Получаваме още близо 19 000 дози от ваксината на Pfizer

Здравният министър проф. Ангелов ще се реимунизира
Обновена: 18 яну 2021 07:16 | 18 яну 2021 07:15, Елка Василева
35
Получаваме още близо 19 000 дози от ваксината на Pfizer
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

В България тази сутрин пристигат още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech. Това е едва около половината от очакваните 35 000 дози от ваксината, а причината е забавяне на производствения процес на компанията.

Пратката от близо 19 000 дози ще бъде приета зад сградата на Ръководство на въздушното движение (РВД) в София, откъдето дозите ще бъдат разпределени до всички точки на страната, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По-късно през деня министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще се реимунизира срещу COVID-19. Втората доза от ваксината ще му бъде поставена в аудиторията на Клиниката по неврология на УМБАЛ "Александровска“.

От днес започва и реимунизацията с препарата на Pfizer за всички ваксинирани в края на декември. Освен здравния министър сред тях е и началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
Ха да видим преди 3 години
Стартира нов бизнес-изкуствени ръце, досущ като истинските, на които желаещите ще се ваксинират! Според нашите мили ръководители преди 3 месеца бе теория на конспирациите, че се планирало въвеждането на ваксинационен паспорт. Днес вече е факт , че се подготвя такъв! Според друга теория-предстои масово чипосване ! Ха да видим кога и тя ще стане факт!Но тогава -ще е късно!
28
0
 
4
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Супер, с това темпо 2034 ще сме готови с ваксинацията на цялото население.
27
0
 
5
 
! Отговори
без политика преди 3 години
Тези на снимката са за съжаление.Нищо не зависи от тях,но се чудят как да замитат лъжи.СТИГА С ТОЗИ ПИАР!Така народът губи вяра и насово ще откаже да се ваксинира.В болницата в Балчик,масово лекарите се отказаха и започнаха да ваксинират тези които не са на първа линия.В Норвегия има 23починали след ваксиниране с Пфайзер.Това е истината.Вкарайте руска и китайска ваксина.Те са по надежни.Стига обслужвайте американски интереси.Да не говорим че те са в пъти по евтини.Най-добрите вирусолози са в Рус
26
0
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Трябва да отчитаме дейност.Няма значение колко смислена или значителна.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксинарите са много нужни!Защото ако хората започнат да си търсят правата и задават въпроси,защо България е поръчала например 1/3 от определените ни от ЕС ваксини,какви са тези смешни количества ?С ефект от около 8 месеца,и нуждата за реваксинация след 8 м на лекари,учители,управници...ще достигне ли вакдината до обикновения човек??
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всяко пристигане на 5 ваксини ли ще бъдем уведомявани и така до 2050? Смешно е!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май по добре ,да не се говори предварително за броя на ваксините ,защото след това не знаеш кво да обясниш
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То още ваксината в Израел не е подействала, а кови диотите искат епидемията вече да е свършила.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Норвегия има доста умрели възрастни хора от ваксината. В Израел достигат пик откакто се ваксинират.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
капка по капка вир с тия темпове до 2030 може и да се ваксинира половината народ
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще има останали, давайте на вярващите в Ковид да си слагат, да са спокойни, че като ги видя навън с маски и ръкавици и ми става тъжно.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги пускат в махалата "на примоция". Който се боцне, награда 1 кило боб и 1 пакет брашно. Само така ще направят бройката
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лекарите масово се отказват, кой тогава ваксинират, 80 годишни старчоци, а 40-50 годишните да мрът.Старчоците с ястребите ще надживяват.Вместо да предпазиш активното население което се движи има контакти, което движи икономиката ти хабиш ваксини за старчоци, коуто може да изолираш и така да ограничиш заразата.
16
2
 
5
 
! Отговори
селянин преди 3 години
който се ваксинира веке не му става
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги сме последни .....по заплати и пенсии в ЕС вече 13 г.ако не знаят тук пишещите по млади хора ,и сега с ваксините отново последни ,нищо, че няма много желаещи да,се ваксинират
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принципът на дейстие на мутрите с ваксините е ваксиниране на по-малко от половината брой хора от броя на пристигналите ваксини. Щом идват 18720 дози, значи сега ще ваксинират 9000 човека. Докато станат 6 милиона, много вода ще изтече.
13
4
 
10
 
! Отговори
защо преди 3 години
И сега, да се радваме ли, че близо 19 000 ваксини са пристигнали, или да сме бесни, че близо 18 000 ваксини ги няма?Да се радваме ли, че министърът и началника ще се реимунизират /което е задължително/ или да сме бесни, че близо 18 000 няма да бъдат реимунизирани, което също е задължително?
12
2
 
5
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Защо?!
11
0
 
20
 
! Отговори
ИМУНИТЕТА от ПФАЙЗЕР преди 3 години
ако е вярно, че трае 3-4 месеца всяко ваксиниране губи смисъл с тия темпове. Само слюнка и лъжи по медиите заради изборите. А репртажите са като "от фронта"
10
3
 
11
 
! Отговори
АМЕРИКА ФЪРСТ преди 3 години
в деиствие. Не стига , че са одобрили ваксината на ПФАЙЗЕР под натиск в ЕС, както излиза от хакнатата база данни. СЗО се прави на умряла лисица и скромно обявява - ще следим с внимание данните за много умрели възрастни хора след ваксиниране с ПФАЙЗЕР. А сега ни обявяват, че нямали дозите. Има 2 хипотези. Или всичко отива за САЩ или свиват производството заради бъдещи съдебни дела срещу тях