ВМРО: Терорът в Европа е война на цивилизациите и религиите

Либералният модел се провали, се чете в позиция на войводите
90
ВМРО: Терорът в Европа е война на цивилизациите и религиите
Снимка: БГНЕС

Радикалният ислям трябва да се криминализира и това трябва да стане в кратки срокове. Строги мерки и контрол – това е начинът да защитим България. Това се чете в позиция на ВМРО във връзка с терористичната атака във Виена.

"Когато ние от ВМРО говорехме, че безразборното пропускане на мигранти и опитите за тяхната интеграция в ЕС са прибързани и недообмислени действия, бяхме обвинени в краен национализъм. Даже някои либерални кръгове ни посочиха като фашисти. А какво става днес?", питат войводите.

Още по темата
Според тях днес държава след държава "пада жертва на действията на отрочетата от първата вълна мигранти, които се оказаха гробокопачите на Европа".

"Атентат след атентат. Дори Виена – културната столица на Европа, която беше пощадена довчера, днес вече е поругана. Преди няколко дни отново в Ница беше направено показно покушение. Бяха клани християни в църквата „Нотр дам“ от радикализиран бежанец – мюсюлманин. Примерите вече станаха десетки и даже не си струва да бъдат изброявани. Това се превърна в ежедневие в европейските градове. И защо?", се чете в позицията на ВМРО.

Според националистите лицемерието на европейските лидери е довела Европа до тази "кота нула".

"Допреди няколко месеца Меркел и Макрон се снимаха с млади африканци, алжирци и мароканци, които бяха представяни не като икономически, а като хуманитарни мигранти. Здрави и прави мъже на по 18, 19, 20 години, идващи в Европа с една-едничка цел – религиозна инвазия и религиозно надмощие. Меркел и Макрон ги гушкаха и целуваха и се снимаха с тях. А сега водят вербална битка с тероризма. Твърде закъсняло и твърде лицемерно. Духът от бутилката е пуснат за съжаление!", смятат от ВМРО.

От партията дават оценка, че интеграцията на мигрантите в Европа официално се провали.

"Европа си отгледа поколение псевдоевропейци, което ще я затрие, ако не се предприемат сериозни мерки. Ето защо ние от ВМРО за пореден път заявяваме категоричната си позиция, че бъдещето на ЕС трябва да е като Европа на отечествата и нациите. Не Европа на извратения неолиберализъм", смятат войводите.

Те подчертават, че културата и ценностите на едно общество се градят върху здравите устои на традициите, ценностите и морала, доказали се през вековете.

"Тук, в България, тези ценности, морал и традиции са здраво стъпили на източноправославната религия и култура. Тук няма място за извратени либерални разбирания за толерантност, мултикултурни ценности и изкривено междурелигиозно разбирателство. И за пореден път ние от ВМРО заявяваме, че за нас Европа е люлката на съвременната цивилизация. За нас християнството е и трябва да остане водеща и моралополагаща религия на Стария континент. И всякакви опити да ни се натрапват религиозно, етнически и сексуално различни общности от традиционните за основната в континента религия и диаспора, а и за националната ни идентичност е недопустимо", се чете в позицията на ВМРО.

От партията подчертават, че България е пример за религиозна и етническа толерантност и у нас християни и мюсюлмани живеят в мир.

"Поради всички тези причини ние заявяваме категорично, че точно днес и сега е моментът всеки политик, всяко правителство в рамките на ЕС да заяви своята категоричност в борбата с радикализма и да се откаже от лицемерието по отношение на измислената "нова" толерантност", заявяват още от ВМРО.


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
до БПФ преди 6 месеца
Сега Китай дърпа в икономиката и се чудят как да ги спат, с война неможе силни са .... Скоро и там ще почнат да се образуват терористични клетки, сепаратисти и всякакви....... Разделяй и владей .... Хората са го казали преди векове, но явно ти не си стигнал все още до това ниво да го обмислиш....
76
0
 
2
 
! Отговори
до 87 преди 6 месеца
До БПФ- В Африка богати страни печелят милиарди от полезни изкопаеми, но хората гладуват ! Факт
В Арабските държави плуват в петрол- но земите са им окупирани и целия петрол се изнася за народа няма нищо, само някой да гъкне и валят бомби...
В Боливия направиха преврат, защо ли ? се питам. Но се оказа,че там са най-големите за лежи на литий...Венецуела имат много петрол, но народа гладува.... да ти изброявам ли още....
75
1
 
