Борисов за мерките: Компромис – само за образованието

Оптимизмът, който има във всички нас, докторите го опровергават
Обновена: 21 яну 2021 14:45 | 21 яну 2021 10:43, Красимир Ангелов
343

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оптимизмът, който има във всички нас на фона на показателите, които имаме, много рязко докторите го опровергават, заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинга на НОЩ.

"Новият щам, за който ние говорихме много слабо досега, за да не плашим хората, се разви със страшна скорост във Великобритания, Испания и други страни, въпреки пълният локдаун, който има. И затова, въпреки месеците локдаун в тези държави, продължават да им се качват броят на заразените и броят на починалите, посочи Борисов и продължи:

"Ние сме си дали като дата 31 януари. Компромисът, който може да направим във връзка със здравето е единствено образованието". Премиерът отново посочи, че учениците от 5 до 12 клас ще започнат да се въртят в присъствено обучение.

Още по темата
Засегнатите ресторанти и нощни заведения – прави впечатление, че от близо 30 000 в този бранш, едва 6 000 са подали заявление за подпомагане. Рискът е огромен при този щам. До 31 януари ще наблюдаваме ситуацията. Проблем е, ако едновременно с разхлабването на учениците, на фитнесите, на това, което сме намерили като компромис, доведе до леко повишаване. За радост коледните и новогодишните празници не увеличиха заболеваемостта. За радост яслите, детските градини и учениците до 4. клас включително не повишиха заразяемостта. Дай Боже, така да бъде и с другите ученици, когато ги пуснем да учат. Учениците са нещо, за което настоявам пред Щаба. Засега сме като оазисче по мерките и това, което сме направили, рискът този оптимизъм да ни накара да отпуснем много мерките", посочи Борисов.

Учениците – настоявам пред щаба, да направим необходимото за тях. Довечера ще говорим с колегите в Европа – там напрежението расте, а хората там са от много време затворени по домовете си.

Само си представете, че днес обявим това нещо, което е във Великобритания, Франция, Белгия, Гърция... Ние засега сме като оазисче по мерките, по това което сме направили. Рискът да отпуснем много мерките мооже да доведе до голяма заболеваемост и до увеличаване на броя на починалите.

Той посочи, че до 31 януари ще се наблюдава и след това ще се взимат решения. Той определи ваксинираните лекари като имунизирана армия.

"Спорът е голям, защото удължаването на мерките и след 31 януари означава близо 100 млн. лв. допълнително, което означава нови нотификации до Брюксел, време и пари, които се дават за неработещ бизнес. Да, спасяваме работни места, спасяваме семейства, това е прекрасно, но като държава нямаме повишение на БВП, това не носи придадена стойност в момента. Заводите и предприятията работят и това е голямо предимство на България пред останалите. Затова успяваме да задържим най-ниския дефицит в Европа – минус 3%. Продължаваме да имаме и най-ниския външен дълг“, допълни премиерът.

Той определи сегашните противоепидемични мерки като щадящи психическото здраве на българите.


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
1
 
7
 
! Отговори
до 302 преди 1 месец
не работиш в заведение и не ти дреме за хората които работят и останаха без доходи нали
303
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Истината За тези които са неосъзнати.Смърт няма.Тя е на тялото.Душата си избира живота и никой не умира физически по-рано или по-късно.Душата идва много пъти на земята да се учи.
И пандемия няма.Има вируси които ги създават за такива като вас.Всяване на страх.Със страх не се живее. Колко немислещи и спрели да се развиват са хората,щом вярват на това което им се показва и казва.Най големият вирус е невежеството на хората! Където има Любов няма вируси.Живейте в Любов.
302
9
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Абе заведенията не са важни
можем и без тях ,от липса на заведения никой няма да умре.
301
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата няма ли да я ядеме вече или пак ще си я отглеждаме още 5 години?
300
6
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 1 месец
До данчо

А какво правим, ако този пак спечели изборите с измама и стане премиер за 100-те път? Трябва да има някаква справедливост.
299
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече има *** който се връзват на бръщолевенията на откачения тулупин.
298
5
 
24
 
! Отговори
данчо преди 1 месец
Съд и затвор за Боко Методиев Борисов-Тиквата.Това искат всички нормални българи.И ще го постигнат.
297
3
 
14
 
! Отговори
герб- факултето преди 1 месец
Вечна Слава На Великия Вожд, Любимия Ръководител, Генерал Доктор Инженер БОЙКО БОРИСОВ- Спасител На Нацията от COVID-19!
296
5
 
11
 
! Отговори
Цял ден преди 1 месец
Биете камбаната, че децата са приносители ей за линчуване сте тарикати.
295
2
 
26
 
! Отговори
Циркулира преди 1 месец
ви мозъка така може да будалкате хората още 50 години. Значи Освен умрелите ви ваксини се появява и фалшив английски вирус. Аве той как циркулира по въздуха ли или се носи с пръднята.
294
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 285 286 287 слуги сте вие аз съм безпартиен фашисти крадливи
293
7
 
16
 
! Отговори
православен патриот преди 1 месец
Оставка , фашистка мутро !!!!! Да не ви поискаме оставката по друг начин .....
292
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отново много “умно” решение след като учениците разнесоха вируса през октомври айде пак на пистата за новия щам ама този новия поразявал еднакво тежко и младата възраст. И докторята стига толкоз са си отдъхвали
291
4
 
5
 
! Отговори
тото преди 1 месец
ама пусна театрите и кои не се е примолил
290
3
 
6
 
! Отговори
P.S.S. преди 1 месец
Ядосвам се господа - принципно е работата на Анархистите да се гаврят с петте власти, но някой наистина е мнооооооо многооо добър в това и не съм аз!
289
3
 
18
 
! Отговори
питам преди 1 месец
аз доколкото днес прочетох брюксел за момента няма да отпуска нови помощи. Кой ще пълни бюджета и тази пародия 60/40 80/20 кога ще спре?
288
5
 
0
 
! Отговори
P.S. преди 1 месец
Сега написах думата анархия неправилно! Просто имам много работа!
Безвластието господа е природен закон. Човешкия закон казва има четири власти и една пета. Законодателна, изпълнителна, съдебна, медиина, религиозна.
И май някой много се е гаврил със ситния шрифт с четири от петте власти.
287
3
 
3
 
! Отговори
Ситния шрифт: преди 1 месец
Сега аз много пъти съм обяснявал, че и в природата и в човешките взаимоотношения - простите правила и равнопоставеност и анаргия и децентрализация са предпоставки за разнообразие, за многопосочно развитие, за пъстрота и красота в различни сфери на човешкото знание, науки, спорт, изкуства и че така създадените преди много време нормативни и поднормативни актове са превърнали публичното образование в огромна груба касапница от която някой много печели морални и финансови изгоди. Та толкова за това
286
3
 
4
 
! Отговори
Ситния шрифт: преди 1 месец
Сега предполага се, че след като мосю Гайдарски е примерно с една глава по-нисък и наредбичката му е отменена тия часове не би трябвало да ги има отгоре и да се изравнят и нормативите и значението на отделните три сфери и да се премахне дискриминацията дето дотук ми е натрупала 1600 часа отгоре за същите пари като на всички останали и да се приеме, че няма маловажно и важно и че няма немаловажни неща и условията трябва да са еднакви за всички, че не се знае откъде ще излезе заека - метафорично!
285
3
 
2
 
! Отговори
Ситния шрифт: преди 1 месец
Та мисълта ми е за нещата, които уж са допълнителни и уж трябва да са регулирани според закона, научните и правови норми, обаче никой не ги чете? Ами ако някой от тях умишлено са написани и несъобразени с закона, научните и правови норми и са предвидени умишлено да насесат особено тежки щети и да отворят врати за много други закононарушения? Като например прословутата наредба 24 (отменена) на Министър Гайдарски за "ниската" "средната" "високата" относителна трудност и 160 часа повече за някой !