Обещано от Борисов: Затворените бизнеси отварят на 21 декември

Било възможно децата да се върнат в забавачките още на 14 декември
Обновена: 7 дек 2020 14:20 | 7 дек 2020 14:05, Камелия Цветанова
165
Обещано от Борисов: Затворените бизнеси отварят на 21 декември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е разпоредил на 21 декември да отвори отново всичко.

Към момента не работят моловете, фитнесите, баровете, а ресторантите предлага храна само за вкъщи.

По думите на премиера най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата.

Още по темата

Детските градини и яслите пък можело да заработят още на  14 декември.

"На 14-ти декември, ако цифрите продължат да са такива, ще пуснем детските градини и ясли. Това е под условие", коментира той.

По време на инспекция в завод за хляб в село Цалапица, той съобщи, че милиони вече са дадени по мерките в помощ на бизнеса.

"Над 1 млрд и 100 млн. са влезли в тези мерки от страна на държавата за подпомагане на малки, микро- и средни предприятия. Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил, е 21 декември да отворим отново всичко", посочи Борисов.

"Ние не искаме да продължава това дълго. Броят на оздравелите вече е много и най-добрата кризисна мярка е отварянето. Ваксините ги очакваме, който пожелае доброволно, ваксинира се и продължават да работят. Няма как да не се работи, а някои да плащат 80 на нула от заплатите", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
17
 
! Отговори
Абсолютен потрес преди 3 години
Сутринта единия щял да затваря чуждестранните вериги ,явно немската леля ги е настинала малко, след обед другия отваря всичко ...!!!!Смея се на глас и се чудя аз ли съм лудия...да отида да си изпраскам една ваксина !?!?!?!??!?!!
113
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сега разпуснеш мерките,,после ще има трети НЕИЗБЕЖЕН локдаун,който ще е пагубен за бизнесите,които са засегнати.Трупаш точки за изборите...и пак ще те изберат.Как не ви е срам!?Вижте какво става в другите държави поне.Нали това гледате.Какво сте постигнали...7000 в болница и се увеличават.Това ли е "облекчението" за здравната система.Леле мале...И кой ще ходи на кръчми да им яде гнилоча от Март дето е застоял във фризерите?
112
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болестта е сериозна . Ето Толупа вече е с психични отклонения ,няма и осем дни от наложените ограничения и той ги отменя. По смъртност сме на първо място в Европа.Хората да не бъдат карантирани масово правят само бързи тестове и се лекуват кой как може , и сами обикалят болниците без да търсят линеики.В Европа вече почти навсякъде бързите тестове са признати. но нашият се страхува че ще станем абсолютен свитовен рекорд. Пък тук няма много болнични . ХАОС ТОВА Е ТОЧНАТА ДУМА
111
1
 
18
 
! Отговори
krum преди 3 години
ЗАРАДИ СКИ СЕЗОНА Е ЦЕЛИЯ ЦИРК!!! НА 22-РИ РЕЖАТ ЛЕНТИЧКАТА В БАНСКО! СХЕМА!
110
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахаха , а мишката Кунчев сутринта обясняваше, че ще затваря всичко, тоя 3 часа по-късно го умножи по нула и каза точно обратното, че всичко ще отвори. Аз не знам тези експерти някакво достойнство имат ли да работят за тая луда тиква ги прави смешни всеки ден. А този ще бъде съден за престъпления срещу човечеството и геноцид срещу българския народ!
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов си е свърщил своите собствени лични пари, както и тези на държавата. Заради това сега иска да се отворят забавачниците и икономиката, които той затвори. Приходите в държавата свършиха, бизнесите вече си смятат парите и активите за 2021 г., когато мутрата от Банкя ще е безработен. Както казва отецът от протестите, Бойко Методиев Борисов е *** !
108
2
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
28.03.2021- тик- так
107
0
 
16
 
! Отговори
Невменяем преди 3 години
Всичко що е свързано с ГерП...получава облаги !!! Заведенията които са на депутати , и политически свързани личности в София не са спирали да работят , съответно и не са проверявани !!! Там няма загуби , но аз и семейство ми които имаме семеен хотел с ресторант , всичките ни резервации за предстоящите празници бяха отказани !!! Сега в най-добрият случай да паднат мерките, как да намерим хора за нови резервации. !?!?!??!?!?!?
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твоите обещания не ме интересуват.И не им вярвам.Я кажи,залисан в "борбата" с пандемията,защо мълчиш за пълчищата мигранти на българо-турската граница?
105
0
 
9
 
! Отговори
патил преди 3 години
Урааа, ще доизядеме по Коледа храните от март в кръчмите. Намалиха менюто и грамажа и вдигнаха цените. За ОШипка със сигурност!
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102Не, то такава свещенна тъпота! Пише, че евентуално на 12-ти ще отвори детските градини!!! Какъв 24-ти? Кой какво иска, вече се обърках! Един иска да са отворени училищата и детските градини, друг обвинябва защо не са затворени по-рано.
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До интересноТи не разбра ли, че това е ограничаване правата на ветроглавите? На българина не моа му земаш правото да се самоунищожава! Разбра ли?
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хапе та главата яко...! Ти не си добре бе човек ,няма ли кой да ти го каже !?
101
3
 
23
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Не знам за отваряне ама трябва да мислим за затваряне на Борисов или в затвора или в лудницата.То не беше корупция,не бяха шкафчета,не беше Шиши,не беше срината здравна система.Какво ли не.Само затвор за Боко Тиквата.
100
0
 
5
 
! Отговори
Стейси преди 3 години
Явно и вируса ще се повлиява от обещания и ще стой под контрол
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До някойСлучайно да прочете"ако"? Не, той ще ни пусне. Каквото и да мислят в НОЩ, а и извън него. То ще е политическо решение. Колкото повече опозиционери в чувал, толкова по добре. Оправяйте се! Никой не може да ви пази от самите вас! Само хвърлете едно око на ставащото в съседните държави. Оставете тези по на запад. Не, че храня някакви надежди да ви дойде акъла, особенно когато го няма. Но да направя отчаян опит да ви вразумя. За мое спокоствие, че съм направил всичко.
98
7
 
4
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Браво Боцко. Отваряй градините . Да одим на работа. И без това никой не спазва нищо ( справка магазини тип Джъмбо) .КЪР ЗА КУРоната
97
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя човек няма акъл.Ще отваря децките на 21 дек, когато са празници и родителите не работят. Може след 2 януари но ако е много студено и няма парно по-добре е чак напролет. А така ще пламнат и грипни епидемии плюс корона.
96
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов! Най-****ното управление което България някога е имала
95
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 99Напълно здрав разум.