Ердоган за Борисов пред ДПС: Моят скъп приятел води решителна битка с COVID

Президентът на Турция похвали Борисов за свършената работа
12 дек 2020 13:54,
211
Ердоган за Борисов пред ДПС: Моят скъп приятел води решителна битка с COVID
Снимка: БГНЕС

Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса.

Това каза президентът на Република Турция Реджеп Ердоган във видеообръщение по време на Х-ата национална конференция на ДПС, на която движението трябва да избере председател и членове на Централния съвет и на която Ердоган бе сред поканените гости.

Още по темата

"Поздравявам ви с най-сърдечни чувства, обич и копнеж. Благодаря за любезната ви покана за участие в националната ви конференция. Въпреки че не успяхме да откликнем на поканата, искам да знаете, че сърцата ни са с вас. Пожелавам успешно протичане на националната ви конференция, която да бъде повод за благото на сънародниците ни в България. Пожелавам успех на всички мои братя и сестри и най-вече на председателя на партията, които ще бъдат избрани на длъжност в края на конференцията по волята на делегатите", каза Ердоган, цитиран от "24 часа".

"Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса. Изхождайки от разбирането, че "приятел в нужда се познава", Турция също оказва подкрепа според силите си, на приятелски и братски народи в този процес. В най-критичния период на пандемията бяхме до нашата съседка България, предоставяйки й медицинска помощ и подкрепа. По този повод поднасям своите съболазнования на нашите сънародници и българските съседи, загубили свои близки по време на коронавирусната пандемия", продължи той.

"Тази пандемия отново ни напомни за голямото значение на солидарността и споделянето. Единството и сплотеността са ключът към успеха във всяка една област - от политическата борба до усилията за разширяване на правата и свободите. Вярвам, че ДПС, заело своето важно място в българската демокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи по своя път с по-всеобхватно и пробщавощо разбиране през новия период. Турция също ще продължи да бъде до вас, на основата на добросъседските си отношения, приятелството и съюзническите връзки с България. Във ваше лице поднасям своята обичи уважение на всички наши сънародници и на цяла България. Останете със здраве!", каза още турският президент.

ДПС е партия, в която се обединяват хора с различна религиозна и етническа идентичност. Днес най-много имаме нужда от свобода и заедност. В българсикя парламент и ЕП вашата партия допринася много за отношенията между Турция и БГ. Хората с турски произход, живеещите в Турция хора, които гласуват са добър пример за демокрацията, коментира в свое обръщение пък Кемал Кълъчдаролу от Народнорепубликанска партия на Турция.

Ние заставаме зад българските турци и висшите интереси на нашите сънародници в България, категоричен бе и зам.-председателят на МХП Кемал Айдън.

Вие сте нашата половинка, която остава в България, обърна се към ДПС и Мерал Акшнер от ЙИИ парти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
4
 
! Отговори
Цитат 3: преди 3 години
Пеевски, като шеф на ДАНС, иска да го арестува и в ареста на Борисов да му се случи непоправимото.Какво послание достига до електората на ДПС, а и до всички българи, от тези хора? Можем да се мразим и да се поръчваме, но когато става дума за властта, ще дадем всичко от себе си. Всъщност отдавна дават. Резиденции-дворци за Доган, скъпо уиски, девойки, охрана и пълен имунитет срещу разследване на милионите и бизнеса му.Борисов пък получава подкрепа за далаверите и ограбването чрез триумвирата Пеевски, Борисов и Гешев.И най-важното: нито дума за Делян Пеевски. Хем рък
139
1
 
5
 
! Отговори
Цитат 2: преди 3 години
Именно Ердоган бе дал разпореждането Доган и Пеевски да бъдат обявени неофициално за персона нон грата в Турция, защото турските служби уличиха в цигарена контрабанда и финансиране на терористични организации Делян Пеевски. Сега поздравява ДПС, подчертавайки приятелството си с Борисов. Няма как Ердоган да не знае, че Борисов е заявявал публично, че Доган го е поръчал, както и че Пеевски, като шеф на ДАНС, иска да го арестува и в ареста на Борисов да му се случи непоправимото
138
1
 
3
 
! Отговори
Цитат: преди 3 години
....На свой ред почетния председател на ДПС Ахмед Доган заявява пред конференцията, че страната е пред хуманитарна криза.Както е известно,това е терминът за финала на всяка катастрофа,обединяващ икономическия,политическия,институционалния и социалния провалИ става смешно: Ердоган хвали Борисов,Карадайъ го сочи като виновник за катастрофата,Доган допълва с хуманитарната криза.Казват си неща,които нямат нищо общо.Явно Ердоган е оттеглил явната си подкрепа за Касим Дал и Лютви Местан, с каквато се говореше, че се ползват. Именно
137
1
 
4
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Това са к.... и номера! Ах колко те уважавам!!!
136
8
 
7
 
! Отговори
Антигейев преди 3 години
Ердо ми е по-симпатичен от Ангела.
135
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция освен че имаме обща граница и участваме в общ отбранителен съюз се изяви и като регионална сила както на Балканите така и в Близкия изток, Северна Африка и Кавказ. Така че добрите отношения с Турция са само от полза за нас и то много по-голяма полза отколкото отношенията ни с другата регионална сила в района Русия.
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До няма по продажноАми помисли малко, не е сложен процес :) Меркел е с Бойко, Бойко е авер с бай Ердо, не е сложно нали :)) Видя че го подкрепиха по време на протестите,ХДС си го подкрепиха без капка угризение, добре дошъл в политиката :))
133
5
 
6
 
! Отговори
няма по продажно преди 3 години
нещо от гербери.те !! подкрепят един доказоно корумпиран боко и герб, подкрепят едини крадци само за да си запазят заплатите и привилегиите(администрация,учители,полиция) но най -лошото е , че са готови да предадат България на дпс и турците като управляват заедно с тях !! а патриотите които добре спряха македонците от ес защо сега не казват нищо защо са гласували срещу санкции против турция...т.е техния партниор във властта ?? от целият ес само меркел и нашите управляващи ПОДКРЕПЯТ ердо !!!
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много *** коментари. Турция нови държави ще завладява, f16 не стават, руснаците с с400. Смешна работа.
131
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е нормално ръководител на друга държава да звъни на определена етническа партия да ги поздравява
130
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 142Никой не спори че бай Ердо е диктатор, нашия също е тръгнал натам :)) Не виждам да ни хулят турците, за разлика от западните комшии, не ни нападат, какъв е проблема :)) Бойко гледа да тъче на два стана, да видим дали ще изперка тотално :)
129
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той и кмета на Симитли преди 30 години натакова с 200 днешния скъп приятел на Ердоган, но това никак не попречи скъпия приятел да ни бъде министър председател 10 години.
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТОЗИ НАГЛЕЦИ аз понякога имам чувството,че умишлено противопоставят Русия и САЩ,за да отклонят вниманието от себе си и са спокойни,защото ако човек погледне историята ,никога щатите и Русия не са били врагове,даже са били заедно.
127
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция няма защо да ни напада, щом през 1885 година не ни нападна когато Източна Румелия беше турски протекторат и когато Русия настояваше Турция да си вземе обратно протектората няма и сега да ни нападне. Нападането на България от Турция се тиражира от руската агентура у нас и съществува само в мокрите русофилски сънища, защото евентуално така може да се осъществи голямата русофилска мечта да бъдем отново колония на Русия както по времето на комунизма.
126
5
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Това поздравление на Ердогяня ни убеди, че ДуПеСето е опозиция на Гроб, нали! КОЙТО ИМА НЕЩО МЕЖДУ УШИТЕ ДА СИ НАПРАВИ ИЗВОД!
125
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе незнам ама Ердоган върна Турция 20 години назад, новата турска лира упорито е поела по пътя на старата, ако и Баце така работи, не че досега не ни върна достатъчно, ама като гледам как метка милиарди, може в скоро време да си припомним Виденовата зима
124
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 137Не виждам да са ни нападнали, ако стане тази грешка, аз първи ще съм мобилизиран, докато ти се криеш в мазето :)))
123
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как няма да е благодарен Ердоган. Единствено Германия и България (разбирай Меркел и Борисов) се обявиха вчера срещу предлаганите от Гърция санкции на Турция от ЕС по повод спора за икономическата зона и островите в Егейско море. Благодарение на това на Турция няма да бъдат наложени санкции въпреки че на Макрон много му се искаше след събитията в Либия където турците прогониха неговия човек Хафтар дълбоко в пустинята.
122
2
 
10
 
! Отговори
do 135 преди 3 години
Бойко гледа да има мир и разбирателство, нещо излючително рядко на Балканите :))**************************************************************************Така е комШи, дори тескерета ви приготвяме да сте ни живи и здрави, православни поданици на султана и неговия наместник Бойко.
121
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така е ..Бойко гледа да има мир и разбирателство, нещо излючително рядко на Балканите :)) За съжаление проблема е в сърбите, винаги гледат да ни подкопаят държавноста, сега с макетата :) Да бяхме ги затрили навремето, нямаше да лаят като кучета, ама нали сме лоши, оставихме ги да дишат, сега ще си търпим последствията :)