
Оставете хората. Те се кланят на тиква, каскет, прасе. Лидерите им са Антон Тодоров, Тома Биков и Деница Сачева, а вие продължавате да ги обиждате и хулите. Имайте малко разбиране към умствено изостаналите ! И да не забравяме : Оставка, мутри !
157
5
 
2
 
! Отговори
Кумунета преди 3 години
Прости за Белорус данни: 84 000 заразени, 901 умрели!А любимата ви мстьошка Расия със пет ваксини и прочие... 14000 заразени за ден 300 умрели...Руския болен е най здравия болен в света! Нали другари!?Е, изкарах за дозата тази вечер!?
156
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 180Може да ти нацвъка хиляди минуси "Тонката", но явно е решил само няколко да ти нацвъка, аз ти дадох плюс, ей така за спорта
155
1
 
2
 
! Отговори
Еиййй ама преди 3 години
Нямаше по велик парад на 9 май тази година! Нали другари!
154
0
 
6
 
! Отговори
Ами като преди 3 години
Си просто кУмуне що и Тавариш Путин затвори тогава цяла Русия... А самия той се покри (и до сега де) в бункер...? М..?
153
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** слабо се вълнуват от здравето на другите хора. *** без мозък,съзнание и морал.
152
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не налага допълнителни рестрикции, заяви премиерът - а какво наложи такива Март Април Май ?
151
9
 
8
 
! Отговори
Кой беше тоя? преди 3 години
Борисов не е никой, че да призовава за каквото и да е!!!
150
3
 
7
 
! Отговори
КУмунета преди 3 години
Прости за Белорус данни: 84 000 заразени, 901 умрели!А любимата ви мстьошка Расия със пет ваксини и прочие... 14000 заразени за ден 300 умрели...Руския болен е най здравия болен в света! Нали другари!?
149
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моя позната от БП в Младост не може да носи маска, защото поради здравословни причини има ужасен дъх. Не може да обвиняваме всеки които не носи маска.Мъжът и също се притеснява защото след месец трябва да им се роди дете. Не им е никак лесно.
148
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На никой не му пука за населението! Всеки да се спасява сам, поединично. Кой, както може и както прецени.
147
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най великия е Радев голям президент.
146
6
 
11
 
! Отговори
пфууу преди 3 години
ее добре, отне му половин година да се научи как се слага маска :))) Хайде в петък с маската и ела да се срещнеш с народната любов! Няколко евро депутата ще са там, да видим дали ще има кангрушалейшън и този път :) ОСТАВКА мутро!!!