Ваксини имало достатъчно, не било вярно, че България е поръчала малко

Връщат поетапно учениците в класните стаи след 4 февруари
129

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Възможностите на ваксините са обнадеждаващи, смята здравният министър Костадин Ангелов.

Той се реимунизира срещу COVID-19 в Клиниката по неврология на УМБАЛ "Александровска".

"Току-що получих втората доза от ваксината и след 10 дни ще съм абсолютно спокоен и сигурен, и тогава вече ще мога да видя баща си", призна министърът след ваксинацията.

Още по темата

Ангелов съобщи, че предстои среща с образователния министър, синдикатите и работодатели, за да се обсъдят въпросите за ваксинирането на учителите и мерките след 4 февруари”.

За учениците се обсъждат различни формули.

„Най-оптималната е връщане на 3 класа от 5 до 12 клас. С постепателно връщане на учениците, като си дадем достатъчно време – най-вероятно около 3 седмици, в които ще бъдат на училище, 3 седмици ще отсъстват. Но когато сме готови, ще го видите в заповед”, каза министър Ангелов.

Обсъждат се и 2 възможности за имунизирането на учителите. Едната е мобилни екипи на РЗИ да ходят на място в училищата. Другата е в РЗИ да се прави имунизацията.

„Във всеки регион нещата с ваксинациите са много различни. В Русе имунизационните граждани са в центъра на града и са подходящо място за ваксиниране на учителите. За другите места обсъждаме 2 възможности - да се ходи на място в училищата или в РЗИ", каза Ангелов.

“Нека бъдем разумни, нетърпението не е най-добрият съветник в тази ситуация. Наш дълг е да ги задържим", призова той.

"Разпространяват се фалшиви твърдения - че България не е поръчала достатъчно ваксини. Това се прави от български политици, от различни представители на всички политически партии. Българската държава не е вземала политическо решение за доставките на ваксините", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо с предимство са възрастните хора в хосписите, а възрастните, които живеят сами и ходят на пазар и лекар- не са с предимство?
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко ми е странна тая ваксинация. Всички държави са се юрнали да ваксинират инвалиди и почти умиращи пенсионери по старчески домове ,които едва излизат от тях, нямат социален живот ,а активното население което работи и се движи непрекъснато ,срещат се едни с други ,са последни на опашката. Е как да спре разпространението с тая логика
103
1
 
10
 
! Отговори
И преди 3 години
Той ще може да види баща си, пък ние ще чакаме за нашите родители.
102
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Е след като от НОЩ се реваксинираха, може да се каже че месец след стартирането и ваксинацията мина успешно и по план. Тия вкъщи, дето чакат да ги отворят да ядат банани и да продължават да чакат до 31 Януари 2023г., евентуално да ги отворят!
101
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПРИТЕСНЕНАСпокойно коношко имам една ваксина която се поставя с кожена инжекция няма страшно за лятото ще си с разпран пръдялник!
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
па за мене нема , па е с връзки , ама язе немам .мене ,че ми турат летоска некоя изветрела,изостанала ,па че ме накарат и да си я платим.
99
5
 
4
 
! Отговори
Max преди 3 години
Ваксини има, желаещи няма.
98
4
 
0
 
! Отговори
Та за историята: преди 3 години
Преди време бях на гости при един приятел от детството във Варна и трябваше и да се разделя като приятел с голямата си любов. Та седим си ние в автобуса и пътуваме към плажната линия да пием бира и влизат едни такива малко по-*** в автобуса и дигат голям скандал с другите и единия се изтъпанчи и рече: Българи? Не е останал един българин в България, защото ако имаше българи някой хора щяха да разберат българските древни традиции много отдавна ... И като се замисля не е точно прав, простоооооо
97
1
 
4
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
На 4 април ще проведем окончателно социологическо проучване за отношението на хората към мерките, теглилките, ваксините и т.н.Тогава очаквам здравното мисирче да си ходи удома с подвит куйрук.
96
0
 
1
 
! Отговори
Някога навремето: преди 3 години
Знаеш ли българите как са успявали "този прекрасен номадски народ", но малочислен да оцеляват и просперират имало е практика - като вълчата глудница - един вълк води, наричали го кхан и скитите в племето и българите в племето и чуждите тюрки и татари и монголи. Обаче племето като било под заплаха и вълка дето води вече не го слушала главата имало голяма традиция. Тангра го вика, време му е! И така нареченото сакрално цареубийство е нещото, което ни прави българи. Преди време има една история...
95
0
 
0
 
! Отговори
Лаф на деня 3: преди 3 години
И кхана усеща кога му идва времето от свойте, защото с лакомията си откраднал едни неща и се опитал да си покрие следите и умрели едни хора. И мислейки само за своята гъзообразна форма опитай трети път докато не изпълним една древна традиция. Третия път със сигурност ще уцелиш.
94
0
 
1
 
! Отговори
Лаф на деня 2: преди 3 години
Бъди българин - убии кхана ако е изкукал съвсем. Ако първия път пропуснеш и уцелиш брат му - опитай пак! Пътят по който ни водиш е правилен, обаче някой родове са много недалновидни!
93
0
 
7
 
! Отговори
нова Астра преди 3 години
Нещо за евроснахата не каза ли? Евчето дали блажи от договорите дето майчето и сключи с държавата, пък после какво като не е одобрена ваксината и я забавим с половин една година... колко пък да умрат от това че сме последни? Ама май с шайката 'Яко ще се мре!'Нищо де, важно е да има комисионни и бонуси за Майдел и майка ѝ...
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега всички се натискат, а лятото ще се чудим къде да ги съхраняваме. Мога да се хвана на бас, че ще имаме не повече от 200 000-300 000 ваксинирани. Много ми е интересно къде ще си наврем 12 000 000 ваксини.?
91
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркаджия, в Словения къде е 4 пъти по-малка от България има 3 пъти повече ваксинирани, и седнал да ми се обяснява, взимай и се махай наглец такъв
90
2
 
7
 
! Отговори
Мангъра преди 3 години
Колкото по-малко ваксини, толкова повече бонуси за мен за първа линия!
89
1
 
21
 
! Отговори
Официално преди 3 години
От докладите на ЕС е ясно, че сме закупили най малко ваксини и сме ваксинирали най малко хора. Какво повече да се обяснява?
88
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако ваксини има, то тогава организацията Ви е слаба, иначе нема логика в Румъния ваксинираните да гонят 150 хиляди, а у нас да нема и 20 хиляди.ЦИРКАДЖИИ !
87
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За българите трябва специална кампания за ваксиниране. Министерството трябва да започне да говори, че няма достатъчно ваксини, че само първите ще са безплатни и после ще се плаща, за да тръгнат да се ваксинират българите. Дотогава ще си седят вкъщи и ще говорят как ще им пораснат крокодилски опашки и ще ги чипират. Все едно вече не са дали вдички възможни свои данни на големите компании и то много отадвна.
86
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е като има ваксини къде са? Като всеки може да се ваксинира защо никой не може да ми каже кога ще се случи това? Този май живее в някаква паралелна реалност, за което пак си има лекарства...