Обещано от Борисов: Затворените бизнеси отварят на 21 декември

Било възможно децата да се върнат в забавачките още на 14 декември
Обновена: 7 дек 2020 14:20 | 7 дек 2020 14:05, Камелия Цветанова
165
Обещано от Борисов: Затворените бизнеси отварят на 21 декември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е разпоредил на 21 декември да отвори отново всичко.

Към момента не работят моловете, фитнесите, баровете, а ресторантите предлага храна само за вкъщи.

По думите на премиера най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата.

Още по темата

Детските градини и яслите пък можело да заработят още на  14 декември.

"На 14-ти декември, ако цифрите продължат да са такива, ще пуснем детските градини и ясли. Това е под условие", коментира той.

По време на инспекция в завод за хляб в село Цалапица, той съобщи, че милиони вече са дадени по мерките в помощ на бизнеса.

"Над 1 млрд и 100 млн. са влезли в тези мерки от страна на държавата за подпомагане на малки, микро- и средни предприятия. Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил, е 21 декември да отворим отново всичко", посочи Борисов.

"Ние не искаме да продължава това дълго. Броят на оздравелите вече е много и най-добрата кризисна мярка е отварянето. Ваксините ги очакваме, който пожелае доброволно, ваксинира се и продължават да работят. Няма как да не се работи, а някои да плащат 80 на нула от заплатите", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 99Еми още малко време да мине, от 50% до 70% да го докарате има около 20% още да се заразят, и ще достигнете стадния имунитет и епидемията в Провадия ще утихне!Тогава за какво са ви ваксини?
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заповядайте в Провадия!Тук всичко е отворено-пазар,магазини,заведения.Няма и много болни - само всеки втори.Но ако решите да дойдете ще трябва или с личен превоз,или с влака.Щото обществения транспорт не работи!!
92
1
 
17
 
! Отговори
някой преди 3 години
Дайте пример за едно обещание на Борисов, което да е изпълнено?!
91
9
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Отворете Фрадини и Ясли. Вземайте мерки и децата да могат да отиват на градини и Ясли. Според мен е възможно да се внимава и да се вземат мерки от колкото да се затварят.Там където по малко се засегва и няма производство да се затвори и взети мерки да се проверяват. Да има контрол
90
1
 
6
 
! Отговори
Anonymous Maximus преди 3 години
Това е монтаж! Никой не е чак толкова ***...Месец до ваксина, която ще се бие в продължение на месеци, докато всички "желаещи" минат, а не година, както беше Март месец.Мерките и сега не се спазват - кафенета и ресторанти са отворени като хранителни магазини, а хората хапвали отвън, докато чакат свои познати.Джъмбо наредени като аптекарски шишета, къщите за гости ще се пръснат утре, а бабите другата седмица ще ги пращаме на война да гледат деца, вместо да си гледат пенсията на тия години.
89
1
 
16
 
! Отговори
999 преди 3 години
И сега всички ще се наблъскат като невидели.Ето пример с Джъмбо- затворени молове и всичко се наблъска там където е отворено.Нали искахте лондаун ами стойте вкъщи, но не всеки гледа да се наута там където е отворено и пак стават тълпи.Големи мерки няма що.Но не е само до правителството, а и до самите хора дето нямат грам мисъл в главите си.
88
6
 
1
 
! Отговори
Отровна гад преди 3 години
Пуснете хората да протестират свободно и без маски!Колкото повече протестиращи по жълтите павета, толкова повече свободолюбив КОВИД във въздуха!
87
3
 
13
 
! Отговори
Хамстер преди 3 години
Боко истината
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩЕ ОТВАРЯТ ЛИ ФИТНЕСИТЕ В БЛАГОЕВГРАД?
85
2
 
7
 
! Отговори
Нострадамус преди 3 години
След 6 месеца ще разберете че всичко е било напразно
84
0
 
13
 
! Отговори
Фурнаджийска лопата преди 3 години
Смях в залата.
83
0
 
23
 
! Отговори
кои са тия бизнеси? преди 3 години
дискотеки разпределители на дроги, кръчми, заведения които не плащат данъци, крият доходи, осигуряват на 600лвза тях се е загрижил, и за това да не плаща болнични и обещетенияе, на пайнер 300 бона, но тука е такапроцъфтяват мутренските бизнеси, с мутра начело друго ли да е?
82
4
 
17
 
! Отговори
интересно преди 3 години
А какво правим с тези, които се крият, че са болни и ходят болни на работа, пускат си децата болни на училище и детска градина, бягат от карантина. Какво правим със служителите в големите магазини, които работят болни, но се крие, за да не затворят магазина? Какво правим, г-н Борисов с тоталния хаос? Българинът е недобросъвестен, ако се остави на негова преценка...всичко ще е на макс. Знаете ли колко народ се разхожда свободно с ковид? Не знаете. Ами проучете.
81
0
 
8
 
! Отговори
Балкански Селяндури преди 3 години
Тоs е ВЕЛИК бре, Велик еее.Ще Ви пусне фандък ако реши ;)Баце ще спаси света..ако реши.Парата идва, 28 милярда, тези избори ще са кървави.Борбата за кокала ще е безмилостна а накрая овцата ще е остригана.
80
4
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
До ако, акоАбсолютно, най-големият развъдник на бацили са училищата! Оттам чаавету ми носеше секви форми на грип преди ковът! Сега и ковид мой ми носи! Сичко донасят *** от даскалуту у дома!
79
1
 
13
 
! Отговори
статистика преди 3 години
Един експерт го каза -до тук - 83 починали медици и 54 учители. Кратко и ясно. Ако има кой да мисли.
78
0
 
17
 
! Отговори
ако, ако преди 3 години
ако вървяло добре, щели да отворят градините на 14.12. За чий? Да идат да работят тези от Министерството на образованието. Правилната мярка за развъдниците - училища и детски градини е - вкъщи до 4.01. Иначе нищо не правите, само вятър.
77
0
 
7
 
! Отговори
Дороти преди 3 години
E какви такива.............ние и преди и след затварянето се въртим около 40 те процента.....Тоз индивид математика учил ли е?Или Винету беше чел.
76
1
 
26
 
! Отговори
ей, Борисов преди 3 години
ако ще правите нещо, правете го като хората. Други държави затвориха за по 1 месец -НИЩО, ама НИЩО не работеше. И резултатите са налице. Кви са тия смешни мерки, затваряне за по 10 дни, 14 дни, на принципа проба-грешка. Работят разни магазини, хората са *** до ***. И като отворите отново всичко, сме в начална позиция. Аман от глупости! Хората измряха, вие за рейтинги мислите.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
78Пак ли ти, ***?