Караянчева от Карлово: Датата на изборите е неаргументирана

ГЕРБ обаче ще се съобрази с нея, отчете председателят на парламента
16 яну 2021 17:45, Красимир Ангелов
359

Снимка: НС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържественото честване на 143-ата годишнина от избора на първия Градски съвет на Карлово.

По време на посещението си в града председателят на парламента посочи, че обявената от президента дата на парламентарните избори - 4 април, е неаргументирана, но от ГЕРБ ще се съобразят.

"Каква аргументация може да даде президентът, че иска висока избирателна активност, при положение че изолира католическата и арменската общност, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват?", попита Караянчева.

По думите й това, което се внушава от президента, „че едни резултати, които все още не знаем какви са, са манипулирани и едни избори, които все още не са проведени, са манипулирани – това е тежък удар върху демокрацията“.

Цвета Караянчева изрази надежда успешното взаимодействие между 44-ото Народно събрание и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) да продължи и в следващия парламент. Това е важна крачка към гарантиране на благополучието и просперитета на страната, подчерта тя и добави, че сключеното Споразумение за сътрудничество между Народното събрание и НСОРБ е помогнало дневният ред на общините по-активно да присъства в законодателния процес.

Председателят на парламента посочи, че вече почти година местните власти са изправени пред необходимостта бързо и адекватно да реагират в отговор на пандемията. Всички решения, ограничения и изисквания, които бяха въвеждани на национално ниво, на практика бяха реализирани от местните власти, подчерта тя.

Караянчева допълни, че това изпитание за пореден път е доказало, че съвместната работа на централните, регионалните и местните институции е условие, без което обществото не може да функционира нормално.

По-рано председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържествения водосвет пред църквата „Св. Николай“. Те поднесоха цветя на паметника на Васил Левски и се включиха в шествието до паметника на председателя на Първия градски съвет на Карлово Васил Караиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
2
 
! Отговори
P. преди 3 години
До До Петра ===Защо името ми е на латиница? Защото можеш лесно да го намериш както на латиница, така и с български букви. Аз се въздържам от слагане на палчета надолу, никого няма да зарадвам. Както и слагането на палчета нагоре - замислям се дали писаното е достоверно или просто харесвам да е така. Аз съм инженер по образование, точните науки са ми пристрце. И много ми се иска, когато днес.бг наема ***, нека тези лица вземат изпит по обща култира, българска граматика и правопис.
212
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трите букви пак са в новините. В една организация със зачатъци на интелект, въпросната щеше да е скрита, а всеки опит да бъде напомнено за нея - убиван в зародиш.
211
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аргумент и аргументация се използват синонимно като по-често е употребата на първия термин. За разлика от англоговорещите в разговорните, а също така и в книжовната форма на славянските езици в това число и българския терминът притежава положителни конотации. Социолозите, например, изследват аргумента като ценностен емпиричен случай, който приема множество форми на мисълта, разговорите, юридическите процедури, масовите комуникации. Прилагателното "аргументиран съдържа висок положителен заряд
210
1
 
4
 
! Отговори
До Петра преди 3 години
Хей, Петра, Вие имате претенции да използват български думи журналистите или като цяло българите. Добре. Но защо името ви е на маймуница написано?М ?
209
0
 
7
 
! Отговори
до 231 преди 3 години
За хората времето е ценно. Пишат набързо нещо и излизат. Не са като Вас да кибичат тук и да обиждат. Това е с бърнатите думи или букви мисля, че се нарича дислексия. Но не съм логопед, за да диагностицирам дислексия ли е или лапсус. И все пак времето е ценно,и хората понякога пишат в движение или някой им говори за нещо друго. Не е етично да обиждате хората. Нито ги познавате, нито знаете причината за объркването. Прекалено сте крайни и некоректни. Вие също имате грешка в "изтървваш". :D Ужас.
208
0
 
3
 
! Отговори
P. преди 3 години
До Petra...Използването на чуждици се считаше непрофесионално. По онова време, де :)
207
2
 
7
 
! Отговори
Petra преди 3 години
Г-н Ангелов, Вие сте един от екипа на Днес.бг, чиито статии чета. Искам да Ви запитам, явно Вие цитирате г-жа Караянчева, какво значи Датата на изборите е неаргументирана? Няма ли по-българска дума да се използва тука? Забелязвам журналистите започват все повече да използват чуждици, за които си има български еквиваленти, равностойни по смисъл думи. Първата ми работа в живота ми, която обичам цял живот, беше преводач с немски език. Използването на чуждици се считаше непрофесионално. ...
206
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 212Точно обратното е писано: "Който сее ветрове, ще жъне бури". Не се ли усещаш вече, като се изтървваш?
205
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не понасям г-н Борисов, но моята честност ме кара да му призная точното, сбито определение на това късокрако женче. Макар и произнесена с явно нетрезвен глас, истината беше смразяващо правдива.
204
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога повече Бойко Борисов!
203
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев - още един успешен президентски мандат!
202
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това недоразумение Радев е по-зле и от Плевнелиев.Прос т.п овенен.Твае. Не може да свърже две прикаки, та трябва главният му секретар да илиа и да обяснява какво искал да каже.Ревете, че ГИЕРБ пак ще спечели.а реванье си е.
201
1
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До Анонимен 224: Още една п'ростотия от копи/пейста?
200
4
 
15
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До Анонимен 222: Колко пъти ще си постваш серийно г'лупостите жалък гербаджийски ***. Можеш ли да напишеш нещо смислено?
199
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев дори да се състезава със себе си, пак ще загуби. Толкова е про.ст
198
7
 
13
 
! Отговори
И какъв е проблема? преди 3 години
Бойко и всичкото гербаджии побързаха да кажат, че са готови за избори на първата възможна дата 28 Март. Да видим колко ще са готови след като президентът Радев им даде една седмица допълнително време за подготовка.Предвиждам, че умишлено ще създадат проблеми за машинният вот, защото при машините няма невалидни бюлетини, а това никак не ги устройва. Имаше 150 хиляди невалидни бюлетини на последните избори, а една хартиена бюлетина на "неправилно гласувал" с едно драсване става невалидна.
197
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев пак се провали. Ама такъв президент сте си избрали. Да ходи да се върти на лоста с костюм и да пъчи перки. Мозък няма.
196
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глу.пакът никога не разбира каква глупост е направил. Колкото и другите да му обясняват. И с Пъпеша е така.
195
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвета иска аргументи ... ама нейните не звучаха сериозно, че не можело да се допусне застъпниците да снимат как се брои, защото нямало интернет, а можело и да се породят съмнения в правилността на броенето. Броенето на тъмно е най-честното, ама друго си е Цвета да се оплаква от датана на католическия Великден, Цвета иска на католическата Цветница да са изборите?! Какви са аргументите ... ами тя също няма такива.
194
6
 
11
 
! Отговори
до 208 преди 3 години
Той *** е хитър! Преструва се все на добронамерен, уж консенсус, а праща ето такива не особено умни на ,,първа линия" да се излагат! Тази, Спас, Биков, Тончо Тодоров - Шайката! Сачева по едно време бе командирована по телевизиите! Все с указания от Тулупа какво да говорят и ,,да го направим да изглежда смешен" - известно от записи с простотиите на Тикваря!