БСП: Доходите ни са на дъното, ГЕРБ контрира - а пенсии 3 долара?

Заради втората пенсия променят Кодекса на труда
234
БСП: Доходите ни са на дъното, ГЕРБ контрира - а пенсии 3 долара?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради втората пенсия управляващите ще направят промени в Кодекса на труда. Те ще бъдат предложени за обществено обсъждане до края на ноември.

20 хиляди са жените, които през следващата година ще навършат изискуемата възраст за втора пенсия. Първата група мъже, които попадат в същата категория, ще навършат нужната възраст през 2024 г.

Още по темата
"Това налага бързи действия с оглед защита на техните интереси", посочи социалният министър Деница Сачева по време на обсъждане на политиката за подобряване на адекватността на пенсиите, по искане на БСП.

Според червения депутат Георги Гьоков никой не може да оспори, че пенсиите са най-големия провал на управляващите в политиката по доходите.

"За съжаление равнището и динамиката на доходите през последните години в България ни показва, че това правителство, което управлява страната, а и предходните правителства с мандата на ГЕРБ, са неспособни да измъкнат страната от последното място в ЕС по доходите. България си остава с най-нисък стандарт и равнище на доходите в Европа. След повече от 10 години управление на ГЕРБ, въпреки че се наблюдава някакъв растеж на доходите, те все още остават относителни ниски", обвини той.

Николай Сираков от ГЕРБ му опонира като отсече, че апокалиптичната картина, която социалистите се опитват да внушат, не може ще изтрие от съзнанието на хората трите долара пенсия по времето на управлението на Жан Виденов.

Светлана Ангелова от ГЕРБ напомни по време на дебата, че в бюджета на ДОО за 2021 г. са предприети важни стъпки за повишаване на доходите на всички пенсионери. Като част от тях тя посочи увеличаването на минимална пенсия от 1 януари, а не каквато беше практиката през изминалите години от 1 юли.

"Тя ще се повиши от 250 на 300 лв., като нейният размер ще се повиши с 20 %. Това води до ръст на минималните размери на пенсиите за трудова дейност, които се определят с процент от нея - пенсиите поради инвалидност, поради трудова злополука, професионална болест или наследствените пенсии", каза Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
1
 
! Отговори
МАЛКО СПОМЕНИ преди 3 години
ГЕРБ БИЛЕ ХУНТА, КАЗА ЕДИН ДЕТО ОБИРАЛ И МОЛДОВА С "НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ", ПОГЛЕДНЕТЕ РЪКОВОДНИТЕ ОРГАНИ И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА БСП- МИЛИОНЕР, ДО МИЛИОНЕРА ОЛИГАРСИ И КРЕЩЯТ СИЛНО" ОСТАВКА ЗА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР- ИСКА ДА НИ ОТКРАДНЕ БИЗНЕСЪТ ДЕТО ВСИЧКО С ЧЕСТЕН ТРУД СМЕ СПЕЧЕЛИЛИ И ИЗОБЩО СПЕСТЯВАНИЯТА НА 15 БАНКИ НЕ СМЕ ОБИРАЛИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ТЕХНО ИМПЕКС ЗА 1 ДЛ НЕ СМЕ ВЗИМАЛИ- ТЕ ГЕРБ...НЕ ВА ЩЕМ ЧЕРВЕНИ МАФИОТИ, ДЕТО ОБРАХТЕ НАРОДА СИ И ГО ДОКАРАХТЕ ДА УМИРА ОТ ГЛАД ПО УЛИЦИТЕ С 1.8ДЛ ЗАПЛАТА
206
1
 
4
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Какво беше това Бсп, че нещо не си спомням ?
205
0
 
3
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Какво беше това Бсп, че нещо не си спомням ?
204
3
 
4
 
! Отговори
Народът преди 3 години
Как няма да са на дъното доходите ни , когато даваме парите си на ВМА , за да обслужва крушовската *** ,без да има реална нужда ! Премиерът може да си стои в къщи , а таз *** заема легло на някой умиращ от вируса !!!!!!!!!!!!! Срам !!! Но пък къде срам у комунист ?
203
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно домашно куче в Европа струва на месец 150 евро храна консерви на ден,цените в БГ са почти европейски.Как може да живее един човек с 15о евро на месец?Някой от парламента САчева да и дадем тези пари да се повози на метрото и да отиде всупермаркета и какво остава за зъболекар и лекарства.Така че хвалипръцковците от Хунтата герб не могат да сметат,бкп тука не е критерий за сравнение това беше преди много години мизерни на Станишко.
202
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Др. Сега нали имаме свобода на словото ,на 111 място, нали краставите *** от БКП -ГЕРБ ,ни направиха Световни шампиони по смъртност в Света ,най бедната ,болна ,умираща нация и в света и в Европа . Нали туй Тулупа ,не краде ,ама хич ,и стотинка не е откраднал ,нали Цецка не е комунистка ,или Цецо не е от ДС,а Мента ,счетоводителка на Цар Киро ? Нали по краставите комунаги от БКП-ГЕРБ има македонски език и народ ,няма Турско робство ,а съвместно съжителство и владичество .Нали Пи..дал
201
1
 
