Борисов призова: Да спазваме наложените мерки като един!

Нищо не налага допълнителни рестрикции, заяви премиерът
14 окт 2020 12:34, Александър Попов
287
Борисов призова: Да спазваме наложените мерки като един!
Снимка: БГНЕС
Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Това призова премиерът Бойко Борисов след заседанието на Министерския съвет.
 
По думите му дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и повишеното внимание са достатъчни, за да се предпазим от коронавируса.
 
"Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения. Но трябва да останем отговорни. Тази динамична среда, в която броят на заразените с COVID-19 се увеличава, изисква също институциите да продължат да бъдат максимално концентрирани, а контролът да е изключително силен. Особено сега, когато предстои и сезонът на грипната епидемия", заяви премиерът.
Още по темата
За да бъде осигурено лечението на всеки български гражданин, застигнат от новия коронавирус, на заседанието на Министерския съвет бяха отпуснати 2,1 милиона лева за купуването на лекарството "Ремдесивир". 
 
"Гарантираме подсигуряването на национално ниво с всички необходими лекарствени продукти за лечението на пациенти с COVID-19. На заседанието на кабинета днес предоставихме също 14 милиона лева за закупуване на преносими компютри за нуждите на държавните и общинските училища във времето на пандемията от COVID-19. С тези средства ще бъдат придобити 16 000 устройства – 12 000 за учениците и 4000 за учителите. Така ще помогнем да се осигурят лаптопи и да се обезпечи учебният процес във всичките му форми.
 
Образованието е наша основна грижа и приоритет. Правим всичко възможно то да е достъпно и качествено за всички български деца във всяка една обстановка. По европейски програми ще осигурим още 80 000 компютри, допълни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧИСТАТА ИСТИНАПроблема е,че ББ не е единствения мафиот,и от герберите и от опозицията са все подобни,но че ГЕРБ навреди много на България и населението през тези 11 години управление е фактДа трупаш+теглиш милиарди заеми,когато населението и пенсионерите гладуват, населението бяга,защото няма работа или от страх,а болниците,детските градини, благоустройството в населените места са в окаяно състояние,да закриваш фирми и работни места,да унищожаваш населението и предаваш държавата си 11 г.
224
1
 
3
 
! Отговори
БББББ преди 3 години
тоя и за мутра не става.прекалено е страхлив от един месец и повече се крие ПУХЛЬО
223
1
 
2
 
! Отговори
ЧИСТАТА ИСТИНА преди 3 години
ПРЕДИ ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ И ДРУГИ МОИ БЛИЗКИ СЪЩО КАК МОЖЕ ДА СЪМ БИЛ ТАКЪВ ГЛУПАКНИКОГА ПОВЕЧЕ ГРОБТИКВУНИЙ СПРИ ДА СЕ КРИЕВ МАФИОТ
222
3
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Електорат, кога Тиквата ви говори, фърлете един поглед, дали все още Слънцето изгрява от изток;))) А кабинките по складовете на МВР?;))) За какво са? За фиолянкишията. Едно птиченце, ми сдума, че заразените с "ковид" ще се окажат по илядо на ден, при все, че ние всички сме ковидирани, така или иначе;))) защото всеки човек е пълен с бацили и си е един ходещ бацил. Въпросът е, дали моят бацил е по-вреден от твоят бацил. Бацилите са по-висши организми, човекът е средство за живот на тази цивилизац.
221
1
 
4
 
! Отговори
Пен преди 3 години
Спазвайте мерките и подкрепяйте всякакви нови "мерки"! Само така можем да съсипем напълно икономиката и да предизвикаме глад и граждански размирици! :))) Все пак трябва да изпълним плана до край ! :)) Политиците винаги мислят за нас.
220
4
 
9
 
! Отговори
ВВВ преди 3 години
Целия народ те мрази безплатно. Разкарай си тъпата мутра, че ни замърсяваш погледа!
219
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите казват че ББ не е мутра. Щото е пъзлив. Ама сега много пари играят. Няма да има оставка.
218
3
 
6
 
! Отговори
9999 преди 3 години
Комплексаря, който погреба България!
217
0
 
0
 
! Отговори
само минавам преди 3 години
Щом ме триете ще го напиша така. Добро утро на всички и поздрави на ...............
216
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също Героги Стоев каза,че ББ не е мутра.
215
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте цялото интервю на Георги Стоев,той каза,че проблема на България и населението са ОЛИГАРСИТЕ,нито мутрите,нито депутатите са проблема,а олигарсите.А тези олигарси обират държавата до кокал в полза на ЧУЖДИ,ВЪНШНИ интереси и ги пазят,всеки който се опита да ги засегне,бива убит по един или друг начин!Започнаха да правят атентати срещу България и притискат правителството,когато Гешев им потърси отговорност за престъпленията,които са извършвали и той се дръпна на заден ход!
214
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения"Да, нищо. Само 800+ новозаразени на ден с тенденция да минат 1000. Какво ли трябва да стане, за да се наложат допълнителни мерки? Ако всички спазваха мерките - ок, но като виждам колко народ все още се прави на ударен и не носи маски, за хигиена и дистанция да не говорим... ако не им наложиш нещо със сила, явно няма да стане. Българинът е т*п и упоритДано само болниците имат необходимия капацитет, че иначе не ми се мисли
213
1
 
5
 
! Отговори
e преди 3 години
Човека който най-нагло не спазва правилата ни говори за това как трябвало да ги спазваме... Пълно дебелоочие...
212
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StoedinИ аз съм гласувал за ГЕРБ, но съм съгласен за оставката. Малко сте вие.
211
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе кой ти вярва на теб, че да те слуша?
210
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак любимата ти Меркел те видя тебе колко ги спазваш мерките
209
1
 
2
 
! Отговори
Как какво преди 3 години
До Анонимен Раздаде ги на бедните.Ха,ха ,ха.......
208
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като лично не ги спазва Бойко и публично бабаитски си сваля маската, какво ни призовава?
207
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мястото на Тулупа е на стълба ,с главата надолу...
206
2
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
11 години просто тия са ту мач за всеки народ под Слънцето. Само в най-пропадналите държави-шитхол се случват такива неща и след това следва колапс и гражданска война.