ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!

Политиците трябвало да се обединят в името на националния интерес
206
ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини червената шефка Корнелия Нинова, че лобира за една определена ваксина.

Още по темата

Повод за това й даде декларацията на Нинова, в която тя съобщи, че левицата внася проект на решение, с което НС задължава МС да проведе разговори за купуването на руската ваксина „Спутник“.

„Корнелия Нинова лобира за един учебник и за една ваксина, а на този фон твърди, че категорично се противопоставя на подобни явления“, скочи Дариткова.

"Картината на отсъстващата опозиция е типична за 44-ото Народно събрание. Дълго време бяха извън парламента, а и сега виждаме системен саботаж на заседанията. Типичното поведение на лидера на БСП е явяване за краткотраен гастрол в пленарна зала с поредна декларация, която демонстрира тежко разминаване между думи и дела. Твърдението, че сте против лобизма търпи крах от това, което чуваме в последните седмици от тази парламентарна трибуна от г-жа Нинова", настоя Дариткова.

Тя обвини опозицията в липса на експертиза.

"Не може да правиш проект на решение да задължаваш събранието да го обсъжда, още повече да искаш да задължиш правителството да наруши действащото законодателство по отношение на лекарствените продукти в хуманната медицина, към които спадат и препаратите за ваксинопрофилактика на заболяването COVID - 19", каза Дариткова.

Тя обясни, че съгласно законодателството на ЕС, е въведена централизирана процедура на ЕС за разрешаване за употреба на лекарствени продукти.

Тя призова политиците, когато има национални предизвикателства да се обединяват и да гарантират, че интересът на държавата е  да се ограничи пандемията и да се върнем към нормалния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33 Да сега има нов внос 25-8год. и с нея само до центъро.
28
9
 
11
 
! Отговори
НИНОВА преди 3 години
когато Нинова оглави правителство веднага се записмайте за Жигули за да може до 10 години да си закупите, другите ще бъдат забранени за внос
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27 Дариткова не ромка мн готина лелка е.
26
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Възмутен МЪ ВЪЗМУТЕН- ХА СТИГА- ТЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ ПОСЛЕДЕН МАНДАТ Я СА БИЛЕ В ПАРЛАМЕНТА МЕСЕЦ/ДВА Я НЕ- ТЕ БЯХА СРЕД ХОРАТА И ПИСАХА ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ И ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ГОВОРЕХА КОЛКО Е ЛОША ШАЙКАТА ГЕРБ- А ТАЯ ШАЙКА НАПРАВИ: МИН ЗАПЛАТА ОТ 2007Г- ПРИ БСП- 160ЛВ, ГЕРБ 650ЛВ, МИН ПЕНСИЯ- ПРИ БСП- 102.18ЛВ, СЕГА 300ЛВ+50ЛВ+ КУПОНИ ЗА ХРАНА, 2007Г ИНФЛАЦИЯ 11.9% СЕГА 1.3%, ЗАПЛАТА УЧИТЕЛИ 2007Г- 270ЛВ, СЕГА 1300ЛВ- ТА ЧЕРВЕНИТЕ СА ТРЪГНАЛИ ПАК ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ- ЗАТВАРЯЙ МАНДРИ И БАНКИ- ТЕ ИДАТ
25
4
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Герб vs БСП...WTF?!?!?Ми те са от един отбор бре.Няма загуба при тия.Те не рискуват.Техния залог е сигурен.Когато българина осъзнае, че срещу България се води безкръвна война, и че всички 240 пеят в един хор, тогава може би ще имаме шанс за промяна.Планът е Р***н и Ът."Няма да ги трепеме, ами ще ги принудим, сами да се откажат от Родината си"...А вие тук си играете на Вашингтон и Москва.Селтик или Рейнджърс...Караме се, а те си пият ракията заедно.
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сааб грипен по добрият самолет Спутник 5 по добрата ваксина
23
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, лобиране... Тяхната Зенека 70% ефективност, Спутник 92%. А сега кажете кое е лобиране?
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че аз мислех че в кралство Биково един решава за сите
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ко речи?!Как може да ги сравняваш? Демократите ни изведоха в Европа, пак ще гласувам за демократи.
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Поръчката е направена на ниво ЕС. Всички държави получават пропорционално. Информирайте се!
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май ти лобираш, да няма доставки, ама сега Нинова ти е виновна.
18
16
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Целта на другарката Нинова е повече от прозрачна-да обере русофилския вот, който има опасност да отиде при Николай Малинов или при Костя Копейкин а не при БСП. Затова са тези къчове и изпълнения в стил "Кат Русия втора няма". Повярвайте, че никой от ръководството на БСП няма да си сложи Спутник. Самата Нинова, която отричаше вируса веднага отърча при оплюваният от нея Мутафчийски а не при Мангъра. И ако беще толкова голяма русофилка синът и нямаше да учи и работи не в Америка а в Москва
17
8
 
5
 
! Отговори
Социализъма преди 3 години
е майка на прогреса и благоденствието на всички равнища без социализъма има само анархия!
16
6
 
9
 
! Отговори
Д-Р ИСНЯ преди 3 години
ОТ ГЕРБ НЯМА ПО-ГОЛЯМА ....
15
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво лошо има да поръчат и от руската ваксина? Аз например ако имаше избор щях да се ваксинирам с руската така или иначе е задължително'
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9подкрепят я, следят се разработките, но не се дава гласност за всяка крачка. Доброто иска време да го отгледаш. Майката носи детето си 9 месеца, едно дръвче, за да даде плод го чакаш да порасне и съзрее. Лошото става за секунди, оздравяването от него трае години.
13
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ГЕРБ хич не лобирате за Астра Зенека. Поръчахте най-много от тях, платихте им, те няма да ги доставят, ама не чувам никой от ГЕРБ да казва кога Астра Зенека ще ни върнат парите. Впрочем Спутник и Астра Зенека са ваксини от един тип, произведени сходно, дори си сътрудничеха при разработката.Аз не ги харесвам и двете, но ГЕРБ да не правят разлика м/у ваксините, а да кажат, че правят разлика м/у производители на еднакви ваксини,демек лобиране!!!
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дариткова, както каза ген. Мутафчийски - ще се измира яко, ще видим защо. В твоя случай искам да го видя, не ме интересува защо.
11
20
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
БСП досега не е застанала зад нито една дейност по отношение на Ковид-19. Не са подкрепили нищо, само мрънкане и хленчене. Нито апелираха, за спазване на мерките, нито пък се олбърнаха към обществото с призив да се ваксинира. Как искате да управлявате, като не казахте нищо на обществото в дните на пандемия. За вас съществува само Бойко Борисов, вие само с него искате да си говорите. Обществото несъществува за вас.
10
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ: Лобирате.....КАТО ГЕРБ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ФИРМИ ЛИ ЛОБИРАМЕДРУГАРЮ ПРЕМИЕР