2
 
! Отговори
БПФ преди 6 месеца
До не мисля..патриоте

Стига оправдания. Тия, дето гладуват, само се размножават като мишки и лежат под баобаба. "Бедните" държави от десетилетия живеят на издръжката и хуманитарните помощи на "оядения" цивилизован свят. Длъжни ли сме да ги храним, докато те ни тероризират? Да не сме ги осиновили тия подобия на хора?
74
1
 
2
 
! Отговори
Ами ти бе преди 6 месеца
Аве Шкембе войвода, а ти забрави ли кога продаваше паспортите именно на такива терористи, а? И кво ся-искаш да ни намекнеш-добре, че купихме самолетите, та да ни пазят от терористите ,щот те ще имат страх, че имаме самолети! Ти, заедно с фигуранта,Копейкин,Курнелия,серГей и т.н. достатъчно тероризирате народа вече 30 години!
73
0
 
0
 
! Отговори
аа преди 6 месеца
Пак се изказа неподготвен.... за каква война говориш човеко ????
72
3
 
2
 
! Отговори
още колко ? преди 6 месеца
За 10 год. в политиката от този човек не съм чул една умна дума, само популизъм, езика на омразата и едно положително действие в полза на България и българския народ...
- присвоиха си милиони от оградите, продажба на воени парцели и продажба на паспорти - аз с това ще го запомня този човек...
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пари, пари. И ресурси - това са причините за всички войни...
Тероризмът е вид война. По-страшна от останалите, защото няма фронтове. Има само един невидим враг, който всява страх.
Кой се възползва от този страх, е реторичен въпрос.
Разделяй и владей.
70
0
 
4
 
! Отговори
не мисля..патриоте преди 6 месеца
Основният въпрос пред света в момента е социалното неравенство, много богати и много бедни хора, много богати и много бедни държави.....
2/3 от хората гладуват по света, други се чудят къде и за какво да си харчат парите. Шепа мулти богати хора живеят на гърба на много голям брой много бедни хора...В страните в ЕС не е различно, ние виждаме само лъскавото, но какво става по крайните квартали никой не иска да вижда...
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абсолютно вярно! И още, религии които застрашават живота на хората трябва да се забранят!
68
0
 
9
 
! Отговори
Терсенето преди 6 месеца
Добрите ислямисти, взривяват, статуите на Буда. Кроткият учител, призоваващ към смирение.
67
8
 
3
 
! Отговори
Хм !? преди 6 месеца
А терора на ВМРО в България е война срещу България.
66
8
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 месеца
Терорът го започнаха западните колониалисти.
65
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има ислям има терор.
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВМРО са ояден, заслепени от властта, недостойни хорица. Всяко тяхно изказване е с цел да останат на власт и нищо друго. Срам ме е от тях и от дeбeлия им лидер. Странят от избирателите си, само за ядене и пари мислят.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всяка държава трябва да наблюдава съмнителните лица.Особено, пуснатите от затвора.Провинилите се в сериозни престъпления, да бъдат върнати в държавите, от които идват.
62
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Светозар

Модче, няма как да те разберем :) Един път така, другия път въртите дупето на другаде, досущ като ВМРО :)))
61
1
 
8
 
! Отговори
Сорос Куманистина преди 6 месеца
Нема се плашите,Меркел е поръчала в Китай още няколко милиона ПЛЮШЕНИ МЕЧЕТА!
60
0
 
1
 
! Отговори
До 68 преди 6 месеца
Тук нормален е само един.
59
2
 
11
 
! Отговори
До 65 преди 6 месеца
Всъщност, дори не точно религиите са виновни, а ПОЛИТИЧЕСКОТО ИМ ИЗПОЛЗВАНЕ ОТ АЛЧНИ И ЕГОИСТИЧНИ ПОЛИТИЦИ, ЖЕЛАЕЩИ ВЛАСТ НА ВСЯКА ЦЕНА. Затова УПОТРЕБЯВАТ Религиите с политическа цел - както християнството, особено в по- стари времена, така и ислямът.
58
2
 
12
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
От много либерастия джендърска Европа (ЕС) сама си пусна отровна змия в пазвата.Но едно е безпорен факт.Мултикултурализмът и либерализма се сринаха като пясъчна кула.Едва ли има трезвомислещ човек който да вярва на подобни глупости.Въпрос на време е ЕС да се разпадне.