Нинова убедена: Само БСП има програма за управление!

Къде са програмите на другите, тръгнали към властта, попита тя
14 ное 2020 16:45, Анисия Иванова
272
Нинова убедена: Само БСП има програма за управление!
Снимка: БСП

"Само БСП има програма за управление. Къде са програмите на другите, тръгнали към властта", попита лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Докато БСП четири години е последователна опозиция, някои лидери на партии бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, бяха министри и правиха съдебна и пенсионна реформа, допълни тя.

Състоянието на здравната криза е следствие от състоянието на политическата. Здравната криза е голям проблем, но по-големият е недоверието в управляващите и институциите, каза Нинова в интервю пред "Фокус"

Днешната обстановка е критична и за това има причини според председателя на БСП. Тя заяви, че вместо да се замислят върху това, управляващите и лично Борисов, постоянно упреквали гражданите, че не изпълняват заповедите на министрите.

"Не са виновни хората, а вие - управляващите. Никой не вярва на хора, които по два пъти на ден си сменят разпорежданията. Няма как да ви се вярва на надутите хвалби, че всичко е под контрол, когато хората всеки ден изпитват на гърба си липсата на лекарства, хаоса в болниците, трябва да си плащат тестовете, лекарите и медицинските сестри работят на предела на силите си, ще глобявате възрастните хора, че са в магазина в 10.10 ч. вместо до 10 ч. Това е абсурд. Така държава не се управлява“, смята Нинова.

На въпрос дали има притеснения относно заявленията на лидерите на повечето партии с потенциал да влязат в следващия парламент, че няма да правят коалиция с БСП, Корнелия Нинова подчерта: "Докато БСП четири години бяхме последователна опозиция, не се предадохме и не се продадохме за постовете, които ни предлагаше Борисов, някои от тези партии и лидери бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, други бяха министри и правиха съдебна и пенсионна реформа, на които сега берем плодовете, други заемаха постове с гласовете на ГЕРБ. Така че бих им казала да са по-скромни с анти-БСП говоренето. Те не ме притесняват. Притеснително е, че седят някакви хора, правят сметки, изчисляват депутати и творят коалиции. Но политиката не е математика. Политиката е грижа за хората. Къде са ви програмите за управление? Преди да смятате депутатите си, покажете управленските програми. Само БСП има такава – "Визия за България“. Обсъдена е с десетки експерти, с хиляди хора в цялата страна, внесена е в парламента като законопроекти. Много повече от това кой колко депутати ще има, ме интересува ще има ли мнозинство, което да въведе един учебник за един клас в цялата страна и няма да се огъне пред милионите левове интереси на частните издатели или ще се прави ли държавна политика с единен търг на лекарства от министерството, без да ни купи фармацевтичното лоби?“

Нинова отново изтъкна, че трябва да се сформира коалиция от смели и неподкупни хора, които да премахнат паралелната държава, за която тя говори неотклонно от четири години. Лидерът на социалистите каза по адрес на въпросните лидери, коментиращи евентуални бъдещи коалиции, изключващи БСП. "Ако просто се  борят ГЕРБ да паднат от власт, а те да седнат на техните места и всичко да продължава по старому – няма никакъв смисъл“.

Тя очерта визията си за бъдещото управление така: „Целта е много по-голяма – коалиция от смели, честни и неподкупни, непробиваеми хора, готови да си сложат главата в торбата и да демонтират паралелната държава. Това трябва да бъде бъдещата коалиция за България“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
2
 
1
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
Дали БСП ще управляват по-добре от ГЕРБ? Това всеки сам трябва да реши, преди да гласува. Но ГЕРБ вече ги видяхме. За три мандата на Бойко сме вече най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС с най-бързо намаляващо население. По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, а сега сме далеч зад нея. Стига им толкова.Само когато се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка, тогава ще се отлепим от дъното.
222
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО БСП ЗНАЕ КАК ДА НИ ОПРАВИ- В ЕС С УПРАВЛЕНИЕ НА БСП ВЛЯЗОХМЕ С 160ЛВ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА И 102.18ЛВ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ. ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ВАС ДРУГАРИ- НИКОЙ НЕ МОЖЕ ТАКА ДА НАГЛАСИ НАРОДА СИ КАКТО ВИЕ!
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако трябва да избирам между ГЕРБ и БСП, тогава ще избера терминал 2.
220
1
 
1
 
! Отговори
Уважаеми преди 3 години
Хора всичко свършва и започва с нас. От нас зависи всичко и нищо. Смятам, че ни трябват качествени политици и те са сред нас но не и в партиите. До като в управлението има националисти, няма как да се развием.Трябва да има патриоти които обичат страната и не са корумпирани. Иначе все ще сме недоволни.
219
7
 
