БСП ще търси "широк фронт" за коалиране за изборите

Левицата ще търси партньори за управление
21
БСП ще търси "широк фронт" за коалиране за изборите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От БСП ще търсят "широк фронт" за коалиране на следващите избори, от левицата са готови и да търсят партньори за управление, каза депутатът Георги Свиленски пред bTV.

Той обаче не посочи конкретно с кого би се коалирала столетницата.

"БСП ще направи анализ на управлението на президента Радев и ще излезем с кандидат президентска двойка, която да спечели президентските избори", каза още Свиленски и отрече да забелязва обтягане на отношенията на Радев с левицата, защото той изпълнявал обещанията си към избирателите от БСП.

Още по темата

Свиленски оцени ковидмерките на управляващите като хаотични. "Хората сега са пред болниците, по фургоните и не знаят трябва ли да се тестват", каза той и предложи безплатно тестване на заразените. В болниците вече са се включили да помагат и депутати от левицата.

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова все още е в карантина. Изписана е от болницата и се възстановява вкъщи.

"Тежко и трудно е било. Състоянието й не е било от най-леките", разказа Свиленски.

БСП няма как да бъде разцепена, смята депутатът за осемте отцепили се негови колеги, които се самонарекоха "прогресивни социалисти".

"Не бяха избрани за членове на Националния съвет и решиха да се разсърдят на партията, но след това стана ясно защо напуснаха. Седнаха на последния ред в парламента и зачакаха предложението на управляващите за да осигурят кворума на това изчерпано НС. Тези хора дават живот на правителството, което тормози българските граждани", каза Свиленски.

Депутатите от БСП са обмисляли да напуснат за постоянно парламента, но очакванията им са, че 50-60 души ще приемат закони без да има никаква опозиция.

"Затова сме там. Да спрем безумията, които правят. И за това сме там. Миналата седмица спряхме Кодекса за труда, когато беше вкаран законопроект за орязване на човешки права. С нашето напускане на залата беше спрян да бъде приет", каза още Георги Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кога комунистите станаха социалисти,та и широки,доколкото помня първите комунисти преди бяха тесни социалисти?
17
2
 
7
 
! Отговори
77 преди 3 години
Бсп/бкп няма как повече да дойдат на власт в република България .Десет пъти поред губят избори и ще губят и занапред.Просто те са отживелица .Структури, идеология ,водачи всичко е безнадеждно остаряло и не е мръднало и крачка в развитието си. Разпадане и поява на нова лява но европейска а не руска партия ще е последствието
16
0
 
5
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Само ЕВРО РОМА ОСТАНА.
15
2
 
3
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 3 години
Никакви такива....всички партии продажници! Безпартиина система
14
2
 
14
 
! Отговори
Бай Онзи преди 3 години
Кога ще върнете субсидията бре килипирджии? Хайде събирайте си членският внос.
13
7
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Анонимен 11, за съжаление се съмнявам. *** е изключително *** и избира себеподобни. Най вероятно баце ще получи мандата заедно с чалгаря.
12
1
 
14
 
! Отговори
ме преди 3 години
Естествено - широк фронт.. Колко години са далече от баницата, сигурно са гладни пред умиране.. :D Всеки е приятел, само и само да се докопат.
11
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ще управлява с ДБ и ИТН.Стига сте говорили глупости.Борисов е деградирал тотално.На практика изостави всички сектори и ни лъже с медийни пиар акции.
10
13
 
2
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Всички беди за РБ идват от двата отбора на БКП-ГЕРБ и БСП!Те са слуги на мужиците !
9
1
 
19
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
нищо ново под слънцето! това за единните фронтова на комунистите с други партии за да се изкатерят върху гърбовете им към властта след което да ги унищожат е измислено от Гошо Тарабата-руски агент а не курнелска идея
8
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да се правите на ударени, БСП ще е новия победител,а Корнелия новия премиер на държавата.Другото е държавно самоубийство.Борисов доказа ,че не е държавник и това го знаят всички партии.Всички,даже ОП.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирай - ще сключат сделка и с дявола, само и само да захапят кокала. Това беше ясно де, надали има някой изненадан.
6
8
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
В целия цивилизован свят се правят коалиции между леви и десни, за да ограничат мутрите и популистите от властта. Въпросът е, че в България няма нито леви, нито десни а само мутри и популисти. И да се намери някой читав от ляво или дясно, много бързо увяхва в тази отровна среда.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Комунистите и с дявола ще се съюзът само и само да са на власт,всъщност като се замисля те отдавна са заедно.
4
6
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Сега вече става опасно. С широкия франт работата става дебела.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-добре за българите ще е да закриете този бар-дак
2
1
 
29
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Сме.шници! До онзи ден разправяха колко са силни, единствена алтернатива с ясна визия за управление, сега си търсят подгласници, щот знаят, че никой не им вярва вече, или просто да могат да си измият ръцете с други, както винаги
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коалиция с кого ?От беззаконията на ДПС тръгнаха протестите, коалиция с тях ще е край на всякаква подкрепа.ГЕРБ са ясни и там не.ДБ са десни, ще е малко шизоидно.ПАТРЕОТи и тем подобни, няма и да влязат.Слави се пише десен, но ще е малко като конфликт между естрада и попфолк. Кой остана, Воля, РБ, некви други измислици ?Нямат полезен ход БСП. Но те така или иначе не са полезна партия.