Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза премиерът
Обновена: 21 ное 2020 10:19 | 21 ное 2020 09:55, Елка Василева
284
Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!
Снимка: Facebook

"Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа - пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат за заболяването, хем - огромни щети". Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод край Самоков за техника и автомобили, сред които военни, дори и линейки.

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза Борисов. "Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват за радост и има инвестиции“, заяви премиерът.

Собственикът на компанията се похвали пред Борисов, че изнасят и бронирани машини за Германия. Заедно с Борисов е и икономическият министър Лъчезар Борисов.

Премиерът припомни различните мерки - 60/40 и 80/20. Похвали се, че държат безработицата ниска, хората работят, не се чувстват застрашени.

Още по темата

"Важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20",каза той и добави: "Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара. Не се чувстват застрашени, има гаранция, че няма да ги уволняват".

Собственикът на предприятието пък поясни, че е доволен от мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса, защото така пазят работните места.

От завода показаха на Борисов колите, които в момента произвеждат за немския Бундесвер. Вече произвеждат първите 5, а остават  още 5. Сред другите страни, за които изнасят продукция от компанията, са Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Последният им успех бил бронираните автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
0
 
! Отговори
Поправка преди 3 години
Борисов: Тази пандемия просто ВИ съсипа!
234
1
 
1
 
! Отговори
Боку тиквен педераз преди 3 години
Кога ще има помощ за малкия бизнес мама ви шейба проста нещастна *** ???
233
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 19.11.2020г. без обсъждане и напълно скрито от обществото бе прието изменение на Закона за потребителския креди (ЗПК), с което народното събрание узаконява начисляването на неустойки по кредити в размер на до два пъти предоставената главница! Предложението бе внесено от отцепилия се депутат от Бсп Пенчев и прието от герберските депутати начело с Менда Стоянова. Да живеят лихварите! Смърт за обикновения народ! Викаха радостно депутатите приели тайно новия закон!
232
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба зе да го ославя ТИГАН защото от малка тя не казва Д и произнася Нта ТИГАН е ти гад,
231
2
 
19
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Само боко тиквата дава и после прибира в чекмеджето
230
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е колко то тези милиарди се връщат обратно за шкафчето. Това предприятие, доколкото разбирам има работа, не е закъсало. Защо тогава получава средства ? Може би са свои хора? питам аз и отговор не искам.
229
2
 
13
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
до 244 Абре.Ти *** ли си? Разбира се че е комунист!!! ГАРАНЦИЯ! Пожарникар уволнил се тогава след 1989 г какъвто е дедо ти Борисов за да премине към МУТРИТЕ Какъв мислиш че е? За да си пожарникар към системата на МВРЗАДЪЛЖИТЕЛНО СИ ЧЛЕН НА ЦК на БКП! Иначе пожарникар Ама друг път ще станеш! Тогава работата ми Не изискваше да съм член на БКП! И с чиста съвест гледам днес хората в очите! Но др Борисов как клепа Не знам! КОМУНИСТ СТАНА ГОЛЯМ "демократ"! ЛИЦЕМЕР! Това е мутрата! Оставка МУТРИ!
228
4
 
14
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
Ако въведе мерки за максимално намаляване на контактите между хората, докато дойде ваксината, ББ ще спаси живота на поне 5 хиляди българи!Правителството трябва да направи избор - парите и изборите, или живота на българските граждани. За съжаление засега са избрали парите, които са просто едни напечатани хартийки, измислени уж за улеснение на живота на хората...
227
3
 
20
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тази пандемия съсипа нас хората! А теб спаси за да си още на власт МУТРО!
226
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко комунист ли е,или капиталист?
225
6
 
25
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Пандемията ни съсипала... защото цъфтяхме преди нея! Дала крадливата мутра от личните си пари 1 млрд. за бизнеса. А на кого даде останалите 6 млрд. от бюджета и 18 млрд. нови заеми??Съд и затвор за мутрата от Банкя, цялата ГЕРБерска мафия, коалиционните им карикатури и оня с каскета!
224
4
 
16
 
! Отговори
мак преди 3 години
Правите великолепна всекидневна предизборна кампания на т.ул.упа. Отврат. Само хвалби и самозаблуда на дебелака, как България се развива. И тоя май си вЕрва.
223
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 230Каква работа си търси,от това нищо не става!
222
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойче, България я съсипахте вие като 12 години само крадохте. Пандемията просто показа, че държава няма, а само крадлива шайка, превзела властта, за да защитава частните интереси на престъпници, вместо интересите на обществото.
221
27
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Евала на Бойко:):):)Завря ги по сайтовете само да пищят и да се оплакват като госпожици:):):)Март пак ше му гласуваме доверие,че на кой друг?:):):)
220
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добрее, че се появи вирусът, за да разберем в каккъв недъгав и порочен свят ни набутаха.Човешкият живот не струва нищо! Парите и властта са всичко - тези, които ги нямат са виновни и за ланския сняг и умират на стълбищата пред болниците или заключени в ковидотделенията без лекарска помощ, наглеждани от сърдити сестри три пъти дневно, защото трябвало да се преобличат...Системно в този свят е само ограбването.
219
4
 
15
 
! Отговори
Бг преди 3 години
Какви са самолетите, които остават следий в небето? Кой им разреши да ползват въздушното пространство над България? Какви субстанции пръскат? Защо за политиците няма коронавирус?
218
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То сега ще каже че ковид му е виновен
217
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оставка на мутрите ...
216
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този зобе яко антидипресанти. За има-няма седмица, гони вече 200 кила. Имайте милост, по-леко с критиките, че ако пак се разболее, какъвто е тлъст, ще опапа 10 дози от скъпото лекарство, което уж вече не лекувало вируса