5
 
! Отговори
В грешка си преди 3 години
До Мангъркатаако смяташ Нинова за глупава!Точно обратното,тя ни смята за такива!Тя крепи Бойко по-всички възможни начини!Натяга гайките и народа подскача,че БСП искали властта!Че те властта си я имат вече 30 години,а кой ще е отгоре няма никакво значение!
218
2
 
12
 
! Отговори
Мангърката преди 3 години
Куронавируса нанася трайни умствени поражения,дрОгарко Корни.
217
3
 
18
 
! Отговори
Управленец преди 3 години
Ооооо, ние знаем комунистическите планове за управление - те са 5-годишни, 100-годишни и "Насрещни планове" . След всичките им планове за управление, винаги накрая България катастрофира !!!!! И това го знаем много добре ! Днес плановете на българите са да закрие БСП като най-вредната структура съществувала на родна земя ! Край !!!
216
2
 
13
 
! Отговори
Арогантността преди 3 години
на червените е къртеща.Знаят 10-тина думи:за "врага"-провал,корупция,лъжи,оставка:за себе си-честни,достойни,милеещи за народа.Имат и голяма мечта:победа на избори и спечелване на властта.Но нито думите за "врага",нитомечтите им са реални.Освен скандали друго не генерират.Не са градивнаопозиция.Плановете им са волунтаристична сплав от "планова икономика"соц.тип,в която те да са капиталисти.Народът е измислил поговорка за такивакато тях:"На бодлива крава,Бог рога не дава".Пази Боже от тях!
215
1
 
16
 
! Отговори
Програмата преди 3 години
1. Отивам на село.2. Садя бостан. 3. Цаня Фигуранта и Деса за бостански плашила.
214
1
 
16
 
! Отговори
Селски лъжкини.... преди 3 години
... от с. КРУШОВИЦА ПАК ВИ ОМАЙВАТ С ГОЛИ И ЛИЦЕМЕРНИ ПРИКАЗКИ... ХАХАХАААСАМО, ОТ ОНИЯ 80%..ДЕ БИЛИ МОЖЕ ДА. ПОВЕРВАТ.. ХАХАХААА.....
213
3
 
17
 
! Отговори
М дааа преди 3 години
Акъ ти се спи прочиташ статията и вече си буден!Псуваш,кълнеш и вече си изпил първото кафе на екс,пушачите подкарват 3 цигара!Това е ефекта Нинова!
212
3
 
13
 
! Отговори
АнатемаОфсо преди 3 години
Искам да мандръсам в хотелчето за няколко милиона евра, на Халкидики. Ако има и други желаещи,да гласуват с палец нагоре.
211
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква програма?Призовава хората да не спазват противоепидемични мерки, а после при първи симптоми- настанена ВИП легло.Дори и след това веднъж не призова да сложим маски.Все едно,че Бойко ги е изобретил . Пръв в историята на медицината, а тя е пръв оценител.Пропагандата им е жалка и човеконенавистна.
210
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е запланувала приватизация на болници.Поне Техноимпексовите пари ги профука, парите от касата на Позитано 20 заминаха в САЩ за обучение на сина й.Какво друго е останало, та госпожата да може да усвои едни пари.Айде обратно към Крушовица, другаркЕ.НЕма го Царя, да му се лепнете ,да управлявате от негово име.Вас ви познаваме.Лозунги и кражби.Разруха.
209
2
 
19
 
! Отговори
ПЕНДА БЕЗ ПИЖОЛ преди 3 години
И аз имам програма, ама не мисля да я изпълнявам.
208
12
 
4
 
! Отговори
До 187 преди 3 години
Единствен капацитет има младия премиер с харема от партията на безпартийните, като се създаде, другите ги махаме и народа идва а не костовиста, прокопиевист, чалгара, комунистите и тнт само тая партия остава всички други партии ги махаме и народа идва само тая остава
207
12
 
1
 
! Отговори
До 163 преди 3 години
Най-добрия вариант за премиер е младия премиер с харема от партията на безпартийните като се създаде а не комуниста или костовиста чалгара и тнт
206
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телевизия ЕВРОКОМ е подложена на огромен натиск.В тази телевизия работят най-добрите журналисти.Не е нужно да ги изброяваме,но препоръчвам на Велизар Енчев и на Нора да се осъзнаят и да защитят колегите си.На Сашо Диков много му се кефя."Премълчани истини"-това е другото предаване,което не пропускам.
205
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Бсп и Нинова не правят НИЩО ОТНОСНО ГРАБЕЖА НА ЗЛАТОТО?Защо само Волен Сидеров говори за ТОЗИ ПРОБЛЕМ???Златото в земята ни е НАШЕ.Не е собственост на Бойко Борисов.Къде ще го носи? Цял един народ го ненавижда тоя бибитко и народната омраза ще го достигне!
204
2
 
24
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 3 години
*** да та асвабаждава Ципрас да има да ти дава И *** да та управлява. Амин!!!