Мая Манолова иска избирателен район "Чужбина"

Предлага и увеличаване на броя на секциите във Великобритания
72
Мая Манолова иска избирателен район "Чужбина"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на Гражданска платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова е изпратила до правната комисия на парламента законодателно предложение за промени в Изборния кодекс. Тя предлага Закон за изменение и допълнение на кодекса, с който се цели въвеждането на 32-ри МИР в чужбина. Това съобщи Манолова в Шумен, цитирана от БТА.

Законопроектът дава възможност и за увеличаване на броя на секциите във Великобритания, които след Брекзит, с настоящата правна уредба, са само 35. В становище към него от "Изправи се.БГ" подчертават, че подкрепят въвеждане на видеонаблюдение или видеозаснемане на броенето на бюлетините, на гласуване по пощата, както и въвеждане на район "Чужбина" и създаване на условия за разкриване на повече избирателни секции извън страната. Със законопроекта се предлага при избори за народни представители да се създаде 32-ри многомандатен избирателен район в чужбина, за да може избирателите там да гласуват за кандидатски листи и с преференция, а не само за партии и коалиции, бе съобщено на пресконференцията.

С Отровното трио, "Демократична България" и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" се обединяваме за общи усилия за опазване на изборите, за наблюдение на изборния процес и за организиране на паралелно броене, отбеляза Манолова. Тя е категорична, че ще настоява за пакт за почтеност на социолозите, да излязат с имената си, а не през медиите, с които са сключили непублични договори.

Мерките, които предприема правителството в здравната и икономическата сфера са неадекватни, ако сравняваме с другите европейски държави. Няма отговор защо България беше първа по смъртността от коронавирус в края на 2020 г. Пълен провал е и да са ваксинирани едва 35 хил. души у нас, каза още Манолова.
По-късно днес тя откри офис на "Изправи се.БГ" в град Нови пазар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Тази не спря да иска.Да вземе да се спре малко.Искането не е като даването. Свикнала е само да иска,но неможе така.И аз искам много работи,ама няма.За сега освен кокъла не виждам какво друго иска.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като ме баннете по ИП, мислите че не мога да пиша ли
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо за Бойку може да пишем за мая не ?
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама верно тука ако трият лоши коментари за мая пръчкатаПродажни медии
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не ходиш на околовръстното там ще събираш електорат?!
35
5
 
0
 
! Отговори
Ванга рече: преди 3 години
Руса жена ке оправи България!!!
34
0
 
6
 
! Отговори
Фгхййбжьд преди 3 години
Визитка: Мая Галева, политическа прости...ка.
33
0
 
6
 
! Отговори
Сестра Галевска преди 3 години
Мая галевска сигурно се надява братята да купят някой глас там, където са се скрили. Ех, Мая много дупнишки гласа загуби покрай приятелите ти.
32
0
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
До 33Как ще гласуваш за тях, като не са регистрирани партии ?И ти миришеш, като отровния триъгълник на Маяма
31
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще гласувам за Изправи се България и Отровното трио!Цяло лято бях на площада сегс е времето да изметем мафията от България!!
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя е тая
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
mmanolova e teroristka kamikadze na bg darjavnia budjet, klevetnica protiv rbg. ima 0 chance. politicheski kompromentiran trup.
28
5
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Там, където няма секции да се гласува по по.ща.та. предвид епидемията. Ние не сме по_тъпи от американците.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това вече е прекалено то не бяха гласуване по пощата, уж фалшификации и сега и това. Тая само и само да се добере до заветния стол е готова да стъпче и смачка всичко....
26
2
 
22
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
До кога ще ни досажда тази Кюстендилска чафка. Аман от проскубани кукумявки-измислени политически ***.Като балалайка повтаря едно и също и незнам кой изобщо и се връзва.То не беше Костинброд...Пеевски...Галеви....Гйонсурат отвсякъде.
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майче нали ти сама призна, че ти си предложила Пеевски за шев на на ДАНС.И сега говориш за чист политически проект??Пеевски и братя Галеви ще умрат от смях ако те чуят какви ги плещиш.
24
1
 
9
 
! Отговори
не става дума преди 3 години
До Българинсамо кой да те управлява а става дума за България ! тя не ти е собственост за да решаваш само ти какво да става с нея ...ние сме я наследили и трябва да я оставим в по-добро състояние за поколенията а не само да гледаме ден за ден и да изцеждаме всичко възможно СЕГА !! останалите в Бългаия 30 години доказвате с изборите си , че сте НЕКАДЪРНИ да изберете свестни хора а гласувате за мошенници с надеждата и вие да намажете нещо покрай тях.относно фатме...който не говори Български не гл
23
1
 
17
 
! Отговори
От чужбина преди 3 години
Не та щем *** Майо!И сме съгласни само от ЕС да се гласува.
22
1
 
17
 
! Отговори
6 преди 3 години
Е нали писа Кюстендилски изборен кодекс 1 година. Що не направи район чужбина тогава. Златния пръст си друсаше и щеше да подкрепи всичко.
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая Манолова, тебе ли гониха хората, с прътове по софийските улици за да те сурвакат?? И ти се скри в такси.Забрави ли ги тия хубави времена?