Нинова vs властта: В кризата посегнахте на най-уязвимите!

БСП внесе алтернативен бюджет в Народното събрание
Обновена: 13 ное 2020 17:16 | 13 ное 2020 17:15, Камелия Цветанова
171
Нинова vs властта: В кризата посегнахте на най-уязвимите!
Снимка: БСП

„Алтернатива има“, заяви в пост във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова като уточни, че левицата внесе в Народното събрание алтернативен бюджет за идната година.

Нинова остро критикува поведението на правителството на Борисов, посочвайки че в най-тежката криза то посегна на най-уязвимите хора.

Още по темата

„Преди два дни управляващите вкараха в парламента Кодекса на труда и се опитаха да отнемат трудови права на работещите - тези, които произвеждат и осигуряват икономика, данъци, приходи и ще ни извадят от кризата“, написа Корнелия Нинова.

Председателят на БСП отбеляза, че и днес управляващите отнеха права на хора с увреждания. „Навсякъде по света правителствата се опитват първо да помогнат на слабите и беззащитните. Само у нас в най-тежката криза властта удря първо тях. И винаги с едно обяснение - няма пари. Пари има, важно е обаче за какво се харчат. Първата работа на един държавник е да определи приоритетите и групите хора, на които да се помогне. Безспорно днес приоритетите са доходи и здравеопазване. И безспорно грижата за хората трябва да е ориентирана първо към най-нискодоходните групи - работещите бедни, младите семейства, пенсионерите, хората с увреждания“, уточни Нинова.

Тя отново напомни линията на БСП, че вместо временни подаяния е нужно трайно решаване на проблемите чрез семейно подоходно облагане, безплатни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, отпускане на необходимите средства за асистенти на хора с увреждания, отмяна на плоския данък върху доходите на физическите лица и запазване 10 процента корпоративен, болниците нетърговски дружества и намалено ДДС на лекарства.

„Това е нашият отговор на кризата. Той е с грижа за хората и вече е факт - внесохме  алтернативен бюджет в Парламента. Ще го защитаваме аргументирано, хората да преценяват има ли алтернатива на властта“, подчерта Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: парламентниновабюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз ще гласувам за ГЕРБ!Време е да станем 3млн,хем ще има дистанция.
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето футболистът Гошо Петков (вратар) отиде от Левски в Славия. Ей, съсипаха го от приказки и подигравки момчето, при положение, че във футбола това е нормална практика. Гледайте Роналдо, Златан и т.н.Тия политици сменят партии, т.е. идеи, концепции - и всичко е точно, няма проблеми. Обръщам се към феновете и на БСП, и на бившето СДС - наистина ли нямате проблем с тази, която напрактика ви предаде, за да се облагодетелства лично? Набийте на БСП здрав шут отзад на изборите!
139
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алтернативата е да си намалите заплатите, защото не ги заслужавате.Така ще подпомогнете бедните. Бюджетът на НС е прекалено висок за нищо работа.
138
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти нали си наля гушата с Техноимпекс, какво си закудкудякала!
137
5
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 143"Гербераските *** сьскат и плюят - явно нинова е на прав пьт"===Да, на супер прав път е. Преди не гласувах, сега обаче със сигурност ще гласувам за ГЕРБ. А ти вземи се образовай, о, мой неграмотний комунисте, че от централата като видят, че пишеш съществително собствено с малка буква и ще ти спрат десетте стотинки за поста :))))
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
totalitarnata fashistka teroristichna korumpirana bkp bsp li ima oplakvane?
135
2
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Бойко я излекува, за да може да ceре спокойно срещу него. Комунист братче, бивш седесар, какво да го правиш. Сменя боята като цветовете на дъгата, знамето на гейовете. Няма да се учудя, като я свалят от БСП да иде в ДПС и на финала в ГЕРБ. Ренегат
134
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербераските *** сьскат и плюят - явно нинова е на прав пьт
133
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте пари за бъдещето на България!Тази в знаем!Контра на Боко!
132
2
 
14
 
! Отговори
Корнела Девил преди 3 години
Корнела прилича на неполово същество, а тръгнала и акъл да ръси. Пфу-у-у, че гадла!
131
1
 
18
 
! Отговори
Аутсайдери преди 3 години
България няма нужда от пост-комунистическата партия БСП. Позитано са архаични *** от друга епоха. Отживелица, която не може да се впише в новата реалност.
130
2
 
19
 
! Отговори
Бойко=Победа преди 3 години
Не знам какво е лудост или инат, но по време на избори Бойко мята Корнелия по въжетата като някой кечаджия, а на нея явно и харесва и постоянно идва за още. Така е, някои хора просто обичат да ги млатят като мокър пaрцал в дирек.
129
1
 
21
 
! Отговори
Млад пенсионер преди 3 години
Тази как не е внесла закон дасе лекуват във ВМА само партийни кадри!?
128
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало др.ИМПЕКСОВА ЩО НЕ СЕ СКРИЕШ НЯКЪДЕ,НЕ МОГА ДА ТИ ГЛЕДАМ МАЗНАТА ГЮН-СУРАТ ВЕЧЕ,МОЛЯ ТЕ ПОКРИИ СЕ НЯКЪДЕ........
127
2
 
22
 
! Отговори
Разказвач преди 3 години
Другарката Нинова е Червената шапчица , а Борисов е големия страшен вълк. Вълкът я срещнал и казал:"Стой, ела тук!" . Червената попитала:" Да свалям ли и гащите?" Вълкът погледнал учудено и казал:"Ти си дошла да с.е.р.е.ш ли тук? Давай кошницата с милионите от Трансимпекс!"
126
1
 
23
 
! Отговори
Психолог преди 3 години
Само най- ниско интелигентните хора им е стил на говорене и поведение да товарят с вина другите. Корнелия Нинова и лидерите на БСП постоянно го правят. Това издава дребнави характери; комплексари; откровени заядливци. С две думи: Про-стаци.
125
2
 
31
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Вълкът козина мени нрав не ! Позакърпи я Мутафчийски и взе да съска веднага ! По добре да разкаже нещо за Техноимпекс. И защо никой от журналята не смее да я попита ?
124
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименако Бойко се кандидатира за президент срещу радева кой ще спечели А.даже тая *** не го брои *** за нищо! Черепа и той го е отписал.
123
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГробокопачВидехме какво има в нощните му шкафчета!а шланга видехте ли? През март ше ви го подаде отново!
122
1
 
18
 
! Отговори
Христос за БСП-ту преди 3 години
"Всичко що ви заръчат, правете и пазете, но според делата им не постъпвайте; понеже говорят, а не вършат." (Евангелие от Матей, глава 23, стих 3)