Защо шестима депутати напуснаха БСП?

Говори Красимир Янков
14 окт 2020 23:00, Нели Христова
40

Шестима депутати напуснаха групата на БСП. Красимир Янков, Валери Жаблянов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов. А днес те предложиха данъчна преференция на работещите, които получават доходи от минимална работна заплата.

"Ако ръководството на БСП продължава по този начин, явно ще има необходимост от прогресивна лява партия. Това ще го кажат хората, които ще възложат създаването на един такъв политически проект. В момента сме се концентрирали върху това да предложим промени в законите, които са са отражение на това, което искат хората", каза независимият депутат Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Народният представител припомни, че вече имаше предложение, което е свързано с Изборния кодекс.

"Нали всички подкрепят желанието за мажоритарен избор. Ето, ние сме направили предложение. Партиите да предложат листите от своите членове, но да отпадне бонусът за водача. Да няма 7-процентна бариера. И хората, които гласуват за съответната листа, да решат кой да ги представлява в парламента", коментира още Янков пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че всички депутати, напуснали БСП, заедно предлагат изменението в Изборния кодекс.

"Това предложение, което внесохме, е правено и преди, но беше отхвърлено от кабинета "Борисов 2". Предложението е за тези, които са работещи на минимална работна заплата, на годишна база до дохода на тези минимални работни заплати да могат да възстановяват предварително взетия данък - тези 10%", подчерта независимият депутат.

По думите му това е прогресивна лява политика.

"Ние напуснахме заради несъгласието си с водената политика. Аз се опитах да променя партията. С колегите излизаме на гола поляна, за да браним идеите си", категоричен е Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноКакви необлагаеми минимуми и какви икономически политики може да има, когато само тази година, купувайки самолети, готвейки се да купят още толкова, купувайки машини за пехотата и кораби, ще похарчат около 8 млрд. Това е предостатъчно, ако се инвестира в българската икономика, държавата да процъфти. Там е истинския проблем, че парите ни не трябва да се прахосват.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пристанаха на Буда и Маджо!
8
2
 
11
 
! Отговори
1 ГАНЮ преди 3 години
ТЪРСЯТ КЕЛЕПИР НА ДРУГО МЯСТО
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама наистина ли някой си мисли, че в България има социалисти. Всички имена на партии, както и заявките за леви и десни, нямат нищо общо с действителността. Нито левите са леви, нито десните са десни, нито патриотите са патриоти. Всички са мазни лисици, борещи се да захапят кокала.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В българската политика няма леви и десни, няма патриоти, няма почтени хора. Има едни хиени, които гледат на участието си в политиката като на възможност да спечелят нещо за себе си и при възможност грабят с пълни шепи. Вероятно системата, по която излъчваме и избираме политиците е такава, че на повърхността изплуват алчните, подлите, арогантните, безочливите, корумпираните, които опустошават страната. И напусналите, и останалите са едно и също, както и политиците от другите партии.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напуснаха, защото след изборите и конгреса на БСП изпаднаха зад борда. Вече не са в ръководството, а те са хора с амбиции и искат да са на яслата. След като партията-майка няма вече да ги храни, защо да продължават да са в БСП. Всички в политиката са хиени и почти във всички случаи изпадналите постъпват по този начин - за справка Цветанов, когато изпадна от ГЕРБ или Джамбазки, когато партията на Бареков, в която беше, се сгромоляса.
4
0
 
10
 
! Отговори
Намо да ви бъде преди 3 години
Накъде по-ляво бе господа социалисти? Вие искате да застанете по-наляво и от режима на Путин. Мислех че сте сериозни хора, осъзнали пагубното влияние на Русия върху България и затова си имате търкания с крушовицата ама се оказа че и вие сте същите зангоши.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защото са социалисти, а другите са особен вид костовисти, т.е фенове на протежето на заврения зет
2
1
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ТРЯБВА ДА ИМА НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ, АКО ВЪОБЩЕ НЯКОЯ ПАРТИЯ МИСЛИ ЗА БЕДНИТЕ РАБОТЕЩИ ХОРА !!!! АМА НЯМА ТАКАВА.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е виновен. Оставка!