Ненков: Плаши ме начинът на комуникиране от страна на президента

По думите на депутата ГЕРБ е избрала да върви по трудния път
14 яну 2021 22:40, Нели Христова
82

Президентът издаде указ парламентарните избори да се проведат на 4 април. Румен Радев отправи редица критики към институциите и поиска от управляващите и ЦИК промени в Изборния кодекс и подсигуряване на гласуването.

"В края на лятото ГЕРБ избра по-трудния път - приехме отговорността да се справяме с пандемията, да подкрепим бизнеса, да запазим работни места и да изведем страната към плавен преход, за да не се стига до политическа криза. За нас винаги най-близката дата е най-приемливата. За нас не е самоцел да си пазим топлите депутатски кресла", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в "Денят ON AIR".

Той призна, че се плаши от това, което ще стане след изборите, тъй като икономическата ситуация не е добра и предстоят много въпросителни пред следващото правителство. Много е важно държавата да не изпадне в тежка политическа ситуация, изтъкна Ненков.

"Плаши ме начинът на комуникиране от страна на президента. Този Апокалипсис, който се начерта от неговите изказвания... Опитва се да постави разделителна линия в обществото. Той е президент на всички българи, не само на тези, които са срещу ГЕРБ и Борисов. Не успя да осъзнае тежестта на неговата функция", подчерта депутатът пред Bulgaria ON AIR.

ГЕРБ определи като неприемливи предложенията на Радев за промени в Изборния кодекс. Партията няма да внесе и да одобри нито една от промените, които предложи президентът.

"Видяхте в САЩ какъв риск може да донесе едно гласуване по пощата. Крайно време е да престане търсенето на оправдания от всеки загубил в изборните правила. България прави достатъчно демократични избори. ГЕРБ за пръв път ще прави парламентарни избори. Трябва след изборите да си стиснем ръцете и да решаваме ребуса с разум и обективност, а не с емоции и търсене на оправдания", обясни депутатът от ГЕРБ.

Според Ненков за българите в чужбина е много важен въпросът с противоепидемичните мерки на другите държави, що се отнася до гласуването им. Той е на мнение, че тайната на вота трудно ще бъде защитена при отварянето на писмата, които ще пристигат у нас от чужбина.

"Целта е създаването на хаос. Това е политически егоизъм с цел президентските избори", смята Ненков.

В момента се подготвят правила с ЦИК, за да се намери начин да гласуват хоспитализираните хора у нас, стана ясно още от думите му. Това може да стане чрез мобилни урни.

"Държавата се опитва да натиска нагоре минималната работна заплата, за да притиска бизнеса да има по-големи доходи и хората да са по-удовлетворени", каза още Ненков.

Той не се ангажира с мнение кой е виновен за водната криза у нас, но по думите му тя се управлява добре. Депутатът смята, че държавните органи са си свършили добре работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
10
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Ненков, ти сега си пребледнял от тревога по бъдещето, кахърен си, по-скоро за своето си бъдеще, че то, депутатската банка услажда;))), но не се тревожеше за него през март 2016г.;))), нали така?;)))
52
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберска калинка разсъждава ..... хахаха. Хора без капацитет и знания са безинтересни.
51
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 51Ако имаше такъв "запис", щеше да го представиш, а не да плям-паш тука г-лу-по-с-ти! Но ми се струва, че записа ти е от докараните от провинцията автобусчета, които наш боко изтъпанчи, забележи, само един ден! За повече явно му беше жалко за парите!
50
10
 
