Разхлабване на мерките след 21 декември? Ако зависи от Ангелов - няма да има

Рано било за такава стъпка, убеден е здравният министър
178
Разхлабване на мерките след 21 декември? Ако зависи от Ангелов - няма да има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Костадин Ангелов ще настоява да не се разхлабват мерките и след 21 декември. Това каза той, след като провери наличните количества на антигенни тестове и на предпазни средства за медицински персонал, които са в Централната складова база на БЧК, предаде БТА.

Още по темата

За разхлабване на мерките след 21 декември е много рано да се говори, но се надявам до края на тази седмица да имаме конкретно становище какво ще правим, но мнението ми като лекар и като министър е нощните заведения да продъжат да бъдат затворени, допълни той. По думите му на 21 декември е рано да бъдат отворени училищата и детските градини, те могат да бъдат отворени след Нова година. Предстои да се реши за ресторантите и за големите търговски обекти. Като министър настоявам да бъде максимално сигурно за хората, но ако продължаваме да плащаме със загубата на 150 българи, не е добре, каза още министър Ангелов и подчерта, че ще настоява противоепидемичните мерки след 21 декември да останат такива, каквито са и до момента.

Има достатъчно антигенни тестове, с които ще се осигури тестване на всички пациенти с оплаквания, допълни министър Ангелов. По думите му до дни се очаква експертно становище дали при положителен резултат от антигенен тест и при наличие на клинична картина резулатът ще може да се приравнява с резултата от PCR-тест. Ако това се случи, пациентът ще бъде поставян в изолация, както и неговите контактни лица. Личните лекари също ще могат да правят антигенни тестове, както и да насочват към извършването им, посочи още той.

Защитни предпазни средства категорично ще има за всички болници, за диагностично-консултативните центрове с COVID-зона и за центровете за спешна медицинска помощ, подчерта министър Ангелов. Даренията в болниците са инициатива, която предприемат ръководствата им, а дарителските кампании се правят, защото директорите искат да осигурят по-големи количества предпазни средства за по-дълъг период от време, коментира той въпрос за организиране на дарения на защитни средства за персонала в лечебните заведения.

Медиците, желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, са от 20 на сто до 48 на сто в различните области на страната, посочи министър Ангелов и допълни, че по-късно днес предстои среща с директори на регионални здравни инспекции, с които ще се обсъди темата. Министър Ангелов изрази желание първи да се ваксинира, въпреки че не е лекар на първа линия, но с този акт би показал на гражданите, че ваксината е ефективна и безопасна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
7
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Ако зависи, *** не зависи
110
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карантинааа .. !! Затваряййй... Станете програмисти и онанисти да видете хубу ли е !!! ха ха ха Да живее герб
109
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като се ваксинира тоя пуяк, какво? Ваксината има по-тежки странични ефекти върху младите хора.
108
1
 
7
 
! Отговори
Pen преди 3 години
Айде стига сте го полазвали този на снимката .....
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Министър Ангелов изрази желание първи да се ваксинира, въпреки че не е лекар на първа линия, но с този акт би показал на гражданите, че ваксината е ефективна и безопасна."Последното нещо, което ще направя е да следвам примера на български депутат/министър.
106
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 21 декемви мъдрият Бойко ще отвори всичко, за да запази психиката на хората.
105
2
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
До Програмистчето. Ей такива като теб много ме дразнят! Вашето време било... Ако не знаеш, има доста хора в София, които взимат по 4-5к и повече чисто, без да имат нещо общо с ИТ! Специалисти във всякакви области. Може да изкарвате пари, но голям % от вас са некомуникативни и странни типове, които една крушка вкъщи не могат да сменят, ама се надуват със заплати. Кадърните хора изкарват пари и без да са ИТ, не ги мислете.
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Министър Ангелов изрази желание първи да се ваксинира, въпреки че не е лекар на първа линия, но с този акт би показал на гражданите, че ваксината е ефективна и безопасна."Разбира се, ние пасем трева и ще повярваме, че ти бият истинската ваксина, а не плацебо.
103
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Медиците, желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, са от 20 на сто до 48 на сто в различните области на страната, посочи министър Ангелов и допълни"Смятайте какво "доверие" имат лекарите на въпросната "ваксина".
102
2
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
айде,"Доброто ченге"-Тиквата, пусна "лошото ченге"-така наречения "Министър на болестите и погребенията" да плаши и стряска публиката...В подходящия момент ще се намеси "Доброто ченге" и ще обере всички лаври на благодарността....а благодарните ще блеят:-"Моритари те салутат,Цезар!"..
101
3
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Нали всички знаем, че този няма думата. Ричард и ББ казаха - на 21.12 отварят Боровец, Банско, моловете и кръчмите, българина трябва да яде, пие и да харчи по празниците! Смърстността за ноемрви е x2 спрямо ноември предишни години. Няма значение! Германия и Австрия го дават по-кротко по празниците. Няма значение! Нали всички знаем, че отворят ли молове, ресторанти и зимни курорти, НИКАКВИ МЕРКИ НИКЪДЕ НЯМА ДА СЕ СПАЗВАТ!
100
7
 
11
 
! Отговори
гост преди 3 години
Ангелов, с другаря Борисов сте с един и същи интелект! Първо се информирайте, че ръсите само глупости и хората ви се смеят. За коледната ваканция ли ще отваряш училищата?!
99
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 98.Каза, че си лично засегнат от това. Да не си го преболедувал? Ако е така, жив и здрав да си, вече си имунизиран. И тези лекарски брътвежи за имунитет само от няколко месеца ти предлагам да не ги слушаш. Изследвания за първия Ковид от 2002 година показват, че имунният отговор се запазва за почти две години. А сегашният Ковид е братовчед на първия. Успехи в учението и работата.
98
3
 
8
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
До началото на януари затворете ,*** от кладенчова вода не разбира ,а отпуснете покрай празниците отиде коня у гьола .
97
7
 
7
 
! Отговори
МАРИНА БИЛЧЕВА РУСЕ преди 3 години
КПП - ТА !!!! ВЪН СОФИЯНЦИ ОТ РУСИ !
96
6
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Анонимен 91Лека корекция. Стария свят не започва и не свършва с "пъпчивите пубери зад мониторите".Стария.......който вече си отива. Сега е нашето време, свиквай.Всъщност определението ти за пуберите е неправилно. Доста от нас са минали 40, че и повече.
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не след 21-ви, тогава преди 21-ви.
94
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез с локдауните власт да не померишат след 28 март. А докторите да бачкат а не само пари да искат .Ама си трябва държавник да ги накара.
93
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз заслужава да го ваксинират първи. Публично, на площада, пред всички.
92
20
 
16
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Абсолютно е прав. Никакво разхлабване до Нова година. И аз съм засегнат от това, но това е правилното решение. Ще си изкарат повечето хора по домовете. Ще се изгубят едни пари от някои ресторанти и хотели. Но пък един човек да се спаси само е достатъчно. А, аз съм сигурен, че доста животи ще се спасят от това. А хората трябва да бъдат малко по отговорни в поведението си.