2
 
! Отговори
Всички преди 3 години
Дупетати с минимална заплата те нямат трудов стаж 40г.И на минимална пенсия големи тарикати са .
200
3
 
5
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
България си остава с най-нисък стандарт и равнище на доходите в ЕС. След повече от 10 години управление на ГЕРБ, сме все на опашката на ЕС - най-бедната и най-корумпирана държава. И не може до безкрайност гербаджиите да се оправдават с времето на Жан Виденов, По време на павителството на Станишев влязохме в ЕС и бяхме на едно ниво с Румъния, а след вече трети мандат на Бойко сме вече далеч зад тях.Само когато се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка ще се отлепим от дъното.
199
3
 
4
 
! Отговори
гербедян преди 3 години
гербавото иго, макар и по-късо, може да се окаже по-пагубно от турското. В сегашния глобален свят на привършващи ресурси, всяка паднала държава бива разкъсана от по-силните без шанс да се изправи като преди.
198
3
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Даа, на БСП доходите им са на дъното. Спрени са им кранчетата. Мъчат се на една заплата
197
6
 
3
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До АнонименФашистите от Герб никога не са стояли под червено знаме другарю. под червеното знаме са стояли само интернационалните социалисти - ленинци, изтрабили 20-20 млн човека и националните социалисти изтрабили горе долу толкова. Но естествено е другарю други са виновни, а ти си най добрият човек на света.
196
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашистите ГЕРБ са най корумпираните в Европа,БКП немаха субсидий да не забравяме че хунтата е на власт 3 мандата и краде.
195
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България никога няма да се оправи докато има антибългарска партия като БКП-БСП. Жалкото е, че все още има неграмотни хора , които вярват в лозунгите , като-братсво , равенство, социализъм. Докато бяхме равни Нинова и всички на Позитано 20 станаха милионери, а ние равните гладуваме.
194
2
 
4
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До ikarпоправка: да се чете ГЕРБ, вместо ГЕПЛ.
193
6
 
6
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТЗащо винаги се изтъква как са били пенсиите и заплатите преди 25 години, а не какви са сега? ГЕПЛ вечно търсят виновния, който им е оцапал гащите, не моган просто да погледнат в огледалото.
192
2
 
6
 
! Отговори
Др. преди 3 години
Защо днес.бг не пише за тестовете на човека на нинова,а? И да не забравяме, че при бекапе и бесепе имахме найвисоки заплати и стандарт.и свобода.и демокрация . същото в един глас и др. РадеОфф това не само говори,но и като бесепе обещава. Вярвайте другари! Ураааа
191
8
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
С откраднатото от Борисов, пенсионерите в България щяха да са подсигурени с пенсия колкото една средна заплата за близкщите 50 години! А за откраднатото от цялата шайка на ГЕРБ ............
190
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Словянин ЗЛОУПОТРЕБАТА С РИКИЙКА ВОДИ ДО МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ С МОЗЪЧНИТЕ КЛЕТКИ- А АКО ТИ ХАРЕСВА В ТОЯ СОЦ РАЙ МОЖЕ ДА ПОСЕТИШ ВИРУАЛНО КУБА, СЕВЕРНА КОРЕЯ, ВЕНЕЦУЕЛА- ВСЕ СПОМЕНИ ОТ МИНАЛОТО ЩЕ ТИ ДОНЕСАТ И НАСЛАДА...ЕХ КО БЕШЕ ПРИ СОЦА- КО БЕШЕ ЛИ- ГРАЖДАНСТВО- АКО НЕ СИ ГРАЖДАНИН НА СОФИЯ- НЕ МОЖЕШ ДА РАБОТИШ НА ПОСТОЯНЕН ДОГОВОР, А СЛЕД ШЕСТ МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА Я НАПУСНЕШ, ОПАШКИ ЗА МЕСО, МЛЯКО, ПАРИТЕ В БАНКАТА ЗА ЛЕКА КОЛА И АПАРТАМЕНТ СЕ ЧАКА С ГОДИНИ, И СЕ СЪБИРАТ ЛИХВОТОЧКИ- СОЦ РАЙ...
189
4
 
5
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
И при Бай Тошо, и сега съм учител. Не лъжете младите, че сега е по-добре от тогава. Този, който ми опонира, той е бил партиен секретар, а сега е гробаджия-седесар-царист.
188
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-лошото от бедността при герб е, че масово дeбuлизираха населението. Достатъчно е да се прочетат коментарите - пълно е с omрепки, които се радват на мизерното съществуване