Ваксини имало достатъчно, не било вярно, че България е поръчала малко

Връщат поетапно учениците в класните стаи след 4 февруари
129

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Възможностите на ваксините са обнадеждаващи, смята здравният министър Костадин Ангелов.

Той се реимунизира срещу COVID-19 в Клиниката по неврология на УМБАЛ "Александровска".

"Току-що получих втората доза от ваксината и след 10 дни ще съм абсолютно спокоен и сигурен, и тогава вече ще мога да видя баща си", призна министърът след ваксинацията.

Още по темата

Ангелов съобщи, че предстои среща с образователния министър, синдикатите и работодатели, за да се обсъдят въпросите за ваксинирането на учителите и мерките след 4 февруари”.

За учениците се обсъждат различни формули.

„Най-оптималната е връщане на 3 класа от 5 до 12 клас. С постепателно връщане на учениците, като си дадем достатъчно време – най-вероятно около 3 седмици, в които ще бъдат на училище, 3 седмици ще отсъстват. Но когато сме готови, ще го видите в заповед”, каза министър Ангелов.

Обсъждат се и 2 възможности за имунизирането на учителите. Едната е мобилни екипи на РЗИ да ходят на място в училищата. Другата е в РЗИ да се прави имунизацията.

„Във всеки регион нещата с ваксинациите са много различни. В Русе имунизационните граждани са в центъра на града и са подходящо място за ваксиниране на учителите. За другите места обсъждаме 2 възможности - да се ходи на място в училищата или в РЗИ", каза Ангелов.

“Нека бъдем разумни, нетърпението не е най-добрият съветник в тази ситуация. Наш дълг е да ги задържим", призова той.

"Разпространяват се фалшиви твърдения - че България не е поръчала достатъчно ваксини. Това се прави от български политици, от различни представители на всички политически партии. Българската държава не е вземала политическо решение за доставките на ваксините", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
13
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
От моите данъци са платили ваксините. От моите данъци ГЕРБ ти плаща и заплата.
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжат!
63
9
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
До До 123Ти лично какво си платил, объркан несретнико.
62
3
 
6
 
! Отговори
До АНТИ 45, преди 3 години
Не знам кои са "антиваксърите" - то овцете знаят 10-тина приказки и ги употребяват де що им хрумне, понеже до там им стига пипето.Аз имам всички задължителни ваксини. Тази не и няма да си я сложи. Дори и да ме задължат. И въобще не ме е грижа ни за нея, ни за стадото, което под строй отива на ваксинация с ваксина с неясни последици, дори без да са го изследвали предварително за наличие на активен вирус и антитела.
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее стига де...Ко че правят общинарите от Сандански ,няма да имат втора доза )
60
0
 
10
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
Значи, същите тези, дето преди време ревяха, защо България е поръчала толкова много ваксини, сега реват, защо сме поръчали толкова малко!=======Така ли Герберско ***? Въпроса е че ние вече сме платили многото ваксини, а получаваме малко. Това е проблемчето.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозно, никое ли НПО няма желание да изиска информацията за договорките за ваксините? И да съди или България или ЕС за ощетяване на българския народ? Не е нормално да получаваме толкова малко ваксини, просто не е. Някой е сгафил сериозно, въпросът е кой.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде народеее, не останаха бюлетини за ГЕРП. Бързо, бързо. Няма да има за всички. И тъй до края на света. Ваксини ще има обаче, ама само на хартия. Бързо пак за ГЕРП да гласувате, бързо, бързо.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичото горе що се крие? Да не се срамува от нещо?Като имало било ваксини - давайте, ваксинирайте всеки, КОЙТО ИСКА, и да приключваме с театрото, че много ви слаби и актьорите, и сюжетът!
56
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Желаещи има, ваксини НЯМА. Факт.
55
10
 
0
 
! Отговори
123 преди 3 години
Значи, същите тези, дето преди време ревяха, защо България е поръчала толкова много ваксини, сега реват, защо сме поръчали толкова малко!
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
60 хиляди дози предназначени за България нещо се губят, а Коце, къде са ?????
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ме интересува този, ако ще да се ваксинира и 3-ти път, това си е лично негов проблем. Да не ни занимава повече с глупости.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как малко...305 милиона платили за 13 милиона броя ..или ко сега излъгаха ли !
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
продават ги на Изрел, ония плащат петорна цена, Баце е тарикат, требва да пълни чекмеджета, па Вие чекайте да Ви оправи с 200
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не кажат КАКВА Е ВАКСИНАТА???????????????????????????????????????????
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"питам анти ваксърите.... откога се загрижиха за ваксиниране и колко маски изгориха"Изобщо не ми дреме за cкaпaнитe ваксини аз лично отворих статията за да гледам сеир докато този клоун се дъни като за световно ахахах
48
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксини има, желаещи за ваксиниране няма.
47
1
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А как се взема това независимо решение преди да са произведени ваксините ? Предвид, че последните години Китай официално има най голям импакт в lifesciences и е на върха в биотехнологиите, как точно решиха че ще закупят трансатлантическите ваксини преди изобщо да има информация за тях, а няма да вземат в никакъв случай китайски и руски ? М ?
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНТИ:Що не питаш ПроВаксърите, къде са ваксините? И ти ли си от ГерП?