18
 
! Отговори
ББ преди 3 години
бре неНков колко пъти рискува живота си в защита сигурността на домовете ни и животите ни,Радев хиляди пъти го е правел...качвал ли се се на изтребител??...еничари ви манипулират говорейки много и не казвайки нищо...клюкарки и обслужващ персонал са,крадат от животите на децата ви...от мъките на родителите ви...и ги търпите,осъзнавате го но ви е страх...дреме ми коя партия е на власт...България...Дома на децата ми продават,саможертвата на предците ни продават...и чакате да ви ...дадат...позор
49
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам на запис разговор с един от хората, който получаваше пари и ги разпределяше за метежите. Айде не ми разправяй за спонтанни протести. На записа има реплики като "Да не мислиш, че в България нещо става без пари" и "Не ме интересува кой за какво се бори, щом ми плащат"
48
14
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
А мен ме плаши ТОТАЛНАТА ЛИПСА НА ДАЛНОВИДНОСТ У РЕЗИДЕНТА. ЛИПСА НА ДЪРЖАВНИЧЕСКО МИСЛЕНЕ. НЕ ВИЖДА ПО- ДАЛЕЧЕ ОТ НОСА СИ.... ЕМИИ, С ТАКИВА МАЙСТОРИ ЗА СЪВЕТНИЦИ - ТОЛКОВА.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
43,ти си този, който има да наваксва и е бос по темите, които захваща. Щом не разбираш по какво сравняват Радев и Тръмп в България, мълчи, а не започвай разговор за правомощия. Почти всеки бял българин знае кой каква власт има тук и каква е разликата между Изпълнителната власт и Президента. Тръгнал акъл да дава, а него му е дефицитен - пише в моя учебник за такива като теб.
46
5
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
четете фактите както дявола Евангелието...прокурорите на Пеевски влязоха в Президентството с цел да го сплашат...и на минутата Народа ни излезе в подкрепа...объркали сте Народа...все едно как се казва Президента или Министър-Председателя...ако е Държавник и работи за просперитета ни...ние сме там и имате здравословен проблем...Бог ни дава живота!!!...ограбените пари не ви дават власт над животите ни...справка История на България!!ще ви търсим строга отговорност...на децата ви...внуците ви...
45
5
 
5
 
! Отговори
Е преди 3 години
Той пък, какво толкова се плаши от един ум рялуй !
44
9
 
14
 
! Отговори
ББ преди 3 години
бре неНков,поради какви заслуги към Родината ми си депутат,колко езика знаеш/Президента Радев много/Апокалипсиса с моргите го чертаеше Борисов,Президента няма реална власт и го знаете,не разпределя данъците ни,вие го правите,вие правите закони и схеми през които крадете...питай Менда колко взе от Божков за лотарийте...само факти,империи сме надживели нещастно еничарче...та ти ли ще ни лъжеш и манипулираш...Бог да пази България от еничари политици!!!!ще ви бесим...имаме цялото време на света!!!
43
12
 
10
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
РАДЕВ ПРОДЪЛЖАВА ДА РИЕ ДЪНОТО!!! И ЕДИН ГИМНАЗИСТ БИ СЕ СЕТИЛ КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА ЗА ДЪРЖАВАТА НИ ПРИ ГЛАСУВАНЕ ПО ПОЩАТА ОТ ВСЕ ЕМИГРИРАЛИ В ТУРЦИЯ АСЛАНИ!!!! ГЛАСУВАНЕ ПО ПОЩАТА Е ДИРЕКТНА ЗАПЛАХА ДА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ!!! ТОЯ ДОРИ И ТОВА НЕ ВДЯВА!!!! НЕ ЗНАМ ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВА ТОЯ!!! НЕ И БЪЛГАРСКИТЕ!!!РЕЗИЛЪТ Е ГОЛЯМ!!!
42
9
 
8
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
Ако можеше да направи партия на Жълтите книжки няма да е зле. Нали ги видяхме на Нова година и вчера кои са и колко са. Скандираха: "Елатеее при нас! Протеста е за Вас." Някакви хора като назначени всяка вечер се събират в 19 часа пред палатката на майките. Майките бяха 5 майки. Сега всяка вечер се редуват по една майка държи мегафона и говори изтерясала от нерви. Слушам ги на стрийм и съм запознат колко са. Вече и поименно ги запомних. Един клас са като брой до 32 се събират.Това е партията RR
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40 идеален пример си - когато човек не знае какво да каже по темата , или казва някаква глупост , или започва да говори за образованието , културата и т.н. на другите . да поучава , да се кара По учебник си . Никога ли не си го чувал - " Когато няма какво да каже човек, по-добре е да замълчи , иначе може да се изложи "
40
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите искаха чрез пандемията да си седят още 4 г. без избор. На всеки му е ясно, че след тях ще е много трудно на всеки, техните калинки съсипаха всичко.
39
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ненков поне е депутат вече 12 години и знае как действа държавата. Радев е като прът в общественото колело
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
35,има да наваксваш много преди да се впуснеш в спорове. А за разсъжденията, завърши 6ти клас и ела пак.
37
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този пък кой е И чудно откъде му откриха интервюто.Вече вярвам за опорните точки. Браво Днес бг
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, та РадевИ една партия не го подкрепя. Ама и той не ги харесва. Нинова дръпна боята, като му чу отговора за лоялността
35
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям страх тресе гербepунгелите да не би Радев да направи партия и да ги отвее на изборите.
34
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами за мутрите е плашещ всеки начин на комуникиране различен от единствено познатия им начин за комуникация чрез бухалката. Няма новина в това.