Ердоган за Борисов пред ДПС: Моят скъп приятел води решителна битка с COVID

Президентът на Турция похвали Борисов за свършената работа
12 дек 2020 13:54,
211
Ердоган за Борисов пред ДПС: Моят скъп приятел води решителна битка с COVID
Снимка: БГНЕС

Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса.

Това каза президентът на Република Турция Реджеп Ердоган във видеообръщение по време на Х-ата национална конференция на ДПС, на която движението трябва да избере председател и членове на Централния съвет и на която Ердоган бе сред поканените гости.

Още по темата

"Поздравявам ви с най-сърдечни чувства, обич и копнеж. Благодаря за любезната ви покана за участие в националната ви конференция. Въпреки че не успяхме да откликнем на поканата, искам да знаете, че сърцата ни са с вас. Пожелавам успешно протичане на националната ви конференция, която да бъде повод за благото на сънародниците ни в България. Пожелавам успех на всички мои братя и сестри и най-вече на председателя на партията, които ще бъдат избрани на длъжност в края на конференцията по волята на делегатите", каза Ердоган, цитиран от "24 часа".

"Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса. Изхождайки от разбирането, че "приятел в нужда се познава", Турция също оказва подкрепа според силите си, на приятелски и братски народи в този процес. В най-критичния период на пандемията бяхме до нашата съседка България, предоставяйки й медицинска помощ и подкрепа. По този повод поднасям своите съболазнования на нашите сънародници и българските съседи, загубили свои близки по време на коронавирусната пандемия", продължи той.

"Тази пандемия отново ни напомни за голямото значение на солидарността и споделянето. Единството и сплотеността са ключът към успеха във всяка една област - от политическата борба до усилията за разширяване на правата и свободите. Вярвам, че ДПС, заело своето важно място в българската демокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи по своя път с по-всеобхватно и пробщавощо разбиране през новия период. Турция също ще продължи да бъде до вас, на основата на добросъседските си отношения, приятелството и съюзническите връзки с България. Във ваше лице поднасям своята обичи уважение на всички наши сънародници и на цяла България. Останете със здраве!", каза още турският президент.

ДПС е партия, в която се обединяват хора с различна религиозна и етническа идентичност. Днес най-много имаме нужда от свобода и заедност. В българсикя парламент и ЕП вашата партия допринася много за отношенията между Турция и БГ. Хората с турски произход, живеещите в Турция хора, които гласуват са добър пример за демокрацията, коментира в свое обръщение пък Кемал Кълъчдаролу от Народнорепубликанска партия на Турция.

Ние заставаме зад българските турци и висшите интереси на нашите сънародници в България, категоричен бе и зам.-председателят на МХП Кемал Айдън.

Вие сте нашата половинка, която остава в България, обърна се към ДПС и Мерал Акшнер от ЙИИ парти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 172Южна, че и североизточна..........!!!!!!!!!!!!!!!
159
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИЩО ЧУДНО ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ СЕ ДЪРПАТ ОТ СКЪПИЯ ПРИЯТЕЛ НА ЕРДОГАН
158
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая всички отиват или при Черепа,или при Брадърс Галеви,или при ПАЦО Терасата.Тужна ни майка на нас,тези които няма къде да отидат.Оставаме в ръцете на вожда Толуп.
157
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ШИШИ се е покрил .Това е човека сянка.Винету му пази гърба.
156
2
 
16
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Турско малцинство,сега Северно Македонско малцинство,Ромско малцинство,отиваме вече и към Българско малцинство в България.
155
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦЦ се опитва да къса електорат от ДПС, ББ пък има ЛИЧНИ интереси от турски поток и са в комбина с ДПС,ЦЦ и ББ играят доброто и лошото ченге,но за съжаление,България върви към пропаст и те не виждат разрухата,насилието,убийствата,бедността и унищожението на държавата ни, положението е отчайващо,а те искат да са хегемон. И къде е Пеевски,защо го няма?
154
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги слушам тези работата върви към отцепване да му мислят в южна България а и комунистическите останки които ни докараха до тук
153
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко има лични интереси с турския пАток,упс... - поток,може и софрата да ги е обединила!Освен това,ББ го е страх да изпусне властта.
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 169Търсят си самоопределение, на мен също не ми пука за тях, прав им път, обаче присвояват от нашата история, и то присвояват избрани от тях царе, поне са ни оставили Симеон Велики, явно щото е бил син на Борис Първи, който е прабългарин, тоест според тях татарин :)))
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че не искаме да признаят, че са българи.Щом са се определили за македонци - да са македонци.Ние искаме да не ни крадат историята и нацоналните герои.Тяхна работа е да обяснят на децата си какви са били дедите им.Ако са нормални хора ще им кажат истината.
150
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпият приятел води битка да остане още малко на власт , за да може да пълни още чекмеджета !Ковид-битката му е през оная работа , народонаселението - също(освен калинките)!Това стана ясно още март , когато дрема като навалян пръч и изтърва коня у ряката и сега колкото и да се прави на важен , колкото и придворните джорналя да му пускат измислени хвалебствени статии - не върви !
149
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 165Няма да стане конфликт, споко :)) Сърбите са се опитвали няколко пъти, без успех :) Макетата колкото и да се пънат, просто нямат избор, което е жалко :)) Ние просто искаме да си признаят че са българи, но те не ни оставят избор :)
148
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъни,мъни,мъни,това им е интереса - https://youtube/watch?v=ETxmCCsMoD0Хора,гласувайте за АБВ,БСП!
147
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като ти ближе зад-ика как няма да ти е скъп Г-н Ердоган.Но ти не си виновен за нищо.Наще продажни политици са си виновни.Сега назря конфликт с Македония,следва и със Сърбия.
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ДПС не е партия на етническа основа?
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Цитат 4 :Ами Делян се появи от нищото, всеки с малко акъл ще се досети че е рожба на ДС, не виждам драми когато се редяхте на опашки за билетчета за милиони :)))
144
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТой и кмета на Симитли преди 30 години натакова с 200 днешния скъп приятел на Ердоган, но това никак не попречи скъпия приятел да ни бъде министър председател 10 години------И човека,който каза това умря,въпреки,че това е било просто една шега на парти,а не на сериозно,има дори видеото в нета,хората бяха пийнали и се веселяха,не са го казали наистина,че Бойко е бил натакован от кмета на Симитли,а на шега,но въпреки това,човека си отиде от този свят за тези думи.
143
2
 
7
 
! Отговори
Цитат 4 : преди 3 години
И най-важното: нито дума за Делян Пеевски. Хем ръководи държавата в сянка, хем не се появява никъде, все едно не съществува. По този начин моделът прокурорска диктатура известен още като модела #Кой продължава да тласка България към четвърта национална катастрофа.И може би Ердоган приветства точно това, защото на него му е удобна изнемощяла и разпокъсана България, а тия синковци му я поднасят на тепсия.Познайте кои ще са най-прецакани от мръсните игри на загрижените за страната ни субектиИ техните портрети се клатят и не е ясно къде ще бъдат след някой друг месец.
142
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дпс плюва Бойко, кани Ердоган, на конференцията, който в пряк текст им заяви, че е с Борисов, а сега де?
141
0
 
8
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Кажи ми кои са приятелите ти,за да ти кажа кой си.......