Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални

Премиерът инспектира селско училище, където се срещна с преподавателите
Обновена: 23 яну 2021 11:23 | 23 яну 2021 11:23, Петя Славова
492
Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални
Снимка: БГНЕС


Продължава медийния спор между премиер  и президента. Този път Бойко Борисов поиска Румен Радев да коментира ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални. "На този фон е оглушително мълчанието на Радев", обясни той и допълни - "Да чуем какво все пак президента Радев мисли, все пак е държавен глава".

 Бойко Борисов отново бе на традиционната си съботна обиколка из страната. Този път той гостува на училище в Сливница, където коментира връщането на големите ученици в клас от 4 февруари.

"На 4 февруари, когато в клас ще се върнат учениците от 5 до 12 клас - ще отворим и залите за извънкласни дейности. Образованието и културата са изключително важни за съхраняването на психическото здраве на децата. Данните за разпространението на вируса у нас са обнадеждаващи, можем да направим този компромис. Както и досега - ще следим внимателно ситуацията и ще взимаме гъвкави решения.", коментира премиерът в социалните мрежи.


 

В Сливница Борисов се срещна с кмета, поздрави го и му пожела здраве, докато инспектираше къде се обучават децата. В учебното заведение премиерът се срещна и с преподавателите.

Връщането на децата в училище носи и риск, подчерта премиерът, но допълни, че правителството ще наблюдава стриктно ситуацията и ще търси баланса.


"Искаме да почнем, но сме в други параметри. Като започнат да умират хора и станат 5-6 хиляди на ден и претоварват болниците, същите хора ще викат: "Защо ги пуснахте". Балансът е много тънък.", заяви Борисов и допълни:- Ако нещо можеш да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението. И тук си заслужава рискът".

Премиерът, придружаван от икономическия министър Лъчезар Борисов коментира и затворените заведения. Той обясни, че се мисли решение,  а също призна, че е имало забавяне с помощите за спрените от работа хора заради ограничителните мерки.

Премиерът продължава проверката по строежа по АМ "ЕВропа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде още малко коментари да напишем, че новината за детската книжка с еднoпoловите има 443 коментара, а тази тук само 387 (с изтритие). Бойко ще е покрусен и огорчен, че книжка за еднополови го е минала по популярност!
293
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 339,забрави да споменеш Навални в списъка ти с велики цивилизирани хора от блатная.
292
0
 
1
 
! Отговори
Всевишния монтанец преди 3 години
И кой каза - оп - са, оп - са!
291
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GGПърво дешифрирай ника си GG!Защото на мен ми звучи като Gomnyo Gouneff. Това "Какво да очакваш от дива Россия ?!" е смислово близко до моето дешифриране. Каква Дива Россия! Това е страната с най-високо интелектуално ниво на населението! Страната на Толстой, Достоевский, Чехов, Бунин, Горки, Шолохов!На Менделеев, Попов, Лобачевски, КовалевскаяНа Сикорски, Басов, Прохоров, Корольов, Янгель, Челомей, Антонов, Сухой, Яковлев.На Пирогов, Боткин, Павлов, Ухтомский...Дивата Русия е велика!
290
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По голямо чучуло за президент не сме имали.... Жалка карикатура...
289
11
 
8
 
! Отговори
Питали Радио Ереван преди 3 години
- Каква е позицията на прези...фигуранта Радев по въпроса с Навални?- Както обикновено позицията му е наведен към господарите си в Москва.
288
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фааатмакааа ще коментира ама ще пие после чая на Путин :)
287
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОТо е "разплетено". Убиеца е в ареста и се води дело.
286
5
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Честно казано, преди да ме заболи за Навални, искам да се разплете убийството на Милен Цветков от бандата на Гешев.
285
3
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 3 години
ДА ОЧАКВА СЪДБАТА НА КРИМ ПОД ВЕЩОТО ПЪКЛЕНОВОДСТВО НА ФИГИ И НЕГОВИТЕ МАЙСТОРИ!!
284
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовФен на диктаторите и хроничен лъжец обсъжда демократични ценности:Х.Х. Навални беше изгонен от Германия заради изказването му за блокирането на Тръмп от ТуитърХ.Х. Най-любими са ми диктатуритеХ.Х. Защо пък Русия и Турция да не си поделят ЛибияХ.Х. Парaзити на планетата са белите цивилизации, които консумират с пъти в повече от това, което може да се възстанови.И още десетки такива бисери от черепната кутия на болен русофил.
283
4
 
6
 
! Отговори
убеден преди 3 години
Това с Навални са някакви циркове. И Навални участва и си чака хонорара. Накрая ще има хепи енд и затопляне на германо-руските отношения. Няма лошо. А между другото защо пък Радю да коментира, не е кой знае какъв авторитет в Европа.
282
3
 
6
 
! Отговори
До 316 преди 3 години
СИГУРНО САМО ТИ НЕ ЗНАЕШ, ЧЕ НАВАЛНИ Е АРЕСТУВАН, ЗАЩОТО НЕ СЕ ПОДПИСВАЛ ЕЖЕМЕСЕЧНО КАТО ЧАСТ ОТ УСЛОВНАТА МУ ПРИСЪДА ПО ДЕЛО, ОТ КОЕТО ДОРИ ОБВИНИТЕЛЯТ МУ СЕ Е ОТКАЗАЛ ОФИЦИАЛНО. УТРЕ - И У НАС СЪЩОТО- ПОД ЯКОТО РЪКОВОДСТВО НА ФИГИ И ФСС! КОЛКО ХУБАВО!
281
4
 
10
 
! Отговори
Игри на глада преди 3 години
Бойко е като екшън герой от филм!Където и да отиде има свита от ***,журналисти ,сла-гачи,лаке-и ,преводачи ,троло-ве,лъжеексперти,армия от бодигарди ,теляци,телохранители,послушковци,агенти,шантажьори ,бидеджии,ибрик-чии и др.Не прави връзка с фантазен свят и реалност.Може да се мисли за спасител на нацията ,но нацията ще се спаси от него.Истинския водач не се държи така Цар Борис трети на времето се е движел с един жандарм и целия народ се е стичал да го поздравява да му целуваръ
280
5
 
13
 
! Отговори
Кучките на Гейтър преди 3 години
Нивото на гербавия *** е по-отчайващо и от тротоар, построен от същата партия. Само цинизми, две логически свързани приказки не може да изкара. Подозирам, че самият Борисов може да пише тук
279
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 322 АнонименТи явно си изял комбинирани ексременти с дрога !
278
8
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
РАДЕВ ОГЛУШИТЕЛНО МЪЛЧИ ПО ВЪПРОСА ЗА НАВАЛНИ!!!! СЛУШАЙТЕ!!! И ВИЖДАЙТЕ!!!
277
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 323А с чии пари да го построи?И кой ще прибира таксите от преминаващия газ?
276
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев предпочита да изяде 2 кофи руски екскременти отколкото да коментира Навални. Така е възпитан от партията.Борисов си отвори устата за Навални, но преди това построи за Путин 500 километров газопровод с наши пари. Така че на пръв поглед застъпничеството му за Навални беше придружено с едно 3 милиардно намигване към Путин означаващо "няма как трябва да се правя на европеец но ти си знаеш че съм силно твой човек".
275
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 320Приятел, толкова сте безсилно, че даже и дете можеше да ви омачка с аргументи.Аз само се забавлявам с безсилието и злобата ви и най-вече с тоталната ви неграмотност.